danka1234 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 kopiuje post wklejony przez BUDRYSEK na watku Jamniczej Skarpety dotyczacy pomocy jamnikowatemu psiaczkowi. Pilne!!! Potrzebna pomoc dla jamniczka...czy ma umrzeć?W punkcie w Pszczynuie jest jamnikowaty psiak, szczeniaczek jest tam podejrzenie nosówki bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu surowicy caniserin i pomoc w szukaniu dt Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us nie pozwólmy umierać mu na tą straszną chorobę jutro z Klaudus_ jedziemy odkażać boksy może ktoś ma jakieś zbędne środki? każda pomoc na wagę złota tytaj jest watek pszczyński http://www.dogomania.pl/threads/1934...4#post15437404 tytaj apel zuzlikowej - dzięki zuzliczku Pilnie potrzebna jest surowica gł dla szczeniaków z punktu...ONE SĄ BARDZO ZAGROŻONE!!!! http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie!!-POMOCY!?p=15421649#post15421649 ...POTRZEBUJEMY TEŻ BARDZO PILNIE POMOCY w zabezpieczeniu innych psów z punktu w Pszczynie, łacznie jest ich tam ok.15! Czy ktoś może pomóc w zakupie surowicy...ew.przekazać ją dla tych psiaków? W poniedziałek Klaudus_ i Budrysek jadą do punktu by dokładnie go odkazić! Prosimy też o wszelką pomoc- w srodkach odkażających(Virkon,Domestos...)...w zebraniu na to pieniążków...PSIAKI Z PUNKTU NIE MOGĄ BYĆ POZOSTAWIONE SAME SOBIE! BARDZO PROSIMY TEŻ O DT choć dla szczeniaczków!!!...wiem na ten moment o 3...ale nie wiem,czy nie doszły jakieś... ...wybaczcie,że może zbyt mało konkretnie, zbyt nie jasno,ale wiele z Was wie znacznie lepiej niż ja,co jest potrzebne dla uchronienia psiaków z punktu przed zachorowaniem na nosówkę...BŁAGAM POMÓŻCIE!Każda forma pomocy w uchronieni tych psiaków przed zachorowaniem jest bezcenna...Wy wiecie lepiej niż ja jakie skutki może dać dla psiaków...szczególnie szczeniaków...ta choroba i czekanie bezczynne na rozwinięcie się jej!POMÓŻCIE! Konkrety poda Klaudus_-ona wie co robić.Niestety ani Klaudus_,ani Budrysek nie maja sznsy wejść na neta wcześniej niż wieczorem!Jeśli i Wy wiecie- nie pozostawiajcie tych psiaków bez pomocy! Małgorzatta wiezie już Zulę do weta po surowicę! Dziękujemy za info gdzie jeszcze ją mozna znaleźć. Dziewczyny kupia jeśli tylko wystarczy im środków...1 ampułka 120zł http://www.dogomania.pl/threads/1934...0#post15437460 Quote
Lulka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 poprosze o umieszczenie tej malej na watku http://www.dogomania.pl/threads/193406-pogryziona-mix-jamniczka-pilnie-og%C5%82oszenia-potrzebne?p=15441191#post15441191 znaleziona 25.09 w Legionowie, pogryziona, zapchlona, w tej chwili w DT w Jablonnie. Quote
szczecinianka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jamniczka Balbinka ma już nowy dom - pytałam o nią Proszę o dodanie: Suczka Dafne, lat 4, ze szczecińskiego schroniska, trafiła tam ze zmianami skórnymi. Zostały pobrane zeskrobiny, czekamy na wyniki. Mieszka teraz w schronisku w ciemnym pomieszczeniu, w niedużej klatce. To wszystko przez brak innej "izolatki". Trzeba jak najszybciej jej pomóc... Szukamy dla Dafne domu tymczasowego! Prosimy także o pomoc finansową! kontakt: 607-701-117, tozszczecin@op.pl http://www.dogomania.pl/threads/193517-Jamniczka-Dafne-zaawansowane-zmiany-sk%C3%B3rne-i-brak-nadziei-na-popraw%C4%99-losu! Quote
omi Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='ladySwallow']Młodziutki pies ma ok. 1,5 roku, jakiś czas temu trafił do schroniska. Bardzo wychudzony, z każdą wizytą jest go mniej. Tak chudy, że dałam mu na imię Cinek. W boksie jest na ostatniej pozycji, jest totalnie uległy. Bardzo przyjazny do innych psów. Kocha człowieka, choć podchodzi do niego z pewną nieśmiałością. Gdy odchodzimy od boksu, wystawia łapki, żeby go zabrać, nie zostawiać... Zaczyna chorować, pojawił się katar... Zupełnie nie mam pomysłu, co z nim zrobić... Dzwoniłam w sprawie Cinka jest chory. Ale idzie ku lepszemu.Natomiast nic nie wiadomo jak on zachowuje się w stosunku do kotów. Czy można to jakoś później (po wyzdrowieniu Cinka) zaobserwować? Quote
fizia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 PUSIA Od kilku dni w DT w Częstochowie- była najmniejszym psiakiem w schronsku. Malusieńka, ma mniej niż 5 kg, kochana, grzeczna, nauczona czystości, lubi psy i koty i dzieci. Taki mały cukiereczek :) http://www.dogomania.pl/threads/193566-Jamniczkowata-Pusia-Najmniejszy-pies-w-schronisku.-Ma-DT!?p=15450745#post15450745 Quote
LadyS Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 omi napisał(a):Dzwoniłam w sprawie Cinka jest chory. Ale idzie ku lepszemu.Natomiast nic nie wiadomo jak on zachowuje się w stosunku do kotów. Czy można to jakoś później (po wyzdrowieniu Cinka) zaobserwować? Będzie trudno, bo w schronisku nie ma kotów... A i żadna z nas takowych nie posiada, żeby móc zawieźć na to odludzie.. Quote
omi Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ladySwallow napisał(a):Będzie trudno, bo w schronisku nie ma kotów... A i żadna z nas takowych nie posiada, żeby móc zawieźć na to odludzie.. A czy jest szansa dla niego na dom tymczasowy? Cinek nie przeżyje zimy w schronisku! Quote
LadyS Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 omi napisał(a):A czy jest szansa dla niego na dom tymczasowy? Cinek nie przeżyje zimy w schronisku! Cinek nie przeżyje zimy, podobnie jak i część innych psów ze schroniska. Nie zabierzemy wszystkich, nie mamy darmowych DT, a obecnie pod opieką dziewczyny mają kilka innych psów. Quote
omi Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ladySwallow napisał(a):Cinek nie przeżyje zimy, podobnie jak i część innych psów ze schroniska. Nie zabierzemy wszystkich, nie mamy darmowych DT, a obecnie pod opieką dziewczyny mają kilka innych psów. Po Twojej odpowiedzi poszłam na watek o bezpłatnych domach tymczasowych. Bo taki dom chciałam zaproponować dla Cinka-czyli ciepły kąt, jedzonko i miłość ,ale WSPARCIE finansowe przy większych problemach zdrowotnych. Ale widzę, że taka forma pomocy zostaje z kłopotami sama sobie. Chciałam przed zimnem i śmiercią w samotności uratować chociaż jednego psa. W domu mam 2 koty (stąd moje pytanie o stosunek do kotów) i sunię, która wygląda dokładnie tak samo jak Cinek . Nie pracuję. Wstawiłaś zdjęcia z Cinkiem i napisałaś "zupełnie nie mam pomysłu, co z nim zrobić..."podsuwam go, ale potrzebuje pomocy. Quote
LadyS Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 omi napisał(a):Po Twojej odpowiedzi poszłam na watek o bezpłatnych domach tymczasowych. Bo taki dom chciałam zaproponować dla Cinka-czyli ciepły kąt, jedzonko i miłość ,ale WSPARCIE finansowe przy większych problemach zdrowotnych. Ale widzę, że taka forma pomocy zostaje z kłopotami sama sobie. Chciałam przed zimnem i śmiercią w samotności uratować chociaż jednego psa. W domu mam 2 koty (stąd moje pytanie o stosunek do kotów) i sunię, która wygląda dokładnie tak samo jak Cinek . Nie pracuję. Wstawiłaś zdjęcia z Cinkiem i napisałaś "zupełnie nie mam pomysłu, co z nim zrobić..."podsuwam go, ale potrzebuje pomocy. Sama prowadzę BDT. Wiem, jakie są realia. Nie mogę zapewnić, że zapłacę za leczenie psa, jeśli będzie kosztowne. Ale BDT ze "swoimi" psami nie zostawiam na lodzie, zupełnie samych. Quote
omi Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ladySwallow napisał(a):Sama prowadzę BDT. Wiem, jakie są realia. Nie mogę zapewnić, że zapłacę za leczenie psa, jeśli będzie kosztowne. Ale BDT ze "swoimi" psami nie zostawiam na lodzie, zupełnie samych. W takim razie trzeba sprawdzić reakcję Cinka na koty, bo bez tego ani rusz. Quote
omi Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Mam jeszcze plan awaryjny.Wezmę na ZAWSZE :) pieska lub sunię z domu tymczasowego w zamian za przyjecie Cinka do domu tymczasowego. Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='omi']Mam jeszcze plan awaryjny.Wezmę na ZAWSZE :) pieska lub sunię z domu tymczasowego w zamian za przyjecie Cinka do domu tymczasowego. Coś Ty ? To mamy teraz takie : http://www.dogomania.pl/threads/193355-Tusia-%C5%9Bliczna-6-kilogramowa-MIKROSUNIA-szuka-kochaj%C4%85cego-wyj%C4%85tkowego-domu! http://www.dogomania.pl/threads/193356-Schroniskowe-kud%C5%82aczki-przytulanki-Muszka-i-Efi-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-!!! Za 10 dni być może (jeśli zdrowa) do zabrania na cito będzie sunia Baranek, do tego stopnia sobie nie radzi, że ... siedzi ze szczeniakami a i tak się ich boi: Tyle, że na DT przez Bugiego nie mogę wziąć psa ... dziewczyny lubelskie, która weźmie jamniora jak jedna z tych 4 z nas "zejdzie", że tak powiem ? Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Mam w zanadrzu mały plan, ale trzeba poczekać do października, co by sprawdzić, czy się powiedzie - mówię o Cinku. Quote
leni356 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ladySwallow napisał(a):Mam w zanadrzu mały plan, ale trzeba poczekać do października, co by sprawdzić, czy się powiedzie - mówię o Cinku. ladyS, załóż Cinkowi własny wątek najlepiej, może znajdzie się coś na szybko, więcej ludzi zajrzy. Żeby nie było tak jak z jamnikiem Toffikiem po którego pojechałam do Cieszyna, ale było za późno, odszedł :( Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='leni356']ladyS, załóż Cinkowi własny wątek najlepiej, może znajdzie się coś na szybko, więcej ludzi zajrzy. Żeby nie było tak jak z jamnikiem Toffikiem po którego pojechałam do Cieszyna, ale było za późno, odszedł :( Chyba tak zrobię, moze akurat ktoś się zdecyduje... Wątek Cinka: http://www.dogomania.pl/threads/193626 Zapraszam! Quote
Natussiaa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Pikuś szczeniak płeć: pies wiek: 4 miesiące rasa: mieszaniec miasto: Przyborówko sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Ten piesek to jeszcze szczenię, ma niespełna pół roku, jednak już zdążył znudzić się swym właścicielom i wylądować w schronisku. Jest kolejnym przykładem na to, że niektórzy ludzie nie powinny mieć przywileju posiadania zwierzęcia. Jest zgodnym i przyjaznym pieskiem. Trochę szczekliwym, umiarkowanie energicznym. Szukamy dla niego odpowiadzialnych, nowych, lepszych właścicieli. kontakt: Schronisko dla zwierząt Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk, tel: 501770118, 886368528 Kontakt do wolontariuszy: Weronika (Poznań): 511819130 (najlepiej po 18g.) Magda (Poznań): 665491937 (może nie odebrać, wtedy prosimy o sms) Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Natussiaa']Pikuś szczeniak płeć: pies wiek: 4 miesiące rasa: mieszaniec miasto: Przyborówko To nie jamnik - to gończak. Quote
omi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ladySwallow napisał(a):Mam w zanadrzu mały plan, ale trzeba poczekać do października, co by sprawdzić, czy się powiedzie - mówię o Cinku. Czy chodzi o koty? Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 omi napisał(a):Czy chodzi o koty? Nie, myśłałam o DT - ale jednak nie wyjdzie. Quote
omi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ja CHCE Cinka-sprawa rozbija się o koty. TYLKO o KOTY! Quote
LadyS Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 omi napisał(a):Ja CHCE Cinka-sprawa rozbija się o koty. TYLKO o KOTY! Tak, tylko skąd my weźmiemy kota? To jest problem... Quote
Isadora7 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 71-[SIZE=2]Jamnik z Warszawy Samiec, ok 5 lat, grzeczny, wychowany, mądry,znaleziony tydzień temu w Warszawie, mimo ogłoszeń właściciel sie nie pojawił jeszcze wiec potrzebuje nowego domu. Kontakt; 602 704 701 -wyzel@poczta.onet.pl Już w domku znaleźli się właściciele. Quote
Recommended Posts