Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[Quote = piechcia15; 13832935] gdzie to wogóle jest ta Błotna Wola? [QUOTE]

sprawdziłam, to jest Błotnowola i jesli to coś pomoze, nie jest Mielca stamtąd 42 km, z Tarnowa 50 km, Kraków już dużo więcej bo 88, Rzeszów 103 km

Tą biedną wychudzoną psinkę trzeba ratować. I jeszcze na łańcuchu !!!...

Posted

piechcia15 napisał(a):
a gdzie to wogóle jest ta Błotna wola? a czy dzwonił ktoś z was pod ten nr podpytać troche? czy to rasowe i wogóle, a czemu ten pies na łańcuchu i takie tam,albo właśnie z zapytaniem gdzie to jest?

Jakby były rasowe to by miały rodowód.

Ja nie umiem znaleźć tej miejscowości na mapie :o

Posted

no z tymi rasowymi to mi chodziło tylko o podpuchę aby pogadać z właścicielami, palic głupa że niby chciałabyś szczeniaka, a spróbować coś wyciągnąć od nich, że niby takie ładniutkie ale czemu takie chudziutkie, a czy zdrowe, a czemu w szopie a nie w domu itp itd...a na koniec panią zje...ć:)za to że tak traktuje psa

aa juz znalazłam, To ja tam niedaleko bo w Połańcu teraz sprawdzam warunki bo adopcja będzie, ale tez nie mam nikogo konkretnego zaufanego do sprawdzenia, tylko kuzynka kuzynki kuzynki kogoś:(

Posted

Właśnie weszłam w tą aukcję. W mróz na słomie. matka chuda i zabiedzona, no i ten łańcuch :angryy:.
Żeby tylko dało się coś z tym zrobić. Kupienie maluchów rzeczywiście tylko nakręciłoby interes :shake:.
Jak sie ich zjedzie, to zlikwidują aukcje i tyle, a "interes" dalej będzie kwitł.

Posted

dlatego powtorze sie jeszcze raz musimy znalezc kogos kto ma tam blisko i jest w stanie podjechac i sprawdzic co sie tam dzieje,jesli bedzie gorzej niz nam sie wydaje trzeba interweniowac z policja i isc do wojta burmistrza czy kto tam jest zeby wydal decyzje odebrania psow...a pozniej wkleic ta aukcje na allegro i napisac ze psy zostaly debane i kazdego innego pseudo czeka to samo

Posted

nie wiem czy tą sunie można podciagnać pod jamnisiowatą (jest długa, krzywołapna;)):

[FONT=Tahoma] Ruda - przyjechała w Wigilię zabrana została ze skrzyżowania w Siewierzu.
Jest w wieku ok. 9 m-cy.
Ma stare złamanie tylnej łapy (już zrośnięte) i tę łapinę ciągnie. Waży 8-10 kg.
Chwilowo przebywa w Skarżysku. Niestety nie może tam długo zostać, ze względu na psy rezydujące.

[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]Jest na naszym ogólnym watku:
http://www.dogomania.pl/threads/112282-ALARM-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]We wtorek miała w W-wie operację łapy. Wet ortopeda ocenił, że była złamana ok. 3 tyg. temu. Po złamaniu obróciła się wokół osi i zaczęła zrastać. Operacja polegała na ponownym uwolnieniu kości, właściwym ustawieniu i skręceniu. Sunia jest pod troskliwą opieką p. Joli. Czuje się dobrze, jeśli tak można mówić po takiej operacji. Ma apetyt, chodzi. Noga nie jest spuchnięta.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Do adopcji będzie za jakieś 1,5-2 miesiące. Może można wrzucić info o niej na forum jamnicze, bo Ruda ewidentnie jest mixem jamniora. Jest przesympatycznym, miziastym stworem. W domu zachowuje czystość, jest bardzo spokojna (za wyjątkiem sylwestra, kiedy nawet firanki nie wisiały na swoim miejscu - no ale to już inna historia). [/FONT]

[FONT=Tahoma]Gdzie jedziemy?[/FONT]

[FONT=Tahoma]Co oni tu chcą robić?[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Może lepiej będzie jak stąd pójdę[/FONT]
[/FONT][/FONT]

Posted

Mam Panią, która chce zaadoptować jamnisię-chciała moją Franie, ale Frania zagineła. Mam jeszcze Fifi,a le na Fifi są już 2 chętne. Powiedziałam Pani, ze wejdę na Wasze forum./ Czy ktoś moze mi polecić- najlepiej sunie-jaminczkę lub jamniczkopodobną????? Do 4 lat. Ważne, zeby nie śpiewała jak zostaje sama;) bo Pani mieszka w bloku:).
Piszcie do mnie ja też sparwdze jamniki z pierwszej,a le troche tego jest. Pani jest z Katowic i miała już 12 lat jamnisie, która odeszła i Pani strasznie tęskni.
Pani mieszka w Katowicach. Mój mail: zofiakrystyna@poczta.onet.pl tel.: 508-063-271

Posted

Ja mam pania z warszawy 56 lat miala 16 lat jamnika wczoraj dzwonila po moja Zete ale zaproponowalam jej zeby weszla na forum i zobaczyla inne psiaki, ktos ogarnie te wszytskie jamniki zeby pogadac z pania i zaproponowac najwieksza bide?moze sie uda kogos bardziej potzrebujacego niz Zeta

Posted

Kostek napisał(a):
Ja mam pania z warszawy 56 lat miala 16 lat jamnika wczoraj dzwonila po moja Zete ale zaproponowalam jej zeby weszla na forum i zobaczyla inne psiaki, ktos ogarnie te wszytskie jamniki zeby pogadac z pania i zaproponowac najwieksza bide?moze sie uda kogos bardziej potzrebujacego niz Zeta

jesli jest jeszcze ktos potrzebny to moge byc ja ,mysle ze wiem sporo o wszystkich jamnisiach które tu wklejam a jesli nie to sie dowiem.

Posted

Pies w typie jamnika w katowickim schronisku:

rasa: mieszaniec

miasto: Katowice

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
W schronisku od 28.12.09.
Malutka, bardzo spokojna, wystraszona miejscem, do którego trafiła, suczka. Łagodnie nastawiona do ludzi. Zrównoważona

Kontakt:

506-493-005
laurka15@poczta.onet.pl

Posted

Kostek napisał(a):

Kostek, to może tą czarną jamnisię z łódzkiego schroniska, o której pisałam? Z Łodzi do Warszawy łatwo można zorganizować transport...