Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy moge liczyc na waszą pomoc? ta sunia jamniczkowata jest w przytulisku w Busku Zdroju. Tam jest jedna kobieta, która ogarnia ponad setke zwierząt i dwie wolontariuszki - dopiero raczkujące na dogo - to jest jamnisia Nuka po wypadku
Informacje na temat sunieczki:
Nuka to jamniczkowata sunia, która przeżyła wypadek samochodowy, dobrzy ludzie zapłacili za jej operację teraz sunia pilnie szuka domu, bo inaczej wyląduje w schronisku. Nuka ma niecały rok, jest wesoła, jak każdy psiak lubi przytulanie i głaskanie. Jest zaszczepiona i odrobaczona. Nóżka jest już zagojona, więc bez problemu może chodzić. Ma około roczku.

Ja dopiero spróbuje założyć wątek dla Buskiego przytuliska i powstawiac zdjęcia - jest ich dużo, ale niektóre niestety niezbyt wyraźne.

Posted

dziewczyny mam kontakt do pani chętnej na jamnika,chyba raczej rudego dorosłego i psa.Pani jest z Zamościa: 513692081

dzwoniła do mnie w sprawie Mikiego ale o parę min. wyprzedziła ją inna pani z Warszawy i jeśli uda nam się wykombinować transport do "mój" Miki znajdzie domek:) więc przekazuję ten telefon dalej. Pani miała jamnika już właśnie rudego ale niestety wpadł pod auto:( ale to jej chyba nie skreśla..??wydaje się miła i sympatyczna i kocha jamniki. Wykorzystajcie to:)

Posted

Sochaczew - SMOK, malenka zdobycz Pani T.

http://www.dogomania.pl/threads/177643-Sochaczew-SMOK-malenka-zdobycz-Pani-T?p=13886333#post13886333

[FONT=Arial][FONT=Arial]Kilka dni temu Pani Tereska zadzwoniła z wiadomością, że w budce, którą ustawiła dla suni, którą sie opiekuje - zamieszkał dziki lokator. Nie było widać gościa ale strasznie warczał i nie dawał sie wyprosić z ciepłego mieszkanka.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Arial]Pani Tereska jak zwykle nie zostawiła psiny bez pomocy. Załatwiła małemu DT. Jak to zrobiła? - wdzięk, urok, przebiegłość - hym, chyba wszystko na raz.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Arial]Wczoraj narażając rękawiczki swoje i męża wyciągnęła psinę z budki. Okazało sie że to malec, jamnikowaty, straszliwie wychudzony i przerażony do granic psiej wytrzymałości. Psina musiał nie opuszczać budki od chwili gdy do niej sie zameldował bo był upaprany w odchodach. Dzielnie sie bronił, ale musiał przegrać. [/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Arial]Pani Tereska przekazała malca koledze, który podjął sie nim zająć, kolega przygarnął go tylko tymczasowo. Nie chciał, żeby mały zamarzł w te mrozy a i nie wyobrażał sobie żeby oddać go do płatnego hotelu. Twierdzi, że te pieniądze można przeznaczyć na inną "bidę". Mało tego, dzisiaj wybiera się ze Smokiem (takie imię dostał psina) do weterynarza (oczywiście sam pokryje koszty weterynarza i utrzymania psiaka[/FONT][FONT=Arial]. [/FONT][/FONT]

Posted

Misia - 5 letnia jamniczka szorstkowłosa
została porzucona przez swoją właścicielkę do schroniska. Nieznany jest jednak powód oddania suni.
Maleńka trafiła do mnie na dt, boksy to nie miejsce dla takiej kruszynki... Widać, że pragnie być blisko człowieka. Nawet teraz leży koło moich nóg... Na boksach by przepadła
Sunia dogaduje się z innymi psami. Jest zaszczepiona, zaczipowana, jak na razie niewysterylizowana. Zachowuje czystość. Dzisiaj została sama z pieskami i wszystko było ok, także raczej umie zostawać sama w domku.

wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/177630-Miniaturka-jamnika-szosrtkowA-osego-porzucona-czeka-na-szansAE

.

Posted

Wstawiam psiaka w wielkiej potrzebie! Malutki jamisiowaty piesek juz od ponad miesiąca koczuje na os. Świętokrzyskim! Śpi pod balkonem, na takie zimno!

Bardzo prosze ogłoście go szybko, może chociaż jakiś dt by się znalazł dla biedaka.
To takie duże osiedle i żeby nikt sie nie zlitował nad takim małym pieskiem, jeszcze w zimie...

oczywiscie to u nas w wojew.:(

Posted

piechcia15 napisał(a):
dziewczęta "mój" Miki jedzie jutro do nowego domku do Warszawy więc można usunąć go z listy :) a korzystał ktoś z tego telefonu co podałam do Zamościa??

dzięki za informacje,usuwam zatem Mikiego z 1 strony,super ze ma domek a z tego numeru korzystała Tola z Zamoscia bo mamy tam bardzo jamnikowatego Fokusa ale Pani jest zainteresowana tylko młodym,rudym jamnikiem, nie mieszancem .:roll:

Posted

Malwi napisał(a):
andzia ... sorry ale on nawet koło jamniora nie leżał .. :( zrób mu wątek , sciagnij ludzi ...

no jak dla mnie to wiele tu wklejanych psiaków koło jamniorów nie lezało...ale ok...

Posted

hej, jaka jest sytuacja tego psiaka, w jakich warunkach przebywa obecnie?

Kamila, kiedy będziesz w schronisku?

Na stronie szczecińskiego schroniska znalazłam 3 jamniki

1. http://szczecin.schronisko.net/kwara...-id-40440.html

rasa: mieszaniec

boks: K-1
numer: 1676/09
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 27.12.2009, został dowieziony przez samochód interwencyjny z ul.Wojska Polskiego.

jezeli jest zagrozony to moze moglbym miec dla niego tymczas