snuszak Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 ;)Parę dni temu do schroniska trafiły suka i pies rasy siberian husky. Psy wyglądają na zadbane, zostały odłowione przez straż miejską na jakiejś działce gdzie wbiegły i zagryzły kota, właściciel działki zgłosił sprawę na straż. Parę dni minęło a w mieście ani ogłoszeń nie widać ani nikogo w schronie nie było.... Suka i pies są łagodne. Jeśli przez 2 tygodnie nie zostaną odebrane będziemy szukac im DT i organizować sterylkę i kastrację. W uszkach nie mają tatuaży w pachwinach nie sprawdzałam. Zdjęcia : Quote
snuszak Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 aha - po lewej suka, po prawej pies Quote
supergoga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Kasiu, a nikt tam nie zna takich psów w P. Może wet. zna. szkoda ich. każdy dzień w schronie to kanał. Przecież to ładne "rasowe" psiaki - żeby tylko nie wydali komus jako zarodowej parki.:angryy: Quote
snuszak Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 w następnym tygodniu moge podjechać do straży zapytac, chyba że zadzwonisz jutro i dasz znac czy cos wiedza. U nas duzo takich dlatego wazna informacja dla mojej mamy to na jakiej dzialce byly wylapane - adres, moze skojarzy jakies z tych okolic, klub zaprzegowy od nas napisal, że podejrzewa kogo sa te psy, zobaczymy... najbardziej mnie dziwi ze nie problem znalezc te psy w schronisku albo rozwiesic ogloszenia, mandat za kazdego to 200zł dla wlasciciela, moze dlatego nikt ich nie odbiera :shake: Quote
Lilmo Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Piękne psy. Mam wielką nadzieję, że jednak właściciel zgłosi się po nie i nie będzie przeliczał psiej przyjaźni na pieniądze. Szkoda tych psów, bo widać po zdjęciach, że chyba nie rozumieją sytuacji, w której się znalazły. Quote
snuszak Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 psy zostały odebrane przez właściciela ;) Quote
Recommended Posts