Jump to content
Dogomania

Marcel, staruszek z Szydłowca - w DT u Funi, potrzebna karma dla wątrobowców

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny sprawa jest już na ostrzu noża.Proszę aby załatwić jakoś ta obroże bo będę zmuszona podjąc bardzo poważna decyzję o przeniesieniu Marcela do innego Dt ( z bólem serca ) .Są przecież osoby odpowiedzialne za Marcela ??
Uwierzcie mi ,ze naprawdę wiele znoszę i o wszystkim nie pisze ..ale on nie moze terrroryzować okolicy i sąsiadów nawet tych podłych .
Jak on zaczyna te swoje charkoty to mówię wam ja truchleje bo tylko czekam na sasiadkę i na Policje zaraz po niej .
Obroża dałaby mi komfort życia bez stresu .Nikt by tego nie zniósł.Co noc mam pobudkę .Nie mogę tak żyć wstając po kilka razy w nocy ...
To byłoby bezproblemowe gdybyśmy mieszkali na odludziu ale tak nie jest .
Jesli ktoś moze niech mnie zrozumie i powagę tej sytuacji .. :roll:

Posted

Jeśli ktos jest w stanie załozyć te pieniądze to jak zrobi się bazarek to cos sie na pewno uzbiera aby zwrócić .Ja w tej chwili nie mam czasu nawet zdjęć powysyałać .Jeszcze sobie kocie sieroty na głowe wzięłam .

Posted

ranias napisał(a):
Przelałam wczoraj 100zł na obrożę, wypłatę mam 1, wpłacę wtedy kolejną stówę.

Ranias i tak wiele pomagasz i zawsze wydajesz tyle pieniędzy ....jest mi po prostu głupio ...

Ps.Postaram się dzisiaj chociaż kilka fantów podesłać do Marinkaa ....
PS .Psa przywiozła do mnie Marinkaa ,ale podobno Ladymonia jest odpowiedzialna ....

Posted (edited)

funia napisał(a):
Ranias i tak wiele pomagasz i zawsze wydajesz tyle pieniędzy ....jest mi po prostu głupio ...

Ps.Postaram się dzisiaj chociaż kilka fantów podesłać do Marinkaa ....
PS .Psa przywiozła do mnie Marinkaa ,ale podobno Ladymonia jest odpowiedzialna ....

Największą pomocą byłoby zabranie Marcelka do siebie, ale to niemożliwe na teraz.Ciapek wywrócił całe nasze życie do góry nogami, a właściwie to jego nienawiść do Brodzia albo odwrotnie.A to tylko 2 stare psy....jak kierują tym wszystkim ci, którzy mają takich nielubiących się psiaków więcej...:shake: Przynajmniej finansowo pomogę- a chciałam se buty kupić...:evil_lol:

Edited by ranias
Posted

Marinka napisał(a):
Dziś po pracy zrobię bazarek i wydarzenie na fb....może tam też coś się uzbiera...

Niestety zrobiłam z gęby dup....Nie wysłałam fantów bo byłysmy na interwencji .Konie w tragicznych warunkach .Matka (znów w ciązy )a żrebak chory na padaczkę ....rozpacz a ich Pan zalany w trupa .
Upał ,ze muchy padają a konie zamkniete w zasranej po kostki oborze ....

Ps .U nas straszna burza idzie ....

Posted

ranias napisał(a):
Największą pomocą byłoby zabranie Marcelka do siebie, ale to niemożliwe na teraz.Ciapek wywrócił całe nasze życie do góry nogami, a właściwie to jego nienawiść do Brodzia albo odwrotnie.A to tylko 2 stare psy....jak kierują tym wszystkim ci, którzy mają takich nielubiących się psiaków więcej...:shake: Przynajmniej finansowo pomogę- a chciałam se buty kupić...:evil_lol:

Nie wiem czy Marcel zgodziłby się z psami .....Na pewno walczyłby o swoje i jak szczeka pod płotem i ma kogoś pod ręką (psa ) to moze dojść do walki .Ale pierwszy nie zaatakowałby raczej .Nie jest zaczepny do momentu naruszenia jego strefy .

Posted

funia napisał(a):
Niestety zrobiłam z gęby dup....Nie wysłałam fantów bo byłysmy na interwencji .Konie w tragicznych warunkach .Matka (znów w ciązy )a żrebak chory na padaczkę ....rozpacz a ich Pan zalany w trupa .
Upał ,ze muchy padają a konie zamkniete w zasranej po kostki oborze ....

Ps .U nas straszna burza idzie ....

Przeczytałam i serce mi zapłakało. Konie to takie piękne i mądre zwierzęta...:-( Pan..pijany...takie typowe...tylko serce boli...

Posted

Chcemy je ratować przez jakąs fundację od koni .Klacz czy Kobyła nie znam się ...jest tylko od rodzenia ...z powodu ( pewnie ) braku dobrej opieki i odzywiania rodzi kalekie lub chore konie .Dwa POPRZEDNIE były takie ..masakra nic tylko wyć się chce ...Maszynka do rodzenia .Zaraz wam je pokaze ...
dzisiaj wyszły od niewiadomego czasu na zewnatrz ...od razu pobiegły skubać trawę ....

Posted

George Bernard Shaw powiedział, że im bardziej poznaje ludzi, tym bardziej kocha zwierzęta, a istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawia. Jakie to trafne.....
Biedne konisie, nie wiadomo kiedy miały pod kopytami trawę....:-(Fundacja od koników, którą znam i którą od lat wspieram 1% to Tara