jofracy Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 piesia napisał(a):Sindi nie ma wątku na dogo . Musi mieć , żeby mogła być wstawiona na sos ? Może mieć np na FB, ale gdzieś musi. Próbowałam dziś zaktualizować bazę danych (aktualizowaną miesiąc temu przez Isadorę) i bez wątków, to okropna robota - wszędzie trzeba dzwonić - 70 % nie odbiera telefonu. Szanujcie pracę Doroty, to naprawdę ogromne ułatwienie. Quote
yunona Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 szafra napisał(a):Tak , tak wysłałam wszystko do ogłoszeń Yunonie! Bardzo dziękuję Cioteczki :loveu:. Kapsułki dla Filemonka dostarczone. O patencie z masłem nie wiedziałam! Z pewnością go wykorzystamy do podawania kapsułek :evil_lol:. Żadnych materiałów nie otrzymałam i nie wysyłaj do mnie, tylko wstaw na wątku bazarkowym z danymi ogłaszanego psiaka i zdjęciami, powołując się na pakiet ode mnie. OK? Quote
yunona Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='anica']Dziękuję Yun :) wykupiłam 2 pakiety - 1 dla Frytusia- tylko trzeba podać dane chłopaka, czy ty możesz to zrobić ? i jeszcze jest jeden dodatkowy do dyspozycji potrzebującej bidy - trzeba tylko podać dane .. Dzięki za wykupienie pakietów. Dla Frytusia o dane i zdjęcia do wstawienia na bazarek ogłoszeniowy poprosiłam agusię_1. Drugi pakiet możesz przekazać Isadorze:lol:. Quote
Sarunia-Niunia Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='piesia']Czy mogę poprosić o wstawienie naszej nowej dziewczynki na SOS ? [SIZE=2]Imię - Sindi Płeć - suczka Wiek - około 5 lat Miejsce - schronisko " Azorek " w Obornikach Wielkopolskich [SIZE=2]Kontakt - Monika : 604 999 083 [SIZE=2]Sterylizacja - nie Wątek na dogo - nie ma Sindi jest spokojna i bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi i innych psów . Będzie cudowną przytulanką , niekłopotliwym towarzyszem i wiernym przyjacielem . Sindi została porzucona przez swoich nieodpowiedzialnych właścicieli dwa razy . Po raz pierwszy trafiła do schroniska w styczniu , była w ciąży . Właściciele zgłosili się po nią . Ale niedługo potem Sindi znów błąkała się , tym razem z dwójką swoich maleńkich dzieci po ulicach . Po raz drugi trafiła do schroniska . Tym razem została porzucona na zawsze . Jej dzieci Stefan i Stefcia znalazły cudowne domy . Sindi też na taki zasługuje . I czeka ... Piesiu! Jamnisia na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/706 Quote
szafra Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 yunona napisał(a):Żadnych materiałów nie otrzymałam i nie wysyłaj do mnie, tylko wstaw na wątku bazarkowym z danymi ogłaszanego psiaka i zdjęciami, powołując się na pakiet ode mnie. OK? Pomyłka - wszystko wysłałam LadyS oczywiście :p. Quote
anica Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) Szafra :) no to ...teraz trzymamy kciuki ..za wspaniały domek dla Filemona... pozostał jeszcze jeden pakiet ogłoszeń do wykorzystania może Isadora masz jeszcze jakąś bidę ? Edited April 23, 2012 by anica Quote
szafra Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Dziękuję Anica :loveu:. Wszystkim pracownikom tłukłam do głowy wczoraj, że ma na imię Filemon !!!! Quote
anica Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 To ja dziękuję .. że jesteś :) ,że Filemonek ma taką opiekunkę ,że może uda się chłopakowi .. po prostu Żyć :) Quote
ciumaszek1 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Dziewczyny,powiedzcie gdzie na stronach sos szukać wątku danego pieska bo czytałam że każdy psiaczek,który jest tam zamieszczony musi go mieć.W żaden sposób nie umiem go wypatrzeć. Quote
ciumaszek1 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='jofracy'] Jamnik Davy - porzucony przez dotychczasowych opiekunów, bo "coś tam". Trafił do nas, choć mógł do schroniska. Jego wycofanie i oczywisty psi smutek związany z porzuceniem i przerzucaniem z domu do domu jak krzesło postanowiono bezmyślnie leczyć polskim prozakiem. Jakby to się dało leczyć farmakologicznie i jakby było co leczyć. Piesek to rasowy, rodowodowy (z tatuażem) jamnik standardowy w wieku 11 lat. Całkowicie na chodzie - zdrowy, ładny, spokojny, świetnie prezentujący się na spacerach (nie zaczepia innych zwierząt, ma wygląd jamniczego 7-latka, jest dumny i piękny, co wzbudza zasadny zachwyt i zazdrość przechodniów), przyjazny wobec dzieci oraz innych psów, a także kotów. Zrobiliśmy mu zaniedbane zęby także ;-))) Obecnie na etapie "odstawiania psychotropów" podawanych mu bez jakiegokolwiek wskazania leczniczego. Wymaga dużo czułości (jeśli zwykła czułość jest pracą, to także pracy). Jamnik Davy poleca się do kochania i opiekowania się nim. Kontakt w sprawie adopcji jamnika: tel. 605 78 22 14. W ramach adopcji nieodpłatne porady zoopsychologa (Wrocław), gdyby ujawnił się jakiś problem, który na razie się ujawnić nie chce. Adopcja możliwa w całej Polsce. http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/4578/ Czy Davy jest we Wrocławiu w schronisku? Quote
anica Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Sory ... że tutaj szukam pomocy ,ale nie bardzo wiem co z tym zrobić ? .. może jamnicze ciocie coś doradzą.. siostrzenica wynajmuje pokój u pani ,która ma 8letniego setera irlandzkiego ,podobno rodowodu nie ma ,ale w typie ,którego chce oddać do schroniska -podobno jest to pupil syna ,który się wyprowadził i nie może go zabrać Benito jest bardzo łagodny,przytulaśny i kochany ,ale podobno potrzebuje dużo spacerków bo inaczej błagalnie szczeka i jeśli jest wybiegany to jest spokojny podobno pani jest zdecydowana w najbliższym czasie odwieźć Beniego do wrocławskiego schroniska jak nic.. jak można biedakowi pomóc ? siostrzenica mówi ,że jest piękny :) może ktoś chciałby zaadoptować ? Quote
szafra Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Może najpierw uderzyć do Ciotek seterowych - pewnie są na dogo! Bardzo szkoda psiaka - to dla niego będzie trauma straszna :-(. Quote
Sarunia-Niunia Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='anica']Sory ... że tutaj szukam pomocy ,ale nie bardzo wiem co z tym zrobić ? .. może jamnicze ciocie coś doradzą.. siostrzenica wynajmuje pokój u pani ,która ma 8letniego setera irlandzkiego ,podobno rodowodu nie ma ,ale w typie ,którego chce oddać do schroniska -podobno jest to pupil syna ,który się wyprowadził i nie może go zabrać Benito jest bardzo łagodny,przytulaśny i kochany ,ale podobno potrzebuje dużo spacerków bo inaczej błagalnie szczeka i jeśli jest wybiegany to jest spokojny podobno pani jest zdecydowana w najbliższym czasie odwieźć Beniego do wrocławskiego schroniska jak nic.. jak można biedakowi pomóc ? siostrzenica mówi ,że jest piękny :) może ktoś chciałby zaadoptować ? Aniczko! Tutaj jest link do strony adopcyjnej seterów: http://www.setery-adopcje.com/1/informacje_o_nas/ Quote
kometa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 PRZEPRASZAM ZA OFFA, ALE SYTUACJA PODBRAMKOWA! http://www.dogomania.pl/forum/threads/226235-Księgarenka-i-nie-tylko-na-Biankę-do-6-maja-g-22?p=19001748#post19001748 Quote
piesia Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Piesiu! Jamnisia na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/706 Dziękuję Saruniu :) :) :) . Quote
Fundacja Medor Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"] numer: 662 numer chip: 939000010293103 imię: Ella płeć: suka [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 1 roku wielkość: mala rasa: jamnik data przyjęcia: 2012-04-20 kwarantanna do 2012-05-04 przebywa w boksie: gabinet [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: energiczna i bardzo sympatyczna sunia w typie jamnika czeka podczas kwarantanny na swojego opiekuna, a jeśli nie zostanie odebrana, to gorąco zachęcamy do adopcji tej suni. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI 42 656-78-42 [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Fundacja Medor Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"][TABLE="align: center"] [TR] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"] numer: 701 numer chip: 939000010293252 imię: Jami płeć: pies [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 1 roku wielkość: mala rasa: jamnik data przyjęcia: 2012-04-23 kwarantanna do 2012-05-07 przebywa w boksie: biuro [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: póki co mocno wystraszony, ale wzięty na rączki wtula się mocno... póki co zdjęcie na rączkach w kołderce... [/TD] [/TR] [/TABLE] SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI 42 656-78-42 Quote
Nutusia Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Sunia znalazła DS. Chłopaczków zabiorę do siebie w piątek, bo wtedy muszą opuścić lecznicę, ale najprawdopodobniej pojadą do innych DT - chyba, że do tego czasu znajdą DS (oby!). Ja nie mogę się zajmować maluchami, bo nie ma nas w domu po 11 godzin... http://jamniki.eadopcje.org/psiak/707 Quote
Belga Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 UWAGA SZUKAMY DOMU, PSIAK LADA MOMENT POJEDZIE DO SCHRONISKA! :( Mały jamnikowaty piesek został znaleziony na przystanku autobusowym w Laskach, ma jechać do Kutna lada chwila !!! Potrzebny pilnie tymczas lub stały domek! Piesek jest zadbany, czyściutki, grubiutki, widać że komuś się zgubił, najprawdopodobniej pobiegł za suczkami..teraz grozi mu schronisko :( Jeśli możesz pomóc, dzwoń: tel. 722-524-754 lub 601205353 Quote
Belga Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Jak narazie nikt go nie szuka, chociaż oplakatowałam całą okolicę i zamieściłam ogłoszenia na wielu portalach. Obawiam się, że to może być ofiara zbliżającego sie długiego weekendu... W piątek ma być wywieziony do Kotlisk.:-)) Quote
anica Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 obyś nie miała racji.. już tak bywało .. właściciel chodził koło plakatu.. i nie widział.. żeby ktoś tylko mogł pomóc z DT.. i jeszcze tutaj pomoc bardzo potrzebna!! jamnicze ciocie -może wspólnymi siłami pomożemy Frytkowi http://www.dogomania.pl/forum/threads/225763-SOS-dla-starszego-jamnika-wyrzuconego-na-stacji-benzynowej-Nie-ma-si%C4%99-gdzie-podziac!?p=19009905#post19009905 Quote
Isadora7 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Teodor się przypomina i zaprasza na swój wątek po raz kolejny (klik w banerek) [INDENT=5] Quote
Recommended Posts