Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do jakiego lekarza idziecie z kangurkiem na konsultacje? ja polecalabym dra janickiego z ksiazecej; zoperowal beznadziejny przypadek mojego frodzika i znacznie poprawil mu komfort zycia; dwie lapy w straszliwym przykurczu teraz dzieki operacji i cwiczeniom juz troche dzialaja i pies moze sie na nich podpierac;

Posted

idusiek napisał(a):
oby cioteczki, oby...bo naprawde nie wiadomo co robic:/

Już przywykłem. Jestem wujkiem.

Za dwa dni mógłbym spróbować zrobić Kangurkowi parę ogłoszeń. Z jakim tekstem?

Off
To wątek z miau, ale nie do końca udany potrzebna pomoc. Ostatni banerek.

Posted

kakadu napisał(a):
do jakiego lekarza idziecie z kangurkiem na konsultacje? ja polecalabym dra janickiego z ksiazecej; zoperowal beznadziejny przypadek mojego frodzika i znacznie poprawil mu komfort zycia; dwie lapy w straszliwym przykurczu teraz dzieki operacji i cwiczeniom juz troche dzialaja i pies moze sie na nich podpierac;

DZiewczyny,może pójdziecie do dr Janickiego?
JAk łapka Kangurka?

Posted

Witam , mam pieska z porażeniem nerwu promieniowo- łokciowego . Piesek ma 8 lat wzięłam go ze schroniska jak miał pół roku . Wtedy łapka była jeszcze " gruba" . W klinice we Wrocławiu powiedzieli , że operacja , ale jak najszybciej po urazie , w przypadku mojego było za późno...Przez 2 tyg. dostawał uderzeniową dawkę zastrzyków na mięśnie i masaż . Niestety nie pomogło . Radzili amputować łapkę. W klinice w Opolu powiedzieli , że jeżeli nie ma martwicy, amputacja nie jest konieczna i może tak żyć . Zdecydowałam , że piesek zostanie z łapką. On dostosowując się, zaczął chodzić na kolanku ( ma taki przykurcz jak Kangurek). Oczywiście kolanko ma zapezpieczone , coś jak nakolannik, a na spacerek zakładam mu buty z dermy. Niestety w wyniku chodzenia na tym kolanku ma zwyrodnienia barku i kręgosłupa ( wynik chodzenia na jednej krótszej łapce), ale bierze na to leki. Plus jest taki , że skacze na 3 łapkach , a jak się zmęczy chodzi na swoim kolanku, Chorą łapką trzyma kości i zabawki.. nie wiem czy decyzja o braku amputacji była słuszna. Do dziś masuję mu łapkę masażerem z lampą na podczerwień , łapka jest wysuszona , ale dzięki masażom przez 8 lat nie ma całkowitego zaniku mięśni. Kontaktowałam się w tej sprawie z kliniką rehabilitacyjną w Katowicach i usłyszałam , że masaż i rehabilitacja są najważniejsze , dla mojego już za późno. Za Kangurka trzymam kciuki, tymbardziej , że jego łapka prostuję się pod wpływem masażu. Powodzenia.:lol: