Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, niech każdy pousuwa swoje "nic nie wnoszące posty" do tego tematu, wtedy będzie bardziej przejrzyście.
Dla tych co nie wiedzą: klikamy edytuj post i póżniej w lewym górnym rogu zaznaczamy kasuj wiadomość i nieco niżej po prawej usuń tą wiadomość, to wszystko cały post znika :)

Ja już swoje usunęłam kto następny??

Ta wiadomość jeszcze troszkę powisi a póżniej również pójdzie do kosza;)

Posted

Sopelek śliczny jest:) jesli mogę coś doradzić Nemko to spróbuj mu zrobic wyróznione ogłoszenie na gumtree, koszt 15 zł na 10 dni tylko trzeba płacic kartą kredytową lub przez PayPal, ja tak znalazłam dom w Krakowie dla Korusia z naszego schronu, a tez go długo ogłaszałysmy z dziewczynami i nie było odzewu. Korus taki podobny bardzo z mordki do Sopelka tylko wyższy. I na cafeanimal sie opłaca robić ogłoszenia tylko bardzo często najlepiej codziennie od nowa to jest szansa że w Metrze wydrukują.

Posted

dziewczyny może wy coś pomożecie?Jest domek dla Tinki z postu 4 w Prusicach pod Wrocławiem, ale Pani nie ma jak przyjechać:( Może wy znacie kogoś kto mógłby ją zawieść za zwrotem kosztów? Pabianice-Prusice

Posted

piechcia15 napisał(a):
dziewczyny może wy coś pomożecie?Jest domek dla Tinki z postu 4 w Prusicach pod Wrocławiem, ale Pani nie ma jak przyjechać:( Może wy znacie kogoś kto mógłby ją zawieść za zwrotem kosztów? Pabianice-Prusice

Cudnie ze wreszcie znalazł sie dla Tinki domek,tak długo juz czeka na niego.
Oby tylko jak najszybciej ten transport sie znalazł,bedziemy sie rozgladac i pytac .

Posted

W schronisku w Inowrocławiu przebywa taka piękna suczynka. Opis i zdjecie przekopiowałam ze strony schroniska.

Nr psa: 628
Data przyjęcia: 16.02.2010 Śliczna suczka w typie jamnika szorstkowłosego o wspaniałym usposobieniu. Jest bardzo pogodna,
radosna i łagodna. Lubi kontakt z człowiekiem, pozwala się głaskać. Ma cudowne oczka i jednym
spojrzeniem potrafi oczarować człowieka. Każdy może się nią zaopiekować, ponieważ sunia nie ma
wygórowanych potrzeb, nie będzie sprawiała kłopotów. Polecamy do adopcji!

Posted

Dziewczyny, zbieramy deklarację na Manię i Mańka z Nowodworu - w sobotę chcemy je zabrać ze schroniska, wykąpać i zawieźć do weta, a w poniedziałek miałyby jechać do hoteliku u funii pod Zamościem - jednak wciąż nie mamy deklaracji! Prosimy bardzo o wsparcie choć 5-10 zł deklaracji, to może być dla nich naprawdę szansa...

http://www.dogomania.pl/threads/176770

Prosimy o pomoc szczególnie dla Mańka, który ma tylko 20 zł deklaracji... :-(

Posted

To ja tylko pokaże naszego parówka-dziadzia, trafił do domu technik weterynarii:) no i ma amstaffy za funfli-kastracja była szybka, bo koniecznie chciał się panienkami zająć i cuda na nich wyprawiał...

Moje psy przyjęły jamniczka bardzo serdecznie. On sam
nie opuszczał mnie na krok, chyba się bał mnie stracić z oczu. W nocy
trochę skomlał. Co do usposobienia to jest to typowy jamnik!!! Potrafi
wymusić na człowieku wszystko, dość charakterny- goni i warczy na moje
Am.Staffy. Na Nas też powarczał gdy dostał smakowitego gnata ) Z
pewnością mieszkał w domu gdzie spał w łóżku, bo z tym nie miał problemu
), potrafi i lubi jeździć autem. W sobotę rano został wykastrowany.
Zajęłam się też leczeniem uszu i martwicą końcówki ogona. Jak dojdzie do
siebie czeka go jeszcze rtg prawej przedniej łapy ( z pewnością była
złamana), czyszczenie zębów i leczenie nadżerki dziąseł. Martwi nas też
jego biegunka, ale liczymy na to że po kilku dniach od wprowadzenia
odpowiednio zbilansowanej diety, ustąpi ( już ustąpiła, A Royal Canin
bardzo mu smakuje). Bardzo go pokochaliśmy. I na razie poznajemy się
lepiej i uczymy go zasad panujących w naszym domu,oczywiście wszystko
będzie robione stopniowo.
Jamniorek ma już swoje nowe imię: FUKS. Myślę że adekwatne do całej sytuacji
wokól jego osoby i nas

Posted

Malwi napisał(a):

Nell:
http://i912.photobucket.com/albums/ac324/Malwi87/dogo/DSC_0050.jpg
http://i912.photobucket.com/albums/ac324/Malwi87/dogo/DSC_0049.jpg

Imię: Nell
Wielkość: mała
Opis: bardzo przyjacielska, łagodna. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem.

kontakt ze schroniskiem:

Telefony :
0 662 03 69 64 (czynny w godzinach pracy schroniska)
0 662 03 69 65 (alarmowy)

Schronisko czynne jest:
poniedziałek-piątek: godz. 9:00 - 19:00
sobota, niedziela, święta: godz. 9:00 - 13:00

Adres:
Ul. Pruślińska 3
63-400 Wysocko Wielkie

Nelcia w nowym domu!

Posted

aldira napisał(a):

dlaczego ta sunia przebywa w boskie na mrozie? nie ma dla niej miejsca gdzies w cieple?????????? to tragedia dla tej jamniczki.... gdzie są wielbiciele jamników aby ta sunie zabrać do domu tymczasowego poniewaz tam gdzie się znajduje może umrzeć z zimna .... nikogo to nie wzrusza?
juz w domku jamniczka....

Posted

JAMNICZKA, ma ok 5 lat, jest grzeczna,bezkonfliktowa,zgadza się z innymi psami.Kocha ludzi i jest niezwykle sympatyczna.To typowy domowy psiak.Jest wysterylizowana,zaszczepiona,odrobaczona
Przebywa w Rudzie Śląskiej
kontakt:
510 268 586

Posted

to leborg nie ma strony internetowej? gdzie by mozna bylo zobaczyc jakie psy sa w schronisku , ale sadze ze powinny miec jak inne schroniska w polsce , poniewaz sa finasowane z budzetu panstwa ... czy to czasami nie jest niedbalstwo? lub nie przykladanie uwagi do tych zwierzat ktore tam przebywaja? lenorg schronisko powinno zalozyc strone z podanymi danymi na zwierzeta do adopcji.. czekamy na ta strone LEBORG.......... jakos dziwnie to schronisko wyglada patrzac na zdjecia powyzej , moze zamiescice wiecej zdjec tego schroniska..... czy to czasami nie jest maczarnia zwierzat?