Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Schronisko w Olsztynie

Plastuś MA DOM!
Fajny, czarny psiak w typie jamnika, ma około 6 lat, bardzo grzeczny, przyjacielski i wesoły stwór :)
Niestety – los go pchnął do schroniska i ciężko takiej małej psinie w takich surowych warunkach...
Plastuś będzie świetnym pieseczkiem dla tych, którzy lubią jamniorki i szukają niewielkiego pieska.
Bardzo czeka na domek, na swoich ludzi i na czas, kiedy mógłby wreszcie być stworzeniem domowym, a nie schroniskowym...

Kontakt: Jagoda: 604 10 50 18, Ania: 693 63 32 11

Edited by Bejotka
Posted

hebanowa napisał(a):
Hej.
Widziałam w schronach dwa jamniczki szukając innego psiaka?Powiedzcie jakie szanse na znalezienie tymczasów mają?

A jakich schronach?

Posted

Nowi rezydenci SOS DLA JAMNIKÓW

Widzę że ktoś zrobił piękna sesję Maji z Sosnowca i zrobił jej profil na SOS. Bardzo dziękuję, bywa że czasowo nie wyrabiam i ktos zrobi szybciej i wstawi jamnika czy w typie jamnika psiaka. Sesja Majuni cudna a majka mnie zauroczyła, kolena uszta jamnisia sami zobaczcie.

profil Maji http://jamniki.eadopcje.org/psiak/483
a oto maja, cuuuuuudna Maja

No i tarnobrzeski Kubuś ma profil
http://jamniki.eadopcje.org/psiak/484

Posted

Malagos,jamniczki są niestety w tych schronach gdzie nie ma woluntariatu,na Śląsku .
Nawet nie ma możliwości sprawdzenia jakie to psiaki jesli chodzi o zachowanie.
Jutro zabieram po kwarantannie suczkę mix jamnika z głową troszkę ratlerka ,nie widziałam jej ,wywalona z samochodu w polu.
Do uśpienia,dlatego ją zabieram:-(,niestety będzie mieszkać chyba w kotłowni,ale nie ma wyjścia .W schronie tym samym jest druga jamniczka maleńka ,podobno 4 kg ,młodziutka ....(2 lata),no ale naprawdę bez szans na zabranie.

Posted

Jeśli chodzi o szczotkę z poznania to transport załatwiłam, niestety w tamtym schronie panuje zastada cyt"kto pierwszy ten lepszy", nie przytrzymują psów. Napisałam do kilku osób z poznania z dogo no i do znajomych niestety nikt nie może pomóc , napisałam też do GoniP ale pewnie nie było jej na dogo od wczoraj bo nie odpisała jeszcze nic. Pani ze schronu powiedziała że było kilka telefonów o nią i w weekend ludzie mają przyjechać ją obejrzeć . Niewiem co jeszcze mogłabym zrobić w tym temacie :(

Posted

Wagens,
Ty "Szczotkę" chcesz wziąźć do siebie do domu stałego czy czasowego?? Skąd jesteś? My też jesteśmy nią zainteresowani ale na dom stały. Jesteśmy z Katowic i nie mamy kiedy jechać bo w tym schronisku sa dzwine godziny wydawania psów.

Posted

[quote name='Isadora7']Jamnisia czeka na dom i tak puściutko na wątku u niej :(:(:(

http://www.dogomania.pl/threads/217773-Trafi%C4%85-do-schroniska?p=18031390#post18031390

[quote name='wagens']Jeśli chodzi o szczotkę z poznania to transport załatwiłam, niestety w tamtym schronie panuje zastada cyt"kto pierwszy ten lepszy", nie przytrzymują psów. Napisałam do kilku osób z poznania z dogo no i do znajomych niestety nikt nie może pomóc , napisałam też do GoniP ale pewnie nie było jej na dogo od wczoraj bo nie odpisała jeszcze nic. Pani ze schronu powiedziała że było kilka telefonów o nią i w weekend ludzie mają przyjechać ją obejrzeć . Niewiem co jeszcze mogłabym zrobić w tym temacie :(

[quote name='MagdaDz']Wagens,
Ty "Szczotkę" chcesz wziąźć do siebie do domu stałego czy czasowego?? Skąd jesteś? My też jesteśmy nią zainteresowani ale na dom stały. Jesteśmy z Katowic i nie mamy kiedy jechać bo w tym schronisku sa dzwine godziny wydawania psów.

Dziewczyny popatrzcie na link podany przez Isadorę....jest Was dwie i sunie są dwie

Posted

MagdaDz napisał(a):
Wagens,

Nie ma szansy dogadac sie jakos z kierownikiem schroniska? Jakie Cioteczki dzialaja w Poznaniu, moze by pomogly w adopcji "Szczotki"?

Posted

Jeżeli w sprawie szczoteczki nie załatwicie nic z dziewczynami z Poznania będę mogła awaryjnie pomóc . Jestem spod Poznania . Mam w domu małe stadko , ale ewentualnie jeden dzien mogłabym malenką przetrzymać . W jakich godzinach wydawane są psy w poznanskim schronie ?

Posted

piesia napisał(a):
Jeżeli w sprawie szczoteczki nie załatwicie nic z dziewczynami z Poznania będę mogła awaryjnie pomóc . Jestem spod Poznania . Mam w domu małe stadko , ale ewentualnie jeden dzien mogłabym malenką przetrzymać . W jakich godzinach wydawane są psy w poznanskim schronie ?

szczotka właśnie zniknęła ze strony schroniska :/

Posted

IMIĘ: Cerber
ROK URODZENIA: 2009
ROZMIAR (S/M/L/XL):S
CHARAKTER: Cerber jest troszkę w typie jamnika, aczkolwiek ma całkiem nie jamniczy charakter. Jest grzeczny i wyciszony. To psiak, któremu ciężko jest zaadoptować się do warunków schroniskowych. daje sobie radę w boksie mimo niewielkich rozmiarów, ale z dnia na dzień jego smutek jest większy. Na razie przebywa w szpitaliku i zimno mu ie straszne, ale czy przezyje zimę w boksach ogólnych? Cerber został znaleziony na cmentarzu, nie wiemy czy został tam porzucony, czy może czekał na swojego Pana, który miał już nigdy nie wrócić?

IMIĘ: Psotek
ROK URODZENIA: 2011
ROZMIAR (S/M/L/XL):S
CHARAKTER: Opistywać Psotka nie trzeba. Imię mówi wszystko. Psotkowi tylko psoty w głowie, ale co się dziwić? i młodziutki, i drobniutki, a do tego mix jamnika. Na szczęście trafił do domu tymczasowego, bo w schronisku było urwanie głowy z maluchem, który wpadał na 1001 rożnych pomysłów jak tu tylko wydostać się z budy i wdrapać na czyjeś kolanka.
Psotek został porzucony przy Biedronce na Niebrowie. Cały dzień biedny czekał na parkinu, piszcząc z przerażania. Właściciel zostawił mu na pamiątkę czerwoną obróżkę.

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Jak to, zniknęła???

no już jej nie ma na stronie schroniska czyli pojechała najprawdopodobniej do nowego domu, oby tylko dobrze trafiła

Posted

wagens napisał(a):
no już jej nie ma na stronie schroniska czyli pojechała najprawdopodobniej do nowego domu, oby tylko dobrze trafiła

U Nas, w Bydgoszczy, jak pracownicy mówią, że jakiegoś psa "nie ma" tzn, że został uśpiony... ;(
Strasznie się wystraszyłam gdy przeczytałam, że Jamnisi już nie ma.

Posted

Przedstwiam kolejnego Bydgoszczanina: HERMESA.

Jest strasznie energicznym psiakiem, ale jeśli tego wymaga sytuacja potrafi się automatycznie wyciszyć i uspokoić. Robi wszystko, by zwrócić na siebie uwagę człowieka! :cool3::evil_lol: Zdaje sobie sprawę, że jest słodki i wykorzystuje to, by zawładnąć człowieczym sercem...:roll: Nie przejawia agresji w stosunku do ludzi lub do innych psów.
SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/485
kontakt: wolontariuszka Karolina Paról 506990706 lub rasowa2410@gmail.com