Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aldira to nie jest żadne schronisko tam nie ma schroniska, to dziewczyny dwie zajmują się psiakami. Przechowuja je tam, gdzie mają mozliwość, dlatego trzeba tam pomóc. Mój banarek w podpisie - odnośnik do strony pomocowej.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
JAMNICZKA, ma ok 5 lat, jest grzeczna,bezkonfliktowa,zgadza się z innymi psami.Kocha ludzi i jest niezwykle sympatyczna.To typowy domowy psiak.Jest wysterylizowana,zaszczepiona,odrobaczona
Przebywa w Rudzie Śląskiej
kontakt:
510 268 586

http://i47.tinypic.com/6okbj7.jpg

Isadora7 napisał(a):
Piękna długowłosa jamnisia. Justyna ona ma wątek? Jakiś kontakt?

Jamniczka już w swoim domku, wczoraj udało się namierzyć jej właścicieli i dzisiaj odebrali Funie ze schroniska - także mamy happy end.

Posted

W schronisku MEDOR znajduję sie takie cudo miks jamniczka długowłosa.

http://medor.org/index.php?option=com_rsgallery2&gid=709&Itemid=41

Burza to w 95 procentach jamniczka długowłosa..
Dwa dni temu ktoś przerzucił ją przez ogrodzenie !!! boks na szczęście był pusty !!
Dobrze ,że nie połamała sobie łapek albo nie została zagryziona przez większego psa, który w tym czasie nie przebywał w boksie...
Burza to jeszcze szczeniak ma tylko 5 mies.
Jest kochana jak na jamnika przysystało.
Szukamy miłośnika tej rasy.
Burza posiada mikroczip oraz szczepienia....
WARUNKIEM ADOPCJI JEST ZGŁOSZENIE SIĘ NA ZABIEG STERYLIZACJI...

Posted

Isadora7 napisał(a):
W schronisku MEDOR znajduję sie takie cudo miks jamniczka długowłosa.

http://medor.org/index.php?option=com_rsgallery2&gid=709&Itemid=41

Burza to w 95 procentach jamniczka długowłosa..
Dwa dni temu ktoś przerzucił ją przez ogrodzenie !!! boks na szczęście był pusty !!
Dobrze ,że nie połamała sobie łapek albo nie została zagryziona przez większego psa, który w tym czasie nie przebywał w boksie...
Burza to jeszcze szczeniak ma tylko 5 mies.
Jest kochana jak na jamnika przysystało.
Szukamy miłośnika tej rasy.
Burza posiada mikroczip oraz szczepienia....
WARUNKIEM ADOPCJI JEST ZGŁOSZENIE SIĘ NA ZABIEG STERYLIZACJI...

http://img41.imageshack.us/img41/7198/imgp0829r.jpg

Burza jest piekna i nieduza :):)

Posted

__Lara napisał(a):
Szarotka, nie cytujemy zdjęć ;) a wszelkie opinie o psie piszemy na jego wątku.

Mowisz powaznie ?? cytuje zdjecie, zeby ludziom uswiadomic jaki piesek jest piekny, moja opinia to poemat :):) na temat Burzy. :):)

Posted

Szarotka napisał(a):
Mowisz powaznie ?? cytuje zdjecie, zeby ludziom uswiadomic jaki piesek jest piekny, moja opinia to poemat :):) na temat Burzy. :):)

Tak, na tym wątku są specyficzne reguły i powinniśmy ich przestrzegać żeby nie robił się bałagan.

Posted

sadze to bardzo dobrze kiedy mozna umiescic , cytowac ze zdjeciem pieska ktory juz zostal adoptowany jestem za aby to nadal robic by sie pozniej nie pogubic ktory jest juz w domku a ktory szuka domku....

Posted

aldira, czy na prawdę tak trudno zrozumiec że:
1/ nie pisze sie postu pod postem tylko edytuje poprzedni - to wymóg regulaminu i szacunku dla innych userów aby nie rozwlekać wątków i nie utrudniać życia innym
2/ TEN watek ma służyć WYŁĄCZNIE zgłaszaniu jamników a nie pogaduchom i uwagom typu 'och" i "ach" więc proszę dostosuj się do wielokrotnie tu powtarzanej prośby . Dogo chodzi wolno i przewijanie stron załadowanych takimi nic nie wnoszącymi postami na prawdę szkodzi i naszym nerwom i psom przede wszystkim

Posted

Pomocy potrzebuje stareńki rudy krótkowłosy jamnik z toruńskiego schroniska, znalazł sie tam niedawno, jest tak posunięty w latach, że aż serce pęka, gdy słyszę jego staruszkowe szczekanie - wołanie o pomoc .. niemal bezgłośne, bo z racji wieku nie ma już sił.
Czy na tym wątku znajdzie się osoba, która zajęłaby się poszukiwaniem domku na resztkę dni dla tej starowinki?
Ja bywam w schronisku dość regularnie, odwiedzam inne psiaki, mogę przy jakiejś okazji zrobić fotkę dziaduniowi.
Czekam na jakieś pozytywne info, liczę na pomoc dla niego.

Posted

Ten stareńki jamniczek, o którym powyżej pisałam to jednak sunia, jest w schronisku od 4 dni, z całych swoich sił żebrze o zabranie jej stamtąd. Ma chyba minimum 13 lat, jest chuda aż kręgi i żebra sterczą .. ale jeszcze dziarska ..
kto pomoże???

Posted

Witam...wyjątkowo smutna wiadomość - moja czarna jamnisia Lula za TM....dopadła ją choroba i starość... bez szansy na kolejny dzień... Dziękuję wam wszystkim za pomoc w jej adopcji... Hani która ją wypatrzyła w schronisku w Łodzi, i wszystkim dzięki którym dotarła do naszego domu...i spędziła półtora roku w ciepełku i pod kocykiem dając nam wiele radości swoimi minkami i manierami...strasznie mi ciężko pogodzić się że jej juz nie ma ...wspominam jak pierwszego dnia po przybyciu do naszego domu ze schroniska sprawdziła wszystkie łóżka i poduszki ,oczywiście brzuchem do góry - jakby tu była od zawsze...

Posted

ilon_n napisał(a):
Pomocy potrzebuje stareńki rudy krótkowłosy jamnik z toruńskiego schroniska, znalazł sie tam niedawno, jest tak posunięty w latach, że aż serce pęka, gdy słyszę jego staruszkowe szczekanie - wołanie o pomoc .. niemal bezgłośne, bo z racji wieku nie ma już sił.
Czy na tym wątku znajdzie się osoba, która zajęłaby się poszukiwaniem domku na resztkę dni dla tej starowinki?
Ja bywam w schronisku dość regularnie, odwiedzam inne psiaki, mogę przy jakiejś okazji zrobić fotkę dziaduniowi.
Czekam na jakieś pozytywne info, liczę na pomoc dla niego.

Dawaj zdjecia, pomyslimy, ona nie moze przeciez tak zakończyć zycia!

Posted

teresz10 napisał(a):
Witam...wyjątkowo smutna wiadomość - moja czarna jamnisia Lula za TM....dopadła ją choroba i starość... bez szansy na kolejny dzień... Dziękuję wam wszystkim za pomoc w jej adopcji... Hani która ją wypatrzyła w schronisku w Łodzi, i wszystkim dzięki którym dotarła do naszego domu...i spędziła półtora roku w ciepełku i pod kocykiem dając nam wiele radości swoimi minkami i manierami...strasznie mi ciężko pogodzić się że jej juz nie ma ...wspominam jak pierwszego dnia po przybyciu do naszego domu ze schroniska sprawdziła wszystkie łóżka i poduszki ,oczywiście brzuchem do góry - jakby tu była od zawsze...

Ech one za krótko zyją. Trzymaj się teresz10 :(

Posted

Dziewczyny, w Lęborku (woj.pomorskie) są dwie jamnikowate bidy... oba psiaki siedzą przy budach na łańcuchach! :placz:

Murzynek - śliczny, fajny psiak, przekochany do ludzi, toleruje suczki. Raz zwrócony do adopcji bo niszczy mieszkanie.
Berta - starsza ruda babinka, do ludzi pieszczoch, natomiast nienawidzi innych suk (z samcami różnie, raz się zgodzi, raz nie).

Żadne z nich nie jest wysterylizowane. Szukają pilnie DT lub DS.
Więcej info na zbiorczym lęborskim wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/180940-Psiaki-z-LAE-borka-czekajAE-na-lepsze-jutro-Potrzebne-pomysA-y-dla-trudnych-przypadkA-w