Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dzięki za informację. Myślałam, że poczytam :p, Edyta pisała, że świetny domek :loveu:
Nooo, Jaszka ma kolegę, w dodatku podobny do niej troszkę.

Posted

[quote name='kizimizi']dziewczyny mamy w walbrzyskim schronisku baaardzo interesujacy mix jamnikopodobny. Psiak jest cudny aczkolwiek moze byc problemowy.
Siedzi juz rok i ogolnie sporo sie uspokoil aczkolwiek pracownicy mowie, ze jest czasem walniety. Nie wiem skad, nie zauwazylam tego. No jednak z takimi opiniami psa wyadoptowac "tak o" nie mozna. Znalazlby sie jakis DT?
Oto Baxter:

Uploaded with ImageShack.us

musze sie przypomniec ... niestety :(
Sluchajcie Kora byla dzis w schronisku i mowila ze z Baxterem nie jest dobrze. Bardzo schodl i wyglada na to ze w kojcu obrywa, ma ucho poszarpane. Dzis pojechala tam z inna wolontariuszka i pozwolila go jej ocenic- sama nasluchala sie ze potrafi odszczeknac. Baxter jest bardzo wystraszony boi sie wszytkich i wszytskiego. Bal sie diewczyn jak chcialy go poglaskac :(
Czy ktos pomoze zorganizo0wac mu jakies dt? My nie mozemy go wziasc teraz do hotelu, wlasnie 2 psy wyslalysmy bez deklaracji praktycznie. Moze ktos moglby poprowadic mu watek i pomoc mu?

disiejszy baxter:

Posted (edited)

[quote name='kizimizi']musze sie przypomniec ... niestety :(
Sluchajcie Kora byla dzis w schronisku i mowila ze z Baxterem nie jest dobrze. Bardzo schodl i wyglada na to ze w kojcu obrywa, ma ucho poszarpane. Dzis pojechala tam z inna wolontariuszka i pozwolila go jej ocenic- sama nasluchala sie ze potrafi odszczeknac. Baxter jest bardzo wystraszony boi sie wszytkich i wszytskiego. Bal sie diewczyn jak chcialy go poglaskac :(
Czy ktos pomoze zorganizo0wac mu jakies dt? My nie mozemy go wziasc teraz do hotelu, wlasnie 2 psy wyslalysmy bez deklaracji praktycznie. Moze ktos moglby poprowadic mu watek i pomoc mu?

disiejszy baxter:

Watek jest konieczny absolutnie żeby ogarnąć informacje, a może deklaracje

Edited by Isadora7
Posted

[quote name='kizimizi']isadora ktos z jamnikowatych moglby go poprowadzic? Ja z Kora wlasnie wyslalysmy 2 psy na dt a poza nami to nikogo u nas, w Walbrzychu juz nie ma.[/QUOTE]

No ale to Wy wiecie o psie. Musicie być na wątku jakby był aby świeże informacje były.
Ja nie dam rady prowadzę 3 watki i 3 wydarzenia. Ale pogadam z kimś. Bez wątku kurcze nic się nie zdziała.
Dam znać jutro uuupss dzisiaj

Posted

ja nie mowie, ze my nie pomozemy tylko ze potrzebujemy kogos kto nam to ogarnie -zwlaszcza jakby pies mogl isc na dt. Planowalysmy z Kora juz od dluzszego czasu wziasc sie za Baxtera ale zawsze jakis inny pies nam wyskoczyl. Teraz pojechaly nam 2, mamy poza tym jeszcze jednego na dt. Baxter bylby pewnie nastepny ale potrzebny mu domowy dt, zaden kojec.

Pies znajduje sie na naszym ogolnym watku tu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/173705-Dolno%C5%9Bl-zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******-Szukamy-WOLONTARIATU

gdyby udalo sie zabrac go na dt, mozemy pomoc finansowo -np. kupic karme czy oplacic transport

Posted

ja zaloze watek dzis popoludniu, moge prowadzic. ale nie mozemy zabierac sie za szukanie kasy, bo tamte 2 kasy nie maja praktycznie zadnej, a trzeci ma na 2 mce jedynie.
jak trzena wyciagac, szukac transportu, itp to oczywiscie pomoge fizyczna obecnoscia.
dzis bede dzwonic do schronu, czy byl wet wczoraj do tego ucha. bo to zakazenie murowane, on cala rane mial kalem oblepiona, taka gulę z brązu mial.

dobra, watek na szybko. ide do pracy za 5min.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/239452-jamnikowaty-Baxter-pilnie-dt%21%21%21?p=20379779#post20379779

Posted

[quote name='Isadora7']czekamy z niecierpliwością na wynik[/QUOTE]

Mikuś nie pojechał jednak, p. dr powiedziała, że nie widzi w nim nic niepokojącego. Pojechał za to Bodzio który utykał na jedną z łapek :)

Posted

W schronisku w Dalabuszkach (Wlkp.) na domek czeka takie oto cudo:

Mufi - jest niedużym kundelkiem, trochę podobnym do jamnika szorstkowłosego.
Został znaleziony w Gostyniu. Prawdopodobnie zgubił się właścicielowi. Teraz zupełnie nie radzi sobie w schronisku. Przeraża go szczekanie innych psów, mróz i samotność. Mufi nie chce jeść, tęskni za swoim domem. Pomóż mu go odnaleźć!

Kontakt w sprawie adopcji:
605376327- po 16.00
zakochanawpsach@gmail.com

Posted

kacperek umarł

http://www.dogomania.pl/forum/threads/226942-Nie-pozw%C3%B3l-bym-odszed%C5%82-bez-domu-modlitwa-jamnika-Kacpra-%C5%81odz?p=20381778#post20381778

Kacperek nie przeczytał dzisiajszych postów - przed godziną 12 pobiegł za Tęczowy Most.
Wiem, że nie można zatrzymać ostateczności - zostaje smutek i żal.
Biegaj bez bólu Maleńki.

[FONT=arial black]Kacperuś kochanie jeszcze trochę miałeś z nami być :-([/FONT]
[FONT=arial black]Do zobaczenia malusi[/FONT]

[FONT=monotype corsiva] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie,
Na łańcuchu więziony przy budzie
O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie,
A podczas lata, gdy szukasz ochłody,
Często bez miski wody;
Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady,
Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!..."
[/FONT]

Artur Chojecki 1880-1951
HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU

Posted

Wiem, że chłopak nie do końca jest jamnikowaty, ale innej szansy dla niego nie ma. Bilek jest w schronisku w Lesznie niecały miesiąc. Błąkał się po mieście. Na początku tylko leżał w kącie i się nie ruszał. W tej chwili jak tylko człowiek wejdzie do boksu Bilek od razu jest obok. Zrobił się weselszy, bardziej energiczny. Oczywiście na swój sposób. Jest to starszy (określany na przynajmniej 11 lat) i w dodatku niewidomy pies. Ma bardzo chudy zadek, wygląda to jak zanik mięśni (choć możliwy jest i uraz). Nie wiem, muszę dopytać. Niestety chłopak jest w boksie. Jest oczywiście sam, ma ciepłą budę i ciepłe jedzonko, ale to nie jest dom. Nasze schronisko jest bardzo dobre, ale taki pies ma zerowe szanse na dom.

Oto Bilek:

Później wstawię jeszcze krótki filmik.