Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w galerii; Nowa sunia 3-letnia Jamnika w schronie ??http://www.bialapodlaska.schronisko....-strona-0.html
Może jamnikomaniaczki pomogą w ogłoszeniach i nie tylko?Jest gdzieś strona jamników w potrzebie ?? !! Niestelizowana ,jeszcze nieszczepiona,oj jamnikowe dziewczyny pasowało by pomóc!!
Jeśli możecie to pomóżcie nie ma żadnych ogłoszęń ani nic.Dopiero jedna dziewczyna założyła na dogo wątek dla psów z tego schroniska,zobaczcie spróbujcie pomóc.To schronisku na Krańcu świata.Biała podlaska(woj.lubelskie) przy wschodniej granicy.
(Link do wątku u mnie na dole !!)

Posted

dlaczego ta sunia przebywa w boskie na mrozie? nie ma dla niej miejsca gdzies w cieple?????????? to tragedia dla tej jamniczki.... gdzie są wielbiciele jamników aby ta sunie zabrać do domu tymczasowego poniewaz tam gdzie się znajduje może umrzeć z zimna .... nikogo to nie wzrusza?

Posted

aldira wszedzie jest problem z dt, a na kolejne hotele już nikogo nie stać - czasy, gdy ludzie brali psy z potzreby serca na przetrzymanie zasadniczo się skończyły, bo wiekszość założyła hotele lub ściąga pieniądze i skad my je mamy brać. Przy każdej wizycie w schronie widzę kilkanaście psów do natychmiastowej ewakuacji, ale gdzie ja je wezmę. Takie wyrzuty nie sa na miejscu, bo jamników jest dużo-tylko u nas trzy, w tym jeden dziadek i jedyne co możemy zrobić to ogłaszać je. Ja sama ostatnio opanowałam kilka portali i to robię, bo nikt inny za mnei tego nie odbębni, każdy jest zajęty, nie tylko psami ale także innymi sprawami. Czy takie same uwagi czynisz swoim znajomym, moze ktos z nich zabierze psa - trzeba opanowac emocje, bo niepotrzebnie póxniej sa kłótnie i animozje.

Posted

[quote name='aldira']

dlaczego ta sunia przebywa w boskie na mrozie? nie ma dla niej miejsca gdzies w cieple?????????? to tragedia dla tej jamniczki.... gdzie są wielbiciele jamników aby ta sunie zabrać do domu tymczasowego poniewaz tam gdzie się znajduje może umrzeć z zimna .... nikogo to nie wzrusza?

Przepraszam ale nie mogę i muszę napisać co myślę.

A ciebie aldira nie wzrusza? chyba że mam rozumieć Twój post jako ofertę dt?

Posted

po waszych wpisach moge sadzic ze ta jamniczka zostanie tam gdzie jest? moge napisac tylko jedno ze to wieje zgroza i smiercia dla takich psiakow jak ta jamniczka , nie jestem instytucja taka jak medor i nie odpowiadam za psy ktore tam są , ludzie zajmujący sie profesjonalnie pomaganiem bezdomnych zwierzetom sa finasowani z kasy panstwa , nie zapominajmy o tym.....

Posted

jeszcze jedno do właścicielki tego wątku ..... dobrze by bylo gdyby zostaly usunięte z pierwszej strony psy ktore juz znalazly dom ... ponieważ jeśli ktoś by chcial np jakiegoś pieska zabrać z tej strony tak naprawdę nie wiadomo który jest do adopcji a który jeszcze w schronisku.. zauwazmy ze ludziom nie chce sie szukac informacji ale raczej chca by było wszystko dokładnie podane wraz ze zdjeciem i adresem na schronisko tak ułatwi to poszukujacym psa do adopcji ....

Posted

aldira a gdzie chciałabyś ją umieścić, jakbyś więcej poczytała, to byś wiedziała że ludzie z dogo są zapsieni na maksa i to często psami z problemami, ja np nie wezmę nic, bo Bismarck zje delikwenta i nie wazne czy to pies dorosły czy młody, pies czy suka, on ma swój dom i innego nie wpuści. A nas kto finansuje? Walczymy z tymi bazarkami jak najete, aby uciułać kolejne złotówki i nikt nam pomaga, nawet państwo. Trochę pokory, bo traktujesz nas jak jakieś potwory, które nie mają nic innego do zrobienia i pewnie śpia na pieniądzach, tylko żyłuja się na biedną jamnisię. Przypatzr się ile ekip schroniskowych i rasowych tonie w długach własnie za hotele i dt, i za nic nie możemy z tego wyjść, bo psów nie ubywa, wręcz odwrotnie. A co Ty zrobiłaś dla psów, abyś mogła tak łatwo to oceniać. Byłaś kiedyś w schronisku i widziałaś 200 futer, które patrzy na Ciebie z nadzieją, jesli nie to proponuję wycieczkę rozpoznawczą i może zaczniesz myśleć inaczej. A narzekanie na "państwo" nic nam tutaj nie pomoze, bo od narzekania nic jescze nikomu nie przyszło samo.

Posted

aldira -to co napisała Magda - to tylko czysta prawda bez owijania w bawełnę ... tu nikt nie siedzi na pieniądzach... miejsc w hotelach też brakuje nawet jakby takie fundusze się znalazły ... Pomóż wyadoptować choć jedno zwierzę z hotelu to pieniądze i miejsce w hotelu które teraz idą na niego pójdą na jamnisię... zrób coś w tym kierunku a później narzekaj ...

Posted

czytam to samo tutaj od roku chyba albo wiecej , nikt nic nie moze ..... moze spójrzmy na to inaczej ... powiedzcie czy chcielibyście spedziec choc jedna noc pod golym niebem?????/ na mrozie??? czytam schronisko nie ma pieniedzy .. a moze ktos mi odpowie skad sie wziely ceny za pobyt psa w tak zwanym hotelu... no ja osobiscie nie moge zrozumiec kto i dlaczego wymyslil sobie cene za pobyt psa miesiecznie tak wysoka jak np zacznijmy od 400 zl ale wiem ze licza sobie wiecej bo nawet 600 zl .. sadze ze to przekracza wymysly i arogancje wzgledem psow bezdomnych.. to juz nawet nie jest logiczne , przeciez za 600 zl misiecznie mozna wyzywic wiele pieskow . to jakas paranoja ale jeszcze bardziej smiesznie jest ze ci ludzie ktorzy maja tak zwane hotele dla psow bezdomnych maja psy u siebie za tak astronomiczne sumy ,,, czytam o tym od dawna i niemoge zrozumiec o co chodzi z tymi hotelami? czy w takim razie chodzi o bezdomnego psa ktory do niedawna przymieral glodem? czy chodzi o cos innego? jeszcze jedno moze ktos podac ile pieniedzy miesiecznie przenacza dokladnie gmina na jednego bezdomnego psa mieszkanca schroniska?

Posted

żabcia dziś znalazła nowy dom w łodzi zamieszka z 4 letnim jamnikiem nie była oczywiście w boksie zrobiliśmy taki opis by szybciej znalazła dom ps nie jesteśmy finansowani z kasy miasta utzymujemy się sami najpierw maluchy musiały być w budzie z mamą bo w budynku mieliśmy parwowirozę najłatwiej jest zawsze oceniać i pisać z pozycji siedzenia

Posted

Nie ma hoteli dla bezdomnych psów, są hotele dla normalnych psów, które przyjmują też te bezdomne. A pobyt psa w hoteliku to nie sama karma, z wieloma psami trzeba pracować, podawać leki, wozić do weterynarza. Nawet jakby były pieniądze to wiele hotelików tych dobrych jest po prostu zajętych i psy "czekają w kolejce" żeby tam trafić. Wiele hoteli oferuje zniżki dla psów bezdomnych. A przecież ludzie prowadzący hotele się z tego utrzymują to jest ich praca! Nie wiem czy Ty chciałabyś pracować za darmo albo za grosze.
Takich potrzebujących, marznących psów jest tak dużo, że nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim, to jest nierealne. Bo pomożemy jednemu a na jego miejsce trafią trzy kolejne.
Nie jesteśmy milionerami, jesteśmy jedynie miłośnikami psów z finansami mniejszymi czy większymi, ale mamy też własne psy, rodziny na które trzeba też wydać pieniądze. Czasami rezygnujemy z wielu rzeczy żeby pomóc jakiemuś psu.

Posted

A ja powiem, że gdyby było więcej takich miejsc jak MEDOR to i bezdomność psiaków byłaby mniejsza. Byłoby super gdyby każdy tak rzetelnie prowadził wątki jak Danusia. Podjęła sie bardzo trudnego zadania bo:

[LIST]
[*]mimo wielokrotnych próśb nadal są cytowane całe posty, nadal wstawiane i cytowane zdjęcia garściami
[*]niejednokrotnie zgłaszane są psy które jamnika czy jamnikopodobnego przypominają tylko z faktu posiadania czterech łapek i ogona
[*]nadal psy są zgłąsane ale nie wszyscy informują, że psiak znalazł dom
[/LIST]
Danusia jak większość z nas pracuje, ma rodzinę pomaga NIE TYLKO JAMNIKOM. Robi dziesiątki ogłoszeń, jeździ nieraz przez pół Polski aby zabrać/uratować psiaka.

Posted

I co z tego - i tak zawsze znajdzie się ktoś "z wrażliwym sercem" , kto siedząc wygodnie przy komputerze będzie pouczał innych co jest ich obowiązkiem.
Przecież całe zło swiata bierze się stąd, że INNI nawet jak coś robią dobrego to i tak robią za mało i trzeba ich ustawić do pionu. :diabloti:
Po prostu swiat dzieli się na woły "do roboty" i tych , którzy za swoje powołanie uważają pilnowanie aby woły były max. wydajne...
Trzeba po prostu przywyknąć:shake: i spokojnie orać dalej

Posted

To nie jest żart, to jest poważna propozycja dla aldiry i tego małego szczeniaczka.

Aldira daję Ci 150 zł miesięcznie, bierz tą jamniczkę na DT, wykaż się empatią, a nie pustosłowiem.

Posted

[quote name='Isadora7']A ja powiem, że gdyby było więcej takich miejsc jak MEDOR to i bezdomność psiaków byłaby mniejsza. Byłoby super gdyby każdy tak rzetelnie prowadził wątki jak Danusia. Podjęła sie bardzo trudnego zadania bo:

• mimo wielokrotnych próśb nadal są cytowane całe posty, nadal wstawiane i cytowane zdjęcia garściami
  • niejednokrotnie zgłaszane są psy które jamnika czy jamnikopodobnego przypominają tylko z faktu posiadania czterech łapek i ogona
  • nadal psy są zgłąsane ale nie wszyscy informują, że psiak znalazł dom

Danusia jak większość z nas pracuje, ma rodzinę pomaga NIE TYLKO JAMNIKOM. Robi dziesiątki ogłoszeń, jeździ nieraz przez pół Polski aby zabrać/uratować psiaka.

Gwoli przypomnienia. Zwłaszcza punkt 1 i 2.