Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zacytuję wpis DIF z Czarnych Kwiatków:

[FONT=Franklin Gothic Medium]Wet-siostra nie ustępuje!!!
Nadal szuka psów do adopcji wśród dogomaniaków!!!!!
[/FONT]

Napisał Basia1968
mam pytanie
czy wet-siostra mieszka obecnie w Tarnowie? czy ktoś coś wie? bo zgłosiła sie Pani z Tarnowa gotowa adoptować naszą Brysię - 9 latkę- od razu żarówka mi się zaświeciła, jak zobaczyłam meila.

Napisał _Goldenek2
Tamta wet-siostra to Nadzieja Koziak. Jeśli te same dane to uważajcie...

Napisał Basia1968
tak to ta sama - po wpisaniu meila prawiejakptak@gmail.com już wszystko jasne
Dziekuję

Żródło:

http://www.dogomania.pl/threads/189485-Psie-piek%C5%82o-na-Martenowskiej-w-STARACHOWICACH.-Jest-nas-10.POM%C3%93%C5%BB!/page58

Proszę Was o maksymalną czujność!!!!

Posted

Jak wracałysmy z Doti z jednym z psów z zastrzyku, na poboczu przy bardzo ruchliwej trasie Góra Kalwaria Piaseczno (okolice Żabieńca ) znalazłysmy młodego jamniczka. W przytulisku nie ma miejsca, piesek jest u mnie do jutra (mój samiec chce go zjeść). Ale jutro musze go oddać :(

Ratunku, to słodkie przerażone stworzenie, młodziutkie ok roczne i tak sie tuli do mojego syna..

513490780

Posted

[quote name='beka']Jak wracałysmy z Doti z jednym z psów z zastrzyku, na poboczu przy bardzo ruchliwej trasie Góra Kalwaria Piaseczno (okolice Żabieńca ) znalazłysmy młodego jamniczka. W przytulisku nie ma miejsca, piesek jest u mnie do jutra (mój samiec chce go zjeść). Ale jutro musze go oddać :(

Ratunku, to słodkie przerażone stworzenie, młodziutkie ok roczne i tak sie tuli do mojego syna..

513490780

Zrobiłam na szybko event
https://www.facebook.com/events/253321794733633/

udostepniajcie proszę

Posted

agatamakowska6@wp.pl napisał(a):
jestem początkującym dt za karmę i weta moja tymczasowiczka ma jutro jechac do nowego domku więc ja mogła bym wziąc kolejnego tymczasa jeżeli macie jakiegoś kandydata to proszę o pw

Agata jest poczatkujacym, ale juz sprawdzonym dt :)

Posted

Nie widziałam się dzisiaj z panią doktor więc nie pytałam o Emkę. Ale choroba raczej zakaźna nie jest bo przebywa obok psów, dzisiaj była na wybiegu chwilkę z innym psiakiem, poza tym wygląda już lepiej, więc mam nadzieję, że szybko jej to przejdzie ;)

Posted

malagos napisał(a):
Agata jest poczatkujacym, ale juz sprawdzonym dt :)

A czy Agata ma dużo czasu wolnego? tz. Pracuje na pełny etat czy może nie pracuje i może poświęcić dużo czasu swojemu tymczasowi?

Posted

Przychodzę do Was po poradę. Wiem, że tu jest dużo doświadczonych dogomaniaczek.
W hoteliku u zuziM mamy starszą sunię Mikę.
Od niedawna nasza dziewczynka zaniemogła i nie chodzi.
Była oczywiście zdiagnozowana i jest leczona, ale może ktoś nam coś doradzi...
Może można jej jeszcze jakoś pomóc...

http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu.../page60

Jeśli ktoś ma czas to od strony 60 zaczyna się problem.
Będę wdzięczna za każdą radę i pomoc.

Posted

Informacje z miejsca w którym obecnie przebywa, za kilka dni ma trafic do schroniska

" Znaleziony 26 go grudnia w Ostródzie, był w kagańcu .
Pies jest bardzo spokojny, cały czas leży (być może to jeszcze zmęczenie), wypuszczany jest regularnie więc potrzeby załatwia na dworze. Mamy w domu suczkę - zachowuje się bardzo przyjaźnie wobec niej. Nie wiem jak będzie w stosunku z dziećmi i kotami"

Posted

w schronisku w Zabrzu:
[quote name='Mysia_']Nora poz.7722 to 11 letnia staruszka, która do naszego schroniska trafiła 29 grudnia 2011 roku z ul. Leszczynowej po śmierci swojej ukochanej Pani :-( Nora jest bardzo miłą i łagodną sunią, chętnie się przytula do człowieka. Lubi bawić się swoją ulubioną piłeczką i spać na podusi. Domku poszukuje bardzo pilnie, ponieważ kompletnie nie nadaje się do schroniskowych warunków :(

Posted

[quote name='ulgawcierpieniu']28 gru
Florek- jamnik na CITO

Jamnik

Za darmo
Mysłowice

Powyżej ogłoszenie z 'tablicy.pl" - mam nadzieję, że ktoś mu już pomógł. Jeżeli nie....to kto może niech pomoże.

Dzięki to ogłoszenie wystawiła współpracująca i pomagająca jamniorom Edyta. Jest też jamniś na SOS.

NORA tez już na SOS

a ja pokaże dziewczynkę z Ciapkowa
http://jamniki.eadopcje.org/psiak/554

Posted

W Jastrzębiu Zdroju w schronisku od tygodnia przebywa taki młodzieniec - przyjazny w stosunku do ludzi.
Jest bardzo wystraszony zaistniałą sytuacją. Czekamy jeszcze na właściciela jeszcze trwa oczywiście okres kwarantanny...

Posted

[quote name='piesia']Czy mogę poprosić o wstawienie na SOS dla jamników kolejnych obornickich jamniczkowych sierotek ?

Imię - Diunka i Dziubuś
Płeć - suczka i jej syn
Wiek - około 3 lata , syn : około 7 miesięcy
Miejsce - Schronisko dla psów " Azorek " w Obornikach Wielkopolskich
Kontakt -Monika 604 999 083
Sterylizacja - Wątek na dogo - nie ma

Mama i jej maluch trafiły do schroniska niedawno ( 8 grudnia ) z miejscowości Chludowo ( gmina Suchy Las koło Poznania ) . Szczerze powiem myśleliśmy , że psiaki się zgubiły i zostaną szybko odnalezione i odebrane przez właścicieli . Niestety koniec kwarantanny się zbliża ( 21 grudnia ) a psiaki nadal w schronisku . Szczeniaczek jest jeszcze gapciowaty i jest szczęśliwy , że jest ze swoją mamą , ale po suni widać tęsknotę i wyczekiwanie ... Psiaki trafiły bardzo zadbane , maluch z dzwoneczkiem przyczepionym do obróżki , obydwa psiaki zachowują czystość ( na chwilę obecną przebywają w pomieszczeniu ) . Są miłe , otwarte do ludzi , bardzo ze sobą zżyte . Maluch ma około 7 miesięcy .
W schronisku otrzymały imiona : Diunka i Dziubuś .

Zdjęcia :

Kontakt w sprawie adopcji : Monika 604 999 083,,,,,,,,,,,,

Dziubuś w tym tygodniu znalazł domek a Diunka ....... okazało się , że jest w ciąży :( .