Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

POTRZEBNY TRANSPORT Z ŁODZI DO MIELCA

http://www.dogomania.pl/threads/204297-Skrajnie-wychudzona-w-zaawansowanej-ci%C4%85%C5%BCy-schronisko-%C5%81%C3%B3d%C5%BC-POMOCY!!!

http://jamniki.eadopcje.org/psiak/191

Suczka trafiła do nas wczoraj. To jamniczy szkielet obciagnięty skórą. Była w zaawansowanej ciąży, słaniała się na nogach. Została znaleziona w centrum miasta. Baliśmy się ją sterylizować, ale poród by ją zabił. Przeżyła operację. Dziś zjadła z wielkim apetytem. Suczka ma około 2-3 lat. Jest kochana, przytulająca się, pieszczocha. Życie musiała miec bardzo cięzkie, bo nawet teraz kiedy kładę ją na miękki ekołdry w schronisku zachowuje się tak jakby jej się to nie należało.

Wczoraj rozmawiałam z Isadora o niej. Byłby dla niej DT, ale w Mielcu. To dla nas odległość nie do pokonania i odległościowo i finansowo.

Zakładam ten wątek z błaganiem o pomoc dla tej suczki. Tak jak mówiłam Isadorze, mamy w schronisku kilka jamników, ale ta potrzebuje DT, bo dla niej DT równa się życie. Boję się, że w schronisku, mimo iż przezyła operację, to zaraz złapie jakąs infekcję, której w swoim stanie nie zwalczy. Potrzebujemy DT w Łodzi lub bliżej Łodzi lub pomocy transportowej do Mielca.

To malutka:

tel. CoolCaty 692 564 537

Posted

[quote name='Fundacja Medor']

numer: 488
numer chip: 967000009234788
imię: Chudzinka
wielkość: mala
rasa: jamnik
data przyjęcia: 2011-03-16
kwarantanna do 2011-03-30
przebywa w boksie: gabinet

opis: Chudzinka to jamniczka w średnim wieku, która trafiła do nas skrajnie wychudzona, można policzyć jej wszystkie kości. Sunia jest zagłodzona, to bardzo przykry widok, ktoś doprowadził ją do takiego stanu i porzucił. Chudzinka to przemiła sunia, bardzo delikatna i łagodna, lgnie do ludzi, uwielbia się wtulać i bardzo szuka poczucia bezpieczeństwa u człowieka. Trudno uwierzyć, że ktoś mógł tak strasznie zaniedbać tą przemiłą istotkę. Chudzinka dochodzi do siebie pod opieka weterynarzy. Mamy nadzieję, że wkrótce odzyska formę i trafi do nowego, kochającego domu.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
42 656-78-42

Jamnisia ma już wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/204297-Skrajnie-wychudzona-w-zaawansowanej-ci%C4%85%C5%BCy-schronisko-%C5%81%C3%B3d%C5%BC-POMOCY!!!

dałam tam te zdjęcia bo to dodatkowe info o niej

Posted

__Lara napisał(a):
Isadorko, cudne te dwa czarne jamnisie, tylko czemu tak daleko :(

A nic się nie da zrobić, może warto zadzwonić może jest szansa na dodagaanie :) one młodziutkie sa.

Posted

[quote name='Fundacja Medor'][CENTER] [IMG]Chudzinka to jamniczka w średnim wieku, która trafiła do nas skrajnie wychudzona, można policzyć jej wszystkie kości. Sunia jest zagłodzona, to bardzo przykry widok, ktoś doprowadził ją do takiego stanu i porzucił. Chudzinka to przemiła sunia, bardzo delikatna i łagodna, lgnie do ludzi, uwielbia się wtulać i bardzo szuka poczucia bezpieczeństwa u człowieka. Trudno uwierzyć, że ktoś mógł tak strasznie zaniedbać tą przemiłą istotkę. Chudzinka dochodzi do siebie pod opieka weterynarzy. Mamy nadzieję, że wkrótce odzyska formę i trafi do nowego, kochającego domu.

Jeśli będzie transport do Warszawy to mam dla suni BDT. Póki co może pomieszkać u mnie, a docelowo na DT trafi do moich dziadków - wielbicieli jamników.

Posted

Jamnisia przebywa w schronisku w Węgrowie k/ Grudziądza. Jest dopiero od wczoraj. Podobno była w stanie agonalnym i nie była w stanie utrzymać się na łapkach.

A to druga sunia z tego samego gospodarstwa. Podobno niewiele lepsza, tyle, że ma dłuższą sierść i dlatego na zdjęciu nie widać :

Posted

toyota napisał(a):
W schronisku w Węgrowie k/ Grudziądza. Jest dopiero od wczoraj. Podobno była w stanie agonalnym i nie była w stanie utrzymać się na łapkach.

wiesz cos o tym schronie? jaka opieka i warunki?moze sa jacys wolontariusze z tego schronu na dogo?

Posted

[quote name='Andzike']Jeśli będzie transport do Warszawy to mam dla suni BDT. Póki co może pomieszkać u mnie, a docelowo na DT trafi do moich dziadków - wielbicieli jamników.

Okazało się na szczęście, że ta sunie ma już DT, więc jak coś to chętnie zapewnię DT tej poniżej...

[quote name='toyota']Jamnisia przebywa w schronisku w Węgrowie k/ Grudziądza. Jest dopiero od wczoraj. Podobno była w stanie agonalnym i nie była w stanie utrzymać się na łapkach.

Posted

Nie ma tam wolontariatu. Raczej trudne warunki. Nie widziałam jak wyglądają te boksy gdzie przebywają psy na kwarantannie. Z tego co mi się wydaje, to nie ma tam żadnych pawilonów, wszystkie psy przebywają na zewnątrz, ale zastrzegam , że mogę się mylić, ponieważ nie wszędzie może wejść osoba postronna.
Nie mogę natomiast powiedzieć nic złego o ludziach, którzy tam pracują.
Jamnisia przebywa w klatce, ale nie wiem gdzie ta klatka stoi.
Dostaje odrobinę do jedzenia co godzinę. W godzinach nocnych ( po 22 )z tego co zrozumiałam, nie ma tam pracowników, tylko ochrona.

Posted

Mika31 napisał(a):
ma ktoś pomysł na awaryjny dt dla tej jamisi może uda się ją uratować

Ja mam !!! post #1969
Tylko jak ona zniesie ew. podróż do Warszawy ??? :(

Posted

danka1234 napisał(a):
chyba toyota musiała by pomoc w tej sprawie bo jest z nas najblizej.

hmmm... wydawało mi się, że pisałaś coś innego...
Jakby co to mój tymczas aktualny :)

Posted

Powiem jeszcze, że osoby z dogo ( m. in. Brązowa1 ), które miały okazję być w tym schronisku, były przytłoczone warunkami. Cóż, ja po pierwsze nie mam porównania z lepszym schroniskiem, ale też pewnie się przyzwyczaiłam. Poza tym wiem na pewno, że nie ma tam głodu. Boksy małe, ale psy po 2 lub max 3 w jednym, większe siedzą pojedynczo. Niestety nie widziałam tam żadnych ogrzewanych pomieszczeń.

Posted

Andzike napisał(a):
Jeśli będzie transport do Warszawy to mam dla suni BDT. Póki co może pomieszkać u mnie, a docelowo na DT trafi do moich dziadków - wielbicieli jamników.

Trzymaj to miejsce koniecznie :loveu:. Coś wymyślę...

Tylko czy mi ją wydadzą bez 2-tygodniowej kwarantanny ?

I chyba też musi się trochę poprawić jej stan, bo na razie dostaje kroplówki nawadniające.

Transport najwcześniej w następny weekend, bo w tygodniu nie mogę. Byłoby cudownie :multi:.