JamniczaRodzina. Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 To rozbójnik widać lubi wycieczki pewnie im zwial dobrze że zdążyli zanim ktoś go zaadoptowal :smile: Quote
Isadora7 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='Sarunia-Niunia']No i pojechał "czekający Domek" do Emirka w odwiedzinki, wzięli na spacerek, a jak wrócili... pojawili się właściciele... Chłopak wrócił do swojego domu:)[/QUOTE] Wędrowniczek, oby się pilnował już. Quote
Isadora7 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 (edited) Mamy do wstawienia te co poszły do domu w minionym tygodniu i nowe jamniczki które zostały naszymi rezydentami. Ale wcześniej zamieszczamy ważny apel. Dotyczy osoby z tego forum, która działa od wielu lat na rzecz psów w tym jamników (ostatnio była DT, wspaniały DT dla ALEXIS). Osoba która od lat zajmuje się realną pomocą, od której nigdy nie słyszałam plot na kogokolwiek, a to niezwykle cenna cecha. Po prostu solidna, wspaniała dziewczyna której celem są psiaki i jeszcze raz psiaki. Tak naprawdę, tak po prostu. Dziękujemy za Alexis. Pomóżcie proszę o ile możecie. Pokażmy potęgę naszego forum, pokażmy, ze dobro zwycięża nad plotą, nad pluciem, nad całym złem. [/HR]"ZRODZILIŚMY SIĘ DLA POMOCY WZAJEMNEJ ". Marek Aureliusz [/HR] Pamiętacie ALEXIS? http://www.dogomania.pl/forum/threads/241653-Malusia-Alexis-prosi-o-DOM-czeka-w-schronisku-na-miłość-ciepło Sunia połamana, poturbowana również psychicznie. Odzyskała wiarę w siebie w Domu Tymczasowym u Dogo07. To miejsce w którym wiele psów odzyskało wiarę w siebie. Życie pisze własne scenariusze. Tak się stało u Dogo07. Źle się działo od pewnego czasu, ale dziewczyna dusiła to w sobie. Najtrudniej zresztą mówić o swoich problemach. Usłyszałam wołanie o pomoc od Dogo07 i przekazujemy dalej: "Jestem b chora a za chwilę nie będę miała gdzie mieszkać. Nie mogę się już dłuzej "zajmować" psiakami. Tak mi przykro . Z serca dziękuję Wszystkim za wspólpracę, wszelką pomoc!" [/HR] Serce ściska z bólu, dusza chciałaby wyskoczyć i pomóc. Zwracam się zatem do Was, a wielu z Was jest też na dogomanii, zajrzyjmy w serca, w portfele czy znajdzie się tam grosz czy inna pomoc dla kogoś kto tak wspaniale pomagała psiakom., a teraz sama potrzebuje pomocy. Każdy grosz jest ważny i będzie miała przesyłane absolutnie na bieżąco. Skarbnikiem jest elik http://www.dogomania.pl/forum/members/12864-elik Tutaj zaczyna się jej historia od postu #403: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246643-olkuskie-NIUSIA-i-GRACJA-prosza-o-ogłoszenia-!!!?p=21593513#post21593513 [/HR] Edited December 1, 2013 by Isadora7 Quote
dreag Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Szukam miłej osóbki do wizyty przedadopcyjnej z Gdyni, znacie kogoś? Pytałam Waldi481 i Brazowa1, ale oni nie robią. Quote
Isadora7 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 powtórzę apel bo dogo znowu cuduje i ucina posty [/HR] Mamy do wstawienia te co poszły do domu w minionym tygodniu i nowe jamniczki które zostały naszymi rezydentami. Ale wcześniej zamieszczamy ważny apel. Dotyczy osoby z tego forum, która działa od wielu lat na rzecz psów w tym jamników (ostatnio była DT, wspaniały DT dla ALEXIS). Osoba która od lat zajmuje się realną pomocą, od której nigdy nie słyszałam plot na kogokolwiek, a to niezwykle cenna cecha. Po prostu solidna, wspaniała dziewczyna której celem są psiaki i jeszcze raz psiaki. Tak naprawdę, tak po prostu. Dziękujemy za Alexis. Pomóżcie proszę o ile możecie. Pokażmy potęgę naszego forum, pokażmy, ze dobro zwycięża nad plotą, nad pluciem, nad całym złem. [/HR]"ZRODZILIŚMY SIĘ DLA POMOCY WZAJEMNEJ ". Marek Aureliusz [/HR] Pamiętacie ALEXIS? http://www.dogomania.pl/forum/threads/241653-Malusia-Alexis-prosi-o-DOM-czeka-w-schronisku-na-miłość-ciepło Sunia połamana, poturbowana również psychicznie. Odzyskała wiarę w siebie w Domu Tymczasowym u Dogo07. To miejsce w którym wiele psów odzyskało wiarę w siebie. Życie pisze własne scenariusze. Tak się stało u Dogo07. Źle się działo od pewnego czasu, ale dziewczyna dusiła to w sobie. Najtrudniej zresztą mówić o swoich problemach. Usłyszałam wołanie o pomoc od Dogo07 i przekazujemy dalej: "Jestem b chora a za chwilę nie będę miała gdzie mieszkać. Nie mogę się już dłuzej "zajmować" psiakami. Tak mi przykro . Z serca dziękuję Wszystkim za wspólpracę, wszelką pomoc!" [/HR] Serce ściska z bólu, dusza chciałaby wyskoczyć i pomóc. Zwracam się zatem do Was, a wielu z Was jest też na dogomanii, zajrzyjmy w serca, w portfele czy znajdzie się tam grosz czy inna pomoc dla kogoś kto tak wspaniale pomagała psiakom., a teraz sama potrzebuje pomocy. Każdy grosz jest ważny i będzie miała przesyłane absolutnie na bieżąco. Skarbnikiem jest elik http://www.dogomania.pl/forum/members/12864-elik Tutaj zaczyna się jej historia od postu #403: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246643-olkuskie-NIUSIA-i-GRACJA-prosza-o-ogłoszenia-!!!?p=21593513#post21593513 [/HR] Quote
toyota Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 (edited) Ciocie jamnicze z Warszawy, bardzo proszę o pomoc w rozglądaniu się za uciekinierem. Wczoraj zaginął i nie zna Warszawy :(. Niestety został spuszczony ze smyczy, po kilku dniach w nowym domu, pomimo próśb o nie puszczanie luzem :(: http://www.dogomania.pl/forum/threads/245899-TINO-zaginął-!WARSZAWA-–BRÓDNO-–Las-Bródnowski-może-się-kręcić-przy-Krasiczyńskiej/page17 Odebrany już z Palucha i jedzie z powrotem do DT :). Dziekuję !! Edited December 2, 2013 by toyota Quote
Isadora7 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='toyota']Ciocie jamnicze z Warszawy, bardzo proszę o pomoc w rozglądaniu się za uciekinierem. Wczoraj zaginął i nie zna Warszawy :(. Niestety został spuszczony ze smyczy, po kilku dniach w nowym domu, pomimo próśb o nie puszczanie luzem :(: http://www.dogomania.pl/forum/threads/245899-TINO-zaginął-!WARSZAWA-–BRÓDNO-–Las-Bródnowski-może-się-kręcić-przy-Krasiczyńskiej/page17 Wiemy, wiemy i rozglądamy się i rozsyłamy gdzie się da Quote
anica Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Dzisiaj zadzwonił pan w sprawie adopcji starszej jamniczki(znalazł ogłoszenie Jori) ponieważ Agnieszka nie odbierała zadzwonił do mnie jeszcze raz... i jak sobie pogadaliśmy to się okazało że miał dwie starsze jamniczki, jedna odeszła trzy tygodnie temu a ta druga bardzo tęskni i państwo pomyśleli że adoptują jeszcze jedną starszą jamniczkę ( aż mi się ciepło na serduchu zrobiło) i .... podałam numer telefonu do Isadory i Yunony :) Quote
Isadora7 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='anica']Dzisiaj zadzwonił pan w sprawie adopcji starszej jamniczki(znalazł ogłoszenie Jori) ponieważ Agnieszka nie odbierała zadzwonił do mnie jeszcze raz... i jak sobie pogadaliśmy to się okazało że miał dwie starsze jamniczki, jedna odeszła trzy tygodnie temu a ta druga bardzo tęskni i państwo pomyśleli że adoptują jeszcze jedną starszą jamniczkę ( aż mi się ciepło na serduchu zrobiło) i .... podałam numer telefonu do Isadory i Yunony :)[/QUOTE] Super właśnie w drodze do nas jest bardzo dojrzała jamnicza dama. Quote
dreag Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='Isadora7']Super właśnie w drodze do nas jest bardzo dojrzała jamnicza dama.[/QUOTE] Nie mogłam odebrać, bo w pracy nie mam jak:roll:. Potem rozmawiałam, też umówiłam się, że podam numer Fundacji, ale widzę, że już załatwione;). Mam nadzieję, że może jakaś inna jamniczka skorzysta:), moja zarezerwowana. Quote
toyota Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='Isadora7']Wiemy, wiemy i rozglądamy się i rozsyłamy gdzie się da Odebrany już z Palucha i jedzie z powrotem do DT do Białegostoku :smile:. Dziękuję !! Quote
yunona Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='toyota']Odebrany już z Palucha i jedzie z powrotem do DT do Białegostoku :smile:. Dziękuję !! Tak przypuszczałam, że się chłopak znajdzie. Szkoda, że pan zrezygnował , trochę dziwne :roll::shake:. Czyżby zaginięcie było celowe? Quote
yunona Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='anica']Dzisiaj zadzwonił pan w sprawie adopcji starszej jamniczki(znalazł ogłoszenie Jori) ponieważ Agnieszka nie odbierała zadzwonił do mnie jeszcze raz... i jak sobie pogadaliśmy to się okazało że miał dwie starsze jamniczki, jedna odeszła trzy tygodnie temu a ta druga bardzo tęskni i państwo pomyśleli że adoptują jeszcze jedną starszą jamniczkę ( aż mi się ciepło na serduchu zrobiło) i .... podałam numer telefonu do Isadory i Yunony :)[/QUOTE] Dzisiaj rozmawiałam z Panem, wiem, że jedzie do nas starsza Pani jamnisia, mam nadzieję, że znajdzie u Pana domek. Pan ciepły, widać, że bardzo kocha jamnisie. :) Quote
dreag Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='toyota']Odebrany już z Palucha i jedzie z powrotem do DT do Białegostoku :smile:. Dziękuję !! Poleciałam na watek i się poryczałam czytając akcję poszukiwawczą, ale na szczęście happy end:multi:. Nie wiedziałam, że chłopak gdieś tam w moim mieście sobie pomieszkuje w dt ;). Quote
Fundacja Jamniki Niczyje Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Domowa spiżarnia na bezdomniaki :) zapraszamy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249192-DOMOWA-SPI%C5%BBARNIA-do-21-12-2013 Quote
Mysia_ Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='Sarunia-Niunia']No i pojechał "czekający Domek" do Emirka w odwiedzinki, wzięli na spacerek, a jak wrócili... pojawili się właściciele... Chłopak wrócił do swojego domu:)[/QUOTE] właściwie to nie byli właściciele, a pewni niezbyt odpowiedzialni ludzie.... Dlatego Emirek do nich nie trafił, a dzisiaj adoptował go jednak ten domek, który miał ;) Quote
Mysia_ Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='Sarunia-Niunia']No i pojechał "czekający Domek" do Emirka w odwiedzinki, wzięli na spacerek, a jak wrócili... pojawili się właściciele... Chłopak wrócił do swojego domu:)[/QUOTE] właściwie to nie byli właściciele, a pewni niezbyt odpowiedzialni ludzie.... Dlatego Emirek do nich nie trafił, a dzisiaj adoptował go jednak ten domek, który miał ;) Quote
Nutusia Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 No i pięknie! Ważne, że ma dom, na jaki zasłużył i że dom na niego zasłużył :) Quote
anica Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='dreag']Nie mogłam odebrać, bo w pracy nie mam jak:roll:. Potem rozmawiałam, też umówiłam się, że podam numer Fundacji, ale widzę, że już załatwione;-). Mam nadzieję, że może jakaś inna jamniczka skorzysta:smile:, moja zarezerwowana.[/QUOTE] Jasne że tak! wiem jak to jest... też pracuję;-) raczej szybko podawałam telefony Dorotki i Ali bo pan zrobił na mnie dobre wrażenie(też odebrałam tego pana jako ciepłego człowieka do tego.... jamniczego;-)) ... a i szczęśliwie Jori zaopiekowana:loveu: Quote
Isadora7 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='Mysia_']właściwie to nie byli właściciele, a pewni niezbyt odpowiedzialni ludzie.... Dlatego Emirek do nich nie trafił, a dzisiaj adoptował go jednak ten domek, który miał ;)[/QUOTE] Miejmy nadzieję że to dobry domek. Quote
jofracy Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='Isadora7']Miejmy nadzieję że to dobry domek.[/QUOTE] najlepszy :) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='Mysia_']właściwie to nie byli właściciele, a pewni niezbyt odpowiedzialni ludzie.... Dlatego Emirek do nich nie trafił, a dzisiaj adoptował go jednak ten domek, który miał ;)[/QUOTE] I do dziś jestem pod wielkim wrażeniem tego, że Emirek (teraz Korek) nie został wydany tamtym ludziom - brawo dla Osób decyzyjnych!!! [quote name='Nutusia']No i pięknie! Ważne, że ma dom, na jaki zasłużył i że dom na niego zasłużył :smile: [/QUOTE] Oj tak, Domek jest naprawdę rewelacyjny i szkoda, że takie Domy zdarzają się rzadko, jednak najważniejsze, że są!!! [quote name='Isadora7']Miejmy nadzieję że to dobry domek. [/QUOTE] Dorotko, zapewniam Cię, że Domek jest bardzo dobry!!! Piesek, który jak się okazuje, nie jedno złe już przeżył w swoim życiu, być może dopiero teraz, pierwszy raz trafił do prawdziwego Domu i na kanapę... A z tego co wiem, teraz, jest już po kąpieli i śpi pod kołderką na kanapie:) no i odsypia wszystko co złe... i wszystko, co już nigdy do Niego nie wróci:)!!!! Quote
Fundacja Jamniki Niczyje Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 super ze schronisko podjęło taka decyzję :) jeśli właściciele nie dbają o pieska lepiej gdy trafi on do nowego domu Quote
sonia1974 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 (edited) Witam Cioteczki od Jamników Wczoraj zabrałam z ulicy małe jamnicze nieszczęście ,szkielecik powleczony skórą ,mała jest w dodatku pogryziona i wystraszona .Troszkę warczy na moje psy ale za to widać że była w domu bo zna zasady dziś wytrzymała 8 godzin bez sikania .Ładuje baterie i zaraz wstawię zdjęcia bidulki .Dołączę sunię do wątku moich chłopaków Fadusia i Wacusia Edited December 3, 2013 by sonia1974 Quote
Isadora7 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='sonia1974']Witam Cioteczki od Jamników Wczoraj zabrałam z ulicy małe jamnicze nieszczęście ,szkielecik powleczony skórą ,mała jest w dodatku pogryziona i wystraszona .Troszkę warczy na moje psy ale za to widać że była w domu bo zna zasady dziś wytrzymała 8 godzin bez sikania .Ładuje baterie i zaraz wstawię zdjęcia bidulki .Dołączę sunię do wątku moich chłopaków Fadusia i Wacusia[/QUOTE] No to idę oglądać Quote
Recommended Posts