Ellig Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Isadora7']Gonia powiedziałą ze zabierać jak naszybciej. Załatwiaj po prostu. Dzieki Isadora7:) Quote
hebanowa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Hej. Widziałam w schronach dwa jamniczki szukając innego psiaka?Powiedzcie jakie szanse na znalezienie tymczasów mają? Quote
Bejotka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 (edited) Schronisko w Olsztynie Plastuś MA DOM! Fajny, czarny psiak w typie jamnika, ma około 6 lat, bardzo grzeczny, przyjacielski i wesoły stwór :) Niestety – los go pchnął do schroniska i ciężko takiej małej psinie w takich surowych warunkach... Plastuś będzie świetnym pieseczkiem dla tych, którzy lubią jamniorki i szukają niewielkiego pieska. Bardzo czeka na domek, na swoich ludzi i na czas, kiedy mógłby wreszcie być stworzeniem domowym, a nie schroniskowym... Kontakt: Jagoda: 604 10 50 18, Ania: 693 63 32 11 Edited January 21, 2012 by Bejotka Quote
malagos Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 hebanowa napisał(a):Hej. Widziałam w schronach dwa jamniczki szukając innego psiaka?Powiedzcie jakie szanse na znalezienie tymczasów mają? A jakich schronach? Quote
Isadora7 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Jamnisia czeka na dom i tak puściutko na wątku u niej :(:(:( http://www.dogomania.pl/threads/217773-Trafi%C4%85-do-schroniska?p=18031390#post18031390 Quote
Isadora7 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Nowi rezydenci SOS DLA JAMNIKÓW Widzę że ktoś zrobił piękna sesję Maji z Sosnowca i zrobił jej profil na SOS. Bardzo dziękuję, bywa że czasowo nie wyrabiam i ktos zrobi szybciej i wstawi jamnika czy w typie jamnika psiaka. Sesja Majuni cudna a majka mnie zauroczyła, kolena uszta jamnisia sami zobaczcie. profil Maji http://jamniki.eadopcje.org/psiak/483 a oto maja, cuuuuuudna Maja No i tarnobrzeski Kubuś ma profil http://jamniki.eadopcje.org/psiak/484 Quote
hebanowa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Malagos,jamniczki są niestety w tych schronach gdzie nie ma woluntariatu,na Śląsku . Nawet nie ma możliwości sprawdzenia jakie to psiaki jesli chodzi o zachowanie. Jutro zabieram po kwarantannie suczkę mix jamnika z głową troszkę ratlerka ,nie widziałam jej ,wywalona z samochodu w polu. Do uśpienia,dlatego ją zabieram:-(,niestety będzie mieszkać chyba w kotłowni,ale nie ma wyjścia .W schronie tym samym jest druga jamniczka maleńka ,podobno 4 kg ,młodziutka ....(2 lata),no ale naprawdę bez szans na zabranie. Quote
wagens Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Jeśli chodzi o szczotkę z poznania to transport załatwiłam, niestety w tamtym schronie panuje zastada cyt"kto pierwszy ten lepszy", nie przytrzymują psów. Napisałam do kilku osób z poznania z dogo no i do znajomych niestety nikt nie może pomóc , napisałam też do GoniP ale pewnie nie było jej na dogo od wczoraj bo nie odpisała jeszcze nic. Pani ze schronu powiedziała że było kilka telefonów o nią i w weekend ludzie mają przyjechać ją obejrzeć . Niewiem co jeszcze mogłabym zrobić w tym temacie :( Quote
MagdaDz Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Wagens, Ty "Szczotkę" chcesz wziąźć do siebie do domu stałego czy czasowego?? Skąd jesteś? My też jesteśmy nią zainteresowani ale na dom stały. Jesteśmy z Katowic i nie mamy kiedy jechać bo w tym schronisku sa dzwine godziny wydawania psów. Quote
omi Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='Isadora7']Jamnisia czeka na dom i tak puściutko na wątku u niej :(:(:( http://www.dogomania.pl/threads/217773-Trafi%C4%85-do-schroniska?p=18031390#post18031390 [quote name='wagens']Jeśli chodzi o szczotkę z poznania to transport załatwiłam, niestety w tamtym schronie panuje zastada cyt"kto pierwszy ten lepszy", nie przytrzymują psów. Napisałam do kilku osób z poznania z dogo no i do znajomych niestety nikt nie może pomóc , napisałam też do GoniP ale pewnie nie było jej na dogo od wczoraj bo nie odpisała jeszcze nic. Pani ze schronu powiedziała że było kilka telefonów o nią i w weekend ludzie mają przyjechać ją obejrzeć . Niewiem co jeszcze mogłabym zrobić w tym temacie :( [quote name='MagdaDz']Wagens, Ty "Szczotkę" chcesz wziąźć do siebie do domu stałego czy czasowego?? Skąd jesteś? My też jesteśmy nią zainteresowani ale na dom stały. Jesteśmy z Katowic i nie mamy kiedy jechać bo w tym schronisku sa dzwine godziny wydawania psów. Dziewczyny popatrzcie na link podany przez Isadorę....jest Was dwie i sunie są dwie Quote
wagens Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ja chciałam jej dać tymczas żeby znaleźć jej sprawdzony dom, jeśli nic z tego nie wyjdzie to na pewno weźmiemy na tymczas jakiegoś innego Quote
yunona Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Wiecie coś o tych jamniczkach? :http://www.dogomania.pl/threads/100686-Jamniki-z-%C5%82%C3%B3dzkiego-schroniska-nadal-w-potrzebie!?p=18022874#post18022874 Quote
Ellig Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 MagdaDz napisał(a):Wagens, Ty "Szczotkę" chcesz wziąźć do siebie do domu stałego czy czasowego?? Skąd jesteś? My też jesteśmy nią zainteresowani ale na dom stały. Jesteśmy z Katowic i nie mamy kiedy jechać bo w tym schronisku sa dzwine godziny wydawania psów. Nie ma szansy dogadac sie jakos z kierownikiem schroniska? Jakie Cioteczki dzialaja w Poznaniu, moze by pomogly w adopcji "Szczotki"? Quote
Mika31 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 napiszcie do Ajuli lub BeaBono może pomogą Quote
piesia Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Jeżeli w sprawie szczoteczki nie załatwicie nic z dziewczynami z Poznania będę mogła awaryjnie pomóc . Jestem spod Poznania . Mam w domu małe stadko , ale ewentualnie jeden dzien mogłabym malenką przetrzymać . W jakich godzinach wydawane są psy w poznanskim schronie ? Quote
wagens Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 piesia napisał(a):Jeżeli w sprawie szczoteczki nie załatwicie nic z dziewczynami z Poznania będę mogła awaryjnie pomóc . Jestem spod Poznania . Mam w domu małe stadko , ale ewentualnie jeden dzien mogłabym malenką przetrzymać . W jakich godzinach wydawane są psy w poznanskim schronie ? szczotka właśnie zniknęła ze strony schroniska :/ Quote
Sarunia-Niunia Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 wagens napisał(a):szczotka właśnie zniknęła ze strony schroniska :/ Jak to, zniknęła??? Quote
ocelot Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 IMIĘ: Cerber WIEK: ok. 2 lata ROK URODZENIA: 2009 ROZMIAR (S/M/L/XL):S CHARAKTER: Cerber jest troszkę w typie jamnika, aczkolwiek ma całkiem nie jamniczy charakter. Jest grzeczny i wyciszony. To psiak, któremu ciężko jest zaadoptować się do warunków schroniskowych. daje sobie radę w boksie mimo niewielkich rozmiarów, ale z dnia na dzień jego smutek jest większy. Na razie przebywa w szpitaliku i zimno mu ie straszne, ale czy przezyje zimę w boksach ogólnych? Cerber został znaleziony na cmentarzu, nie wiemy czy został tam porzucony, czy może czekał na swojego Pana, który miał już nigdy nie wrócić? IMIĘ: Psotek WIEK: ok. 10 misięcy ROK URODZENIA: 2011 ROZMIAR (S/M/L/XL):S CHARAKTER: Opistywać Psotka nie trzeba. Imię mówi wszystko. Psotkowi tylko psoty w głowie, ale co się dziwić? i młodziutki, i drobniutki, a do tego mix jamnika. Na szczęście trafił do domu tymczasowego, bo w schronisku było urwanie głowy z maluchem, który wpadał na 1001 rożnych pomysłów jak tu tylko wydostać się z budy i wdrapać na czyjeś kolanka. Psotek został porzucony przy Biedronce na Niebrowie. Cały dzień biedny czekał na parkinu, piszcząc z przerażania. Właściciel zostawił mu na pamiątkę czerwoną obróżkę. Quote
wagens Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Jak to, zniknęła??? no już jej nie ma na stronie schroniska czyli pojechała najprawdopodobniej do nowego domu, oby tylko dobrze trafiła Quote
Sarunia-Niunia Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 wagens napisał(a):no już jej nie ma na stronie schroniska czyli pojechała najprawdopodobniej do nowego domu, oby tylko dobrze trafiła Oj, żeby tylko... Miejmy taka nadzieję... Quote
rasowa2410 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 wagens napisał(a):no już jej nie ma na stronie schroniska czyli pojechała najprawdopodobniej do nowego domu, oby tylko dobrze trafiła U Nas, w Bydgoszczy, jak pracownicy mówią, że jakiegoś psa "nie ma" tzn, że został uśpiony... ;( Strasznie się wystraszyłam gdy przeczytałam, że Jamnisi już nie ma. Quote
rasowa2410 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Przedstwiam kolejnego Bydgoszczanina: HERMESA. Jest strasznie energicznym psiakiem, ale jeśli tego wymaga sytuacja potrafi się automatycznie wyciszyć i uspokoić. Robi wszystko, by zwrócić na siebie uwagę człowieka! :cool3::evil_lol: Zdaje sobie sprawę, że jest słodki i wykorzystuje to, by zawładnąć człowieczym sercem...:roll: Nie przejawia agresji w stosunku do ludzi lub do innych psów. SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/485 kontakt: wolontariuszka Karolina Paról 506990706 lub rasowa2410@gmail.com Quote
Asia & Ginger Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Pilnie poszukujemy nowego domku lub DT dla rocznej suni w typie jamnika. Suńka przebywa obecnie w awaryjnym DT w Poznaniu. To jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/218026-Roczna-wychudzona-jamniczka-znaleziona-na-stacji-pilnie-poszukuje-domu-lub-DT.-POZNAŃ Quote
Isadora7 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Hermeisk się sam wstawił i bardzo dobrze, a Emi od Asia & Ginger też już ma profil na SOS http://jamniki.eadopcje.org/psiak/486 Quote
Recommended Posts