Sebastian437 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Szanowni forumowicze 11 listopada adoptowaliśmy psa ze schroniska ,mając w domu 10 letniego psa rasy pinczer miniatura.Problem jest tego typu ,że ten adoptowany ( ma około 6 lat 45cm mieszanka pinczera z dobermanem) nie toleryje mojego starego psa i innych też .Problem ten nasila się szczególnie w domu na dworze spacerują obok siebie i zero reakcji.Pomocy:-( Bardzo lubi dzieci i jest bardzo ułożony ,chodzi przy nodze,szkoda by było szukać mu nowego domu,bo tak milego i świetnego psa jeszcze nie miałem . Quote
julcia_bleble Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Szukac nowego domu??? kurcze, przepraszam ze tak powiem, ale biorac tego psa ze schroniska zrobiles mu nadzieje, on sie teraz przyzwyczaja itp, ale i z drugiej strony trzeba bylo przewidziec sytuacje, maja 2 psy nie zawsze jest tak kolorowo i rozowo. Psy jak wiadomo roznie sie zachowuja, ten staly bywalec domu napewno w jakis spoosb czuje sie zagrozony, bo od 2 dni ma nowego z ktorym byc moze chce konkurowac m.in o Twoje wzgledy itp. Moim zdaniem nalezy im dac czas. Quote
julcia_bleble Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 ojj cos zle przeczytalam:oops: widze ze problem jest odwrotny:roll: Quote
amstaffAres Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 ja wzielam psa ze schroniska dwa lata temu a w domu mialam 16stoletniego kundelka a adoptowalam amstaffa heh:) na poczatku amstaff nie lubil Pondzia ale moze to glupie ale posadzilam oba psy naprzeciw siebie i powtarzalam w kolko ze teraz beda miaszkac razem i maja sie nie gryzc bo pasek pojdzie w ruch (oczywiscie zadnego bym nie uderzyla) tylko pasek powiesilam na futrynie moze dwa dni powarkiwaly na siebie i za kazdym razem pokazywalam im pasek z czasem zakapowaly o co chodzi i teraz to dwa funfle sa ze hoho tylko ten duzy czasem zapomina ze to ja jestem jego pania a nie on moim panem..pzdr Quote
Martens Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Sebastian437 napisał(a):Szanowni forumowicze 11 listopada adoptowaliśmy psa ze schroniska ,mając w domu 10 letniego psa rasy pinczer miniatura.Problem jest tego typu ,że ten adoptowany ( ma około 6 lat 45cm mieszanka pinczera z dobermanem) nie toleryje mojego starego psa i innych też .Problem ten nasila się szczególnie w domu na dworze spacerują obok siebie i zero reakcji.Pomocy:-( Bardzo lubi dzieci i jest bardzo ułożony ,chodzi przy nodze,szkoda by było szukać mu nowego domu,bo tak milego i świetnego psa jeszcze nie miałem . W jakich sytuacjach konkretnie nowy pies wykazuje agresję? Jak traktujesz psy, na równi? Jak reagujesz na spięcia między nimi? Quote
Recommended Posts