Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukamy transportu Kętrzyn (Pudwągi)- Warszawa, Kętrzyn (Pudwągi) - Wrocław, Kętrzyn (Pudwągi) - Katowice lub cokolwiek bliżej centrum Polski dla małego jamnika.

Posted (edited)

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Właścicielka suniu bardzo chora, suczka przebywa u jej syna, jest izolowana, ale ewidentnie jest mu to nie na rękę. Kierownik nakazał mu aby odbierał telefony, także jezeli macie dla suni dom, dt można dzwonić, nie powinno być już problemu z kontaktem.
wiem ,że tylko próbujesz pomóc suni i też niewiele wiesz ale ASTRA126 powiedziała ,że mogłaby dać DT dla Soni ale ma już jednego agresora Pawełka-Toffika czy Sonia jest agresywna tylko do suk czy też do psów? jaki jest jej stosunek do kotów i dzieci? może ten Pan kierownik zna odpowiedzi lub mógłby pomóc? ja dzwoniłam dzisiaj pod ten numer i zgłasza się < T-mobile zostaw wiadomość > nagrałam się .. z czym dzwonię ,ale na razie cisza ?! wiem ,że to nie jest wszystko takie proste!.. jak zrozumiałam w tym domu jest choroba , bardzo dobrze wiem ,jak to jest!
Pan przechodząc piekło choroby w domu.. nie zawsze ma możliwość.. czy chęć na rozmowę z ludźmi .. i to należy uszanować!
jeśli mogłabyś sprawdzić czy da się odpowiedzieć.. jaki jest stosunek Soni do psów , kotów i dzieci to proszę o pomoc...
http://www.dogomania.pl/forum/threads/209129-Pozna%C5%84-Pomocy!!!!-Mamy-kilka-dni!!!/page22

Edited by anica
Posted

ocelot napisał(a):
Mamy nowego jamnika w schronisku. Czarny standart. Po wypadku, albo z dyskopatią. Lekkie problemy z tylnymi łapkami....

są zdjęcia tego pieska ???
i jakis opis >?? z namiarami ??

Posted

Dla przypomnienia z pierwszej strony wątku:

[FONT=Verdana][SIZE=4]Zgłoszenie wg wzoru:

[/FONT]
[SIZE=2]Imię -
Płeć -
Wiek -
Miejsce - (tutaj prosze podać czy DT, schronisko, hotel oraz miejscowość)
[SIZE=2]Kontakt -
[SIZE=2]Sterylizacja -
Wątek na dogo -
Zdjęcia-

oraz najistotniejsze informacje, chyba że ma wątek na dogo i tam są one umieszczone

Posted

oddzwonił Pan Soni :)
w tej chwili rozmawialiśmy.. chyba nie jest Sonia takim ...agresorem...jak jest z jego sunią w garażu to wojna ! ..jak wyjdą razem na podwórko to siostry! ... stosunek do dzieci , przyjacielski , wnuczek Pana bawi się z Sonią ile chce! .. jeśli chodzi o koty .. jedne goni?! a kota sąsiada .. toleruje ? behawiorystą niestety nie jestem! czy Sonia według tego opisu - mogła by zamieszkać z kotem ,psem i dzieckiem ?

Posted

edytka850 napisał(a):
Kurcze no bez możliwości kontaktu z osobą ktora ma sunie trudno będzie jej pomoc :(
Może uda się coś ustalić ....
będę czekała na informację

Edytko co jest potrzebne do ogłoszenia na Fb ,już rozmawiałam z obecnym opiekunem Soni i prosił o szukanie domku dla jamniczki bo nikt się nie zgłosił jak dotychczas .. jego nr telefonu 883387049

Posted

anica napisał(a):
Edytko co jest potrzebne do ogłoszenia na Fb ,już rozmawiałam z obecnym opiekunem Soni i prosił o szukanie domku dla jamniczki bo nikt się nie zgłosił jak dotychczas .. jego nr telefonu 883387049

Potrzebne są przede wszystkim zdjęcia w dużej ilości, jakieś informacje o psie / wiek, stan zdrowia, usposobienie, charakter..../
kontakt do osoby koordynującej adopcję / telefon, mail/ - jeśli trudny właściciel czy opiekun to raczej nie do niego.
To wszystko można na mojego maila edytaj0interia.pl
pozdrawiam :)

Posted

Isadora7 napisał(a):
właśnie szykuję do wstawienia na SOS 6 kolejnych :(

Isadora :( Nie no, pomyśleć, że jeszcze z 15 lat temu była taka "moda" na jamniki....teraz ludziom się znudziły :(

Posted

[SIZE=2]Imię - Marco
[SIZE=2] Płeć - samiec
Wiek - 4 lata
Miejsce - schronisko w Tomaszowie Mazowieckim
[SIZE=2]Kontakt - 604416873, ocelot16@interia.pl
[SIZE=2]Sterylizacja - będzie
Wątek na dogo - brak
OPIS: Marco to jamnik standard. O pięknej, lśniącej, zadbanej sierści. Jest jedną wielką kuleczką strachu i bólu. Jest bardzo niepewny i przerażony. Zabrany z ulicy po wypadku. Ma złamaną tylną łapkę i liczne rany i obrzęki. Jest bardzo cichutki, ale nie ma się co dziwić. Boli go wszystko i przeraża. Przebywa tymczasowo w malutkiej klateczce, żeby jak najmniej się ruszał. Jest psiakiem bardzo czystym, nie załatwił się ani razu w swojej klateczce. Nie wiemy czy się zgubił, czy został porzucony, ale na pewno pobyt w schronisku mu nie służy.

Posted

anica- ehh dopiero przeczytałam twój post, czasowo na prawdę ostatnio u mnie totalna masakra,ale widzę ,że Pan jednak oddzwonił. Dobre wiadomości niesiesz,skoro Sonia nie jest aż taka straszna;) trzymam kciuki za dt , jakby co to pisz do mnie na pw

Posted

edytka850 napisał(a):
Potrzebne są przede wszystkim zdjęcia w dużej ilości, jakieś informacje o psie / wiek, stan zdrowia, usposobienie, charakter..../
kontakt do osoby koordynującej adopcję / telefon, mail/ - jeśli trudny właściciel czy opiekun to raczej nie do niego.
To wszystko można na mojego maila edytaj0interia.pl
pozdrawiam :)

to widzę problem.. duży problem...zdjęcia są tylko dwa.. i reszta...? nie wiem jak to ugryźć:shake:
Sonia nie jest straszna...to jej życie teraz , stało się straszne... i pewnie nie może się w nim odnaleźć ...
Panu też współczuję...
jak widzę .. jamnika w klatce.. to.. łzy same cisną się do oczu!.. wiem ,że teraz to dla jego dobra ale,?....

Posted

No nie są to komfortowe warunki dla niego, ale chyba lepiej tak, ograniczony ruch i nie grozi mu nic ze strony innych psów.
Jednak najgorsze jest to, że bardzo się boi, w czwartek nawet nie zbliżył się się mojej ręki. No nic zobaczymy jutro.

Posted

ocelot napisał(a):
No nie są to komfortowe warunki dla niego, ale chyba lepiej tak, ograniczony ruch i nie grozi mu nic ze strony innych psów.
Jednak najgorsze jest to, że bardzo się boi, w czwartek nawet nie zbliżył się się mojej ręki. No nic zobaczymy jutro.

O kurczę :((( Czy zoperują mu tę łapinę jakoś szybko? :(