Betbet Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Wyszłam z domu.I to był błąd. Po ulicy latał mały szczeniak. Zatem się głośno zapytałam kto jest taki nieodpowiedzialny i puszcza psa luzem po ulicy? Tak maciupeńkiego psa! Facet odkrzyknął mi, że tego szczeniaka przed chwilą ktoś wyrzucił. Nie zdążyłam dopytać gdzie, kto. Złapałam małą na ręce zanim wpadłaby pod samochód. Nie wiem ile ma, wiem że jest dziewczynką. Może miała być jamniczkiem szorstkowłosym, ale ktoś się zorientował, że trochu niepodobna? Nie wie,...jest urocza, lgnie do ludzi. Teraz śpi w łazience wtulona we mnie. Tak..w łazience. Nie wolno mi trzymać tymczasu, nie wolno mi jej tu mieć. Nie oddam jej do schroniska, nie sadzę by się komuś zgubiła. Zaraz zrobię ogłoszenia, ale mała po prostu nie może tu zostać choć jest urocza. Bo ja wylecę z mieszkania...błagam o pomoc...nie mam pracy, ale mam tanio wynajęty pokój, to mnie ratuje... Ona nie urośnie duża, ma delikatne łapeczki. Nie wiem czy ktoś nas podwiezie do jakiegoś weterynarza... pomóżcie! Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 nie wiem co oznaczało "oni ją tam wyrzucili"...kurdeee nie zdążyłam złapać dziada, zniknął w którejś klatce:( jak ktoś mógł wyrzucić? Quote
birma74 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 co za dupki mieszkają na ziemi,ja mogę podjechać z Tobą do weta daj znać kiedy byś chciała Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 doniosłam ją do weterynarza. suczka bankowo mieszkała w domu. jest czyściutka, zdrowa, została odrobaczona i założono jej książeczkę. maksymalnie ma 10 tygodni. na spacerku jeszcze troszkę zagubiona, koniecznie chce na kolanka. zrobiła ładne koooo póki co w domu nie nabrudziła. przylepa straszna. ogłoszenia w okolicy wiszą, takie papierkow. Jednak watpię, żeby to była zguba... Quote
Talia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Umie ktoś robić allegro. Myśle, że tu nie ma co nawet na hotelik zbierać. Ew do kogoś na kilka dni ją do domu dać, taka mała na pewno szybko znajdzie dom. :) Śliczna jest. Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 No własnie o ten dom na kilka dni chodzi. bo ja balansuję na granicy eksmisji. Do jutra na pewno mogę przetrzymać, musze zabierać ze sobą wszędzie gdzie wychodzę. Dziś nocne wyjście mi odpada, bo nie zostawię trolka w domu... Ma już wyróżnione trojmiasto. pl dzięki Trójmiejskiemu Patrolowi Obrony Praw Zwierząt. Ma dogo, ma papierowe plakaty, zaraz siądę do allegro. Quote
Talia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 To dobrze, że trafił sie taki kieszonkowy rozmiar :P Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 inaczej niestety musiałabym ją odwieźć do schroniska... Od jutra ma DT w Gdyni u szefostwa jednej z "patrolowych" dziewczyn. a tu Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=817174514 Quote
Kana Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Melduję się. Ale fajna :D Co piszesz że brzydal :P Wrzucić ją na alegratkę? Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 wrzuć, wrzuć. moja współlokatorka oczarowana ale niestety za posiadanie psa jej grozi to samo co i mi Quote
*anusia&ajlu* Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 http://img682.imageshack.us/img682/89/dsc05330.jpg ten brzuszek tylko do calowania, przecudna sunka:loveu: jak bym mogla ja wziasc...:shake: cudowna:loveu: szybko znajdzie domek 3mam kciuki Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 co to jest za pies:O gdyby mogła mieszkać na kolanach człowieka to tam właśnie wybrałaby swoje lokum. śpi na mojej współlokatorce, wtulona w jej szyję i ramiona. zakochałam się... Quote
*anusia&ajlu* Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 tak krotko jes u ciebie a juz wpadlas po uszy:p Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 może jesteśmy przewrazliwione, mała była badana dziś przez weta...ale ona tak dziwnie stawia tylne nogi, bardzo szeroko i czesto przysiada...hm hm... Quote
*anusia&ajlu* Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 witaminki na wzmocnienie kosci powinna dostawac, ja jak mialam Lole na dt to brala chyba do 5-6miesiaca Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 a jednak troszke robaczkow gubimy...i to tak niestety po mieszkaniu...zostawiona w lazience piszcyz, bedzie ciezka noc bo ja mam silną alergie, a mala koniecznie chce spac ze mna...ponadto te robaczki:/ Quote
*anusia&ajlu* Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 wychodzi na to ze wczesniej nie byla wogole odrobaczona:shake: szkoda sunki a ty betbet jak ty funkcjonujesz? alergia to powazna sprawa uwazaj na siebie Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 ja smarkam i się drapię, ale tyle już tymczasów i dłuższych tymczasów niegdyś miałam, że i ją przezyję do jutra. jedzie koś może jutro na trasie Gdańsk-Gdynia? bo klops musi tam podjechać, ma DT Quote
*anusia&ajlu* Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 podziwiam za takie poswiecenie mam siostre astmatyka i wiem co to znaczy, tylko ze ona na trawe i zboza, na szczescie nie na zwierzaki:p Quote
Betbet Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 ja na zwierzeta, trawe, zboża, roztocza i jedzenie.wiekszosci rzeczy nie powinnam spozywac ale to robie...no bo...nie che dać sie zwariowac:) Quote
Betbet Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Mała nie widziała innej opcji jak spanie w łózku. spała od 2 w nocy do 7 9siku) i potem do 10(siku)niestety nie mozna tego samego o mnie powiedzieć:/ walczylam z alergia:shake:i świadomoscia: Boze, pies w lozku! Quote
Talia Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Betbet napisał(a):Mała nie widziała innej opcji jak spanie w łózku. spała od 2 w nocy do 7 9siku) i potem do 10(siku)niestety nie mozna tego samego o mnie powiedzieć:/ walczylam z alergia:shake:i świadomoscia: Boze, pies w lozku! Biedna Ty :glaszcze: całą noc się pewnie męczyłaś. Dobrze, że sunia ma już DT :) Quote
Betbet Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 o godzinie 14:30 niezastapione dziewczyny z naszego Trójmiejskiego Patrolu Obrony Praw Zwierząt przyjadą taki kawał żeby bezpiecznie nas dowieźć do Gdyni. jupiiii!!! W sklepie zoologicznym malutka dostała gratisik, musiałam jej kupić smyczkę, bo miałam tylko ogromną dla wielkiego psiora. Ładnie załatwiła się na dworze znowu. Kilka fot. Olaboga, piątek 13 i mnie wywalili: I śniło mi się, że ktoś bardzo mnie kochał: Może się zsika w łazience? Nie, nie zsika się... Quote
Kisiaraf Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Piękniusia!!!!!!!!!!!! Już w nowym DT? Quote
Recommended Posts