malagos Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Tak, w Mazowieckim, jak pisze Ewa Gałązka. O schronisku nic nie wiem, tyle co z wątku, moja gmina chciała podpisać w lutym umowę z nim, ale koszty (jakies koszmarne!) były nie do przyjęcia (podpisano umowę za 2500 z innym, to ile tu żądano??) http://www.dogomania.pl/forum/threads/235963-NITKA-14-letnia-jamniczka-z-du%C5%BCym-guzem-unikn%C4%99%C5%82a-u%C5%9Bpienia http://www.dogomania.pl/forum/threads/229961-SCHRONISKO-dla-ps%C3%B3w-w-Nowym-Dworze-Mazowieckim-pilnie-potrzebna-KARMA-dla-ps%C3%B3w-! Quote
dexterka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='taks']Czy Fundacja szuka tylko dt czy także pomocy w zorganizowaniu im choćby prowizorycznego legowiska w tym kojcu? Na betonie i tym kawałku wykładziny długo nie pociagną... one nie mogą tam zostać. wet zgodził się je wziąć tylko na kilka dni. ja staram się przekonać męża , żebyśmy wzieli kolejne psy. Ale mam do dyspozycji tylko kojec, z dużo za dużą buda i tylko do końca grudnia bo potem wyjeżdzam. http://www.dogomania.pl/galeria/p/57452/ Zeby te psy doszły do siebie potrzebują domowego dt, no i przecież trzeba ich nauczyć obycia w domu skoro były na łańcuchach! Quote
Divi Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Isadora7'] Czy szczeniaki mają już domki ? Quote
Isadora7 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Divi']Czy szczeniaki mają już domki ? Tak mają domy a tymczasem zapraszam na watek jamniczki Nitki, tej któa była w swoim czasie przez asiaf zgłoszona i miała event wspólny z Camelem i Sówką (już w domu). http://www.dogomania.pl/forum/threads/235963-NITKA-14-letnia-jamniczka-z-dużym-guzem-uniknęła-uśpienia Quote
Ewa Gałązka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Co to znaczy " czy w tamtejszym schronie coś się dzieje, bo na mieście różnie mówią........." Trzeba najpierw przyjść i zobaczyć a potem "różnie mówić" Nutusia napisał(a):Malagosie - w którym Nowym Dworze? Mazowieckim?... Czy w tamtejszym schronie cokolwiek się "dzieje", bo na mieście różnie mówią... Quote
Ewa Gałązka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 (edited) [FONT=lucida grande]Nitka ma 14 lat, do niedawna miała też dom, ale niestety jej pan umarł. Nitka jak się okazało miała guza na boku, został on od razu zoperowany. Sunia przeszła operację bez problemu, czuje się dobrze. Rana goi się dobrze, sunia nie nosi już kołnierza. Jest czysta, załatwia się tylko na dworku. [/FONT] [FONT=lucida grande]Mamy ogromną nadzieję, że mimo jej wieku ktoś jeszcze zechce dać suni dom, żeby nie musiała reszty swoich dni spędzać w schronisku. [/FONT]Kontakt w sprawie adopcji: tel. 506 403 514 [FONT=lucida grande] Gdyby ktoś zechciał wesprzeć utrzymanie suni i jej leczenie będziemy bardzo wdzięczni. [/FONT] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us [FONT=lucida grande]Nr konta dla darowizn na rzecz naszych podopiecznych:[/FONT] [FONT=lucida grande]Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych [/FONT]Nowy Dwór Mazowiecki [FONT=lucida grande]49 8013 0006 2001 0014 0865 0002[/FONT] [FONT=lucida grande]w tytule prosze wpisać Nitka[/FONT] Bazarek dla NITKI: http://www.dogomania.pl/forum/threads/235962-SERWETKI-kosmetyki-męskie-BURSZTYN-wizytownik-TOP-lina-9m-ORGANIZER-książki-do-30-11 Edited November 21, 2012 by Ewa Gałązka Quote
Isadora7 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Nutusia']Malagosie - w którym Nowym Dworze? Mazowieckim?... Czy w tamtejszym schronie cokolwiek się "dzieje", bo na mieście różnie mówią... Wiesz z tym różnie mówią na mieście... nie powiedziałabym że zależy kto z jakiego bazaru - jaki bazar takie przekupy, te z charakternego Różyca miały swoją klasę, ale jak sie wejdzie na inne bazary to koopa i to bardzo rzadka bywa. Mnie jakoś dzisiaj chodzi po głowie: Jedna baba drugiej babie Wsadziła do oka grabie. Ha, ha, ale żyją i gorzałę piją, z góry spoglądają, wszystko w nosie mają. Każda krowa postępowa Rolnikowi dać gotowa. Ha, ha, ale żyją i gorzałę piją, z góry spoglądają, wszystko w nosie mają. A mój dziadek był fryzjerem, golił gości glanz-papierem. Ha, ha, ale żyją i gorzałę piją, z góry spoglądają, wszystko w nosie mają. A mój wujek spod Sosnowca Strącił ręką odrzutowca. Ha, ha, ale żyją i gorzałę piją, z góry spoglądają, wszystko w nosie mają. [quote name='Ewa Gałązka'][FONT=lucida grande]Nitka ma 14 lat, do niedawna miała też dom, ale niestety jej pan umarł. Nitka jak się okazało miała guza na boku, został on od razu zoperowany. Sunia przeszła operację bez problemu, czuje się dobrze. Rana goi się dobrze, sunia nie nosi już kołnierza. Jest czysta, załatwia się tylko na dworku. [/FONT] [FONT=lucida grande]Mamy ogromną nadzieję, że mimo jej wieku ktoś jeszcze zechce dać suni dom, żeby nie musiała reszty swoich dni spędzać w schronisku. [/FONT]Kontakt w sprawie adopcji: tel. 506 403 514[FONT=lucida grande] Gdyby ktoś zechciał wesprzeć utrzymanie suni i jej leczenie będziemy bardzo wdzięczni. [/FONT] Uploaded with ImageShack.us [FONT=lucida grande]Nr konta dla darowizn na rzecz naszych podopiecznych:[/FONT] [FONT=lucida grande]Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych [/FONT]Nowy Dwór Mazowiecki [FONT=lucida grande]49 8013 0006 2001 0014 0865 0002[/FONT] [FONT=lucida grande]w tytule prosze wpisać Nitka[/FONT] Bazarek dla NITKI: http://www.dogomania.pl/forum/threads/235962-SERWETKI-kosmetyki-męskie-BURSZTYN-wizytownik-TOP-lina-9m-ORGANIZER-książki-do-30-11 Tu należy dodać że Nitka wylądowała u Was "cieczkowa" czego nawet nie zauważono u "dobrych pań" Quote
toyota Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Gdyby ktoś miał ochotę na takiego jamnikowatego srolka płci żeńskiej to zapraszam- 605060617, suzuki@autograf.pl Quote
Isadora7 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) Wyrywaj tego dzieciaka o matko on tam (zresztą te obok też, może ja na sznupki dać?) zmarnieje. Zrobiłam małej newsa http://jamniki.eadopcje.org/start Edited November 22, 2012 by Isadora7 Quote
anica Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Isadora7']Wyrywaj tego dzieciaka o matko on tam (zresztą te obok też, może ja na sznupki dać?) zmarnieje. Zrobiłam małej newsa http://jamniki.eadopcje.org/start O rety :-( Quote
toyota Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Dzięki, dodam jeszcze, że maluchy siedzą w kojcu w nieocieplanej budzie i tulą się do siebie. Jeszcze kilka ujęć : Edited November 23, 2012 by toyota Quote
Isadora7 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [FONT=arial black]Wyć się chce!!!!!![/FONT] dołoże te zdjęcia do profilu niech wszystkie szukaja Quote
Ellig Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 O matko........................:( Nie moge wziac, powysylam maile , moze akurat komus serce mocniej zabije............. Quote
rita60 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 http://img38.imageshack.us/img38/4959/69453388.jpg Wyć się chce...takie dzieciaczki:-(jamniorek z tą krótką sierścią i te trzy szorstkie mordeczki. Quote
toyota Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Jakby któraś ciocia chciała dzieciaka na tymczas, to pisać śmiało - transport zawsze można zorganizować :cool3:. Quote
agumka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):Dzięki, dodam jeszcze, że maluchy siedzą w kojcu w nieocieplanej budzie i tulą się do siebie. dodalam do siebie na fb, napiszcie mi tylko gdzie maluchy sa Quote
toyota Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Podajemy tylko, że w kuj.-pom., żeby skontrolować domy przed adopcją, bo w schronie wydają obojętnie komu, także na łańcuch. Quote
agumka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):Podajemy tylko, że w kuj.-pom., żeby skontrolować domy przed adopcją, bo w schronie wydają obojętnie komu, także na łańcuch. ok:) jakby co to dodane z tym numerem telefonu i mailem podanym wczesniej :) Quote
agumka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):Dziękuję, to moje namiary :). pewnie szybko ktos sie zglosi. ogloszenie dodalam o calej 4 =) Quote
Isadora7 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):Podajemy tylko, że w kuj.-pom., żeby skontrolować domy przed adopcją, bo w schronie wydają obojętnie komu, także na łańcuch. Gdyby sie nie znalazł dom do tego czasu to za tydzień jest osoba chętna do zabrania jamnisi. Oczywiście szukamy. Ja jej wszystkie ogłaszam z FanPage i grupy Fundacji SOS dla Jamników Quote
toyota Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 A skąd jest ta osoba ? Bo może mogłabym ją gdzieś przetrzymać, jeśli to pewne ? Quote
Isadora7 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):A skąd jest ta osoba ? Bo może mogłabym ją gdzieś przetrzymać, jeśli to pewne ? Z Warszawy, znam wiesz co pogadam bo taka wiadomość zostawiła mi w mailu ale dorwe i uścislę ok? Quote
anica Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 toyota napisał(a):Podajemy tylko, że w kuj.-pom., żeby skontrolować domy przed adopcją, bo w schronie wydają obojętnie komu, także na łańcuch.....Jessooo!!!! czy Ci ludzie mają serca:-( ...to chyba jestem jednak naiwna:shake: Quote
Nutusia Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Rozpacz w kratkę :( U mnie zajętość prawie do końca grudnia :( Quote
Recommended Posts