Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Serdeczny przyjaciel zmarłego pana okazał się najprawdziwszym z prawdziwych przyjaciół... To bardzo budująca wiadomość.

cudownie :)

Posted (edited)

Duduś od kilku dni w fundacji. To piękny piesek ale żył w bardzo złych warunkach. Przyjechał do nas
zaniedbany, śmierdzący i śmiertelnie przerażony :(
Zdjęcia zostały zrobione już po doprowadzeniu pieska do normalnego stanu.
Szukamy dla niego najlepszego domu. Duduś ma ok 7 mc.
Teraz czeka na lepsze jutro i najlepszego człowieka
Duduś przebywa w płatnym hoteliku. Miesięczny koszt utrzymania 300 zł.
Potrzebne będą tez szczepienia. Prosimy o wsparcie Dudusia

Edited by Fundacja Jamniki Niczyje
Posted

Dostaliśmy takie sympatyczne wieści z domu bezimiennych dotychczas szorściaków z Wojtyszek:
Witam serdecznie !
Chciałabym bardzo podziękować waszej fundacji gdyż za waszym pośrednictwem adoptowałam parę dni temu dwa psiaki ze schroniska w wojtyszkach (sierściuch 1 i sierściuch 2).W majówkę niestety mój ukochany psiak dostał ataku padaczki z którego już nie wyszedł... Rozpacz była przeogromna przeglądając strony internetowe natknęłam się na waszą fundację a tam... Dwa cudne psiaki! Bandit i Bambosz w tej chwili czują się świetnie,a dzięki waszej fundacji wszyscy jesteśmy bardzo szczęśliwi
pozdrawiam
Sandra
Piesek I - http://www.jamnikiniczyje.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=49&Itemid=0
Piesek II - http://www.jamnikiniczyje.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=50&Itemid=0

Oni u nas ...

Posted

UWAGA !!!
Ok wtorku 15 maja znaleziono jamnika. Piesek ma ok 4 lata. Niestety nie mamy narazie lepszych zdjęć, bo osoba która ma teraz jamnika pod opieką nie dysponuje w tym momencie aparatem. Na dniach pies przyjedzie na Śląsk. Szukamy właściela. Szukamy domu tymczasowego. Piesek jest nieco zadziorny do piesków lecz do człowieka po prostu cudny.

kontakt Magda ☎ 696 996 722 ✉ magdaszlosar@gmail.com

Posted

Witajcie jamnikowe Ciotki i Wujkowie :)
W punkcie przetrzymań w Wodzisławiu Śląskim przebywa od tygodnia taki oto jamniś. Prawdopodobnie adoptowany ze Schroniska w Rybniku.
Właściciele wiedzą, że on tam jest, ale mija tydzień a po niego nikt się nie zgłosił. Pies podobno biegał samopas po mieście, głodny przychodził do koleżanki pod okna.
Jeżeli go nie odbiorą pojedzie do schroniska cieszącego się niezbyt dobrą sławą :(. Może da się coś zrobić zanim tam pojedzie ? Jest bardzo kontaktowy.

Posted

BORYSboxer napisał(a):
Mnie zastanawia fenomen pozbywania się zwierząt z powodu ciąży...:-? ciekawa jestem w czym to ma pomóc...?!

Nie obrażając, wiele osób traktuje pieska zastępczo - jako dziecko. A jak prawdziwe ma przyjść na świat , to namiastkę się wyrzuca lub oddaje , bo z dwojgiem to już pewnie tego kogoś przerasta.
Na pohybel ...

Posted

Wysłałam do tej osoby wiadomość na Tablica.pl o następującej treści:

Zastanówcie się, co robicie - a jakbyście już mieli jedno dziecko i urodziłoby się wam drugie, to pierwsze też byście oddali, bo nie ma się komu nim zajmować? Jak możecie coś takiego zrobić zwierzęciu, za które wzięliście odpowiedzialność, dla którego jesteście wszystkim, które was pokochało i wam zaufało?
Opamiętajcie się :(

I podpisałam się.

Posted

keakea napisał(a):
Wysłałam do tej osoby wiadomość na Tablica.pl o następującej treści:

Zastanówcie się, co robicie - a jakbyście już mieli jedno dziecko i urodziłoby się wam drugie, to pierwsze też byście oddali, bo nie ma się komu nim zajmować? Jak możecie coś takiego zrobić zwierzęciu, za które wzięliście odpowiedzialność, dla którego jesteście wszystkim, które was pokochało i wam zaufało?

I podpisałam się.

Ciekawe czy coś odpisze...jedyny pozytyw jest taki,że mała jest po sterylce więc chociaż maluszków nie będzie...

Posted

[quote name='BORYSboxer']Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na takie ogłoszenie... http://tablica.pl/m/oferta/oddam-pieska-w-dobre-rece-ID2Td73.html?code=ace0017045 ,suczka trafiła do schroniska...
Nie, no to jest jakaś MA-SA-KRA po prostu!!!!!!!!!!!!!!!

[quote name='Nutusia']Zazwyczaj nikomu źle nie życzę, ale czasami po prostu się nie da! :-(
... no, raczej tak... dobrze, że choć dał sunieczce szansę i umieścił info...

Posted

[quote name='szafra']Witajcie jamnikowe Ciotki i Wujkowie :)
W punkcie przetrzymań w Wodzisławiu Śląskim przebywa od tygodnia taki oto jamniś. Prawdopodobnie adoptowany ze Schroniska w Rybniku.
Właściciele wiedzą, że on tam jest, ale mija tydzień a po niego nikt się nie zgłosił. Pies podobno biegał samopas po mieście, głodny przychodził do koleżanki pod okna.
Jeżeli go nie odbiorą pojedzie do schroniska cieszącego się niezbyt dobrą sławą :(. Może da się coś zrobić zanim tam pojedzie ? Jest bardzo kontaktowy.
https://lh5.googleusercontent.com/-E4tecvDmVK8/UZkGCuPeEyI/AAAAAAAACHo/kIMdJGXXR2s/w671-h503-no/DSCN62834025.JPG

Umieścimy na nasze stronie.

[quote name='BORYSboxer']Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na takie ogłoszenie... http://tablica.pl/m/oferta/oddam-pieska-w-dobre-rece-ID2Td73.html?code=ace0017045 ,suczka trafiła do schroniska...

[quote name='BORYSboxer']Mnie zastanawia fenomen pozbywania się zwierząt z powodu ciąży...:-? ciekawa jestem w czym to ma pomóc...?!

No tak bo powód irracjonalny (poza marginalnymi sprawami)

[quote name='yunona']Nie obrażając, wiele osób traktuje pieska zastępczo - jako dziecko. A jak prawdziwe ma przyjść na świat , to namiastkę się wyrzuca lub oddaje , bo z dwojgiem to już pewnie tego kogoś przerasta.
Na pohybel ...

Sami też zachowują się jak dzieci.

[quote name='keakea']Wysłałam do tej osoby wiadomość na Tablica.pl o następującej treści:

I podpisałam się.

Jak znam życie nikt nie odpowie, albo się dowiesz że sie wtrącasz.

[quote name='yunona']A co komu taki dwuletni gluciak zrobił? Przecież to biegająca radość i miłość , nooooo - ale już nie wygląda na 100% jamnisia ...

http://jamniki.eadopcje.org/galeria/1351/3.jpg

Ostatnio dzwonił koleś który chciał koniecznie jamnika z gwarancją że to jamnik.

Posted

Ogromnie się cieszę, że Ogórek znalazł swoje serce u ludzi i kąt. Takie adopcje cieszą bardziej, gdyż jego uroda jest mało jamnicza, ale na tyle piękna i ujmująca, że dostał nowy, wspaniały domek. Oby pozostał szczęśliwy :)

Posted

UWAGA POSZUKIWANA JAMNICZKA - ŁÓDŹ !!!
W dniu 19.05.2013 w okolicach Tesco na Widzewie-Wsch. zaginęła jamniczka szorstkowłosa maści dziczej. Wabi się Figa. Na szyi ma dwie obroże (p. pchelną i z identyfikatorem szczepienia z czerwoną zawieszką). Znak szczególny: ukruszony ząb w dolnej szczęce. Pies jest zaczipowany. Osoby które mogą udzielić jakichkolwiek informacji o psie prosimy o kontakt : 602-275-293

Posted

Gdy ją pierwszy raz zobaczyłam, nie wiedziałam co robić, jak dotknąć, co powiedzieć. Bezbronna, samotna, zrozpaczona, przerażona sunia. Cała trzęsła się ze strachu. Przykryłam ją kocykiem i było już nieco lepiej. Jej Pan umarł kilka dni temu, a ona wierna do końca czekała aż się obudzi.

Kiedyś miała swojego ukochanego Pana, ciepły kąt, jedzonko, i co najważniejsze - miłość. Kochała bezgranicznie. A teraz? Klatka, samotność, cała gromada szczekających psów, obcy ludzie. To dla niej trauma. Jest tak przerażona, że ze strachu klapie zębami. Ale to jej jedyna obrona, jedyne zachowanie pokazujące, że nie ufa, że się boi.

Była dziś na spacerku, jest grzeczna, mimo wieku dziarsko chodzi na smyczce, załatwia swoje potrzeby od razu po wyjściu na trawę. Bardzo mądra sunia.

[FONT=verdana]
Kontakt w sprawie adopcji:
Tel. 44 724 57 84
e-mail: impuls@tomaszow-maz.home.pl

Adres schroniska:
Tomaszów Maz. ul. Kępa 3 97-200 Tomaszów Maz.[/FONT] [FONT=verdana]

[/FONT]
http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1338 [FONT=verdana]
[/FONT]
[FONT=verdana]
[/FONT]

[FONT=verdana]

[/FONT]
ISKIERKA

Na Człowieka ze schroniska
Iskiereczka mruga,
chodź, opowiem ci bajeczkę,
bajka będzie długa.

Była sobie cud jamnisia,
miała swego Pana,
śmierć zabrała Pana nagle,
cyt, jamnisia sama.

Iskiereczka mruga,
chodź, opowiem ci bajeczkę,
bajka będzie długa.

Była sobie cud jamnisia,
miała Dom tak jak ja i Ty,
a w tym Domu samą miłość,
cyt, Iskierka drży...

Iskiereczka mruga,
zamiast bajki smutna prawda,
kto wie, jaka długa...

Była sobie cud jamnisia,
pomyśl, zanim zaśniesz,
że być może właśnie teraz,
cyt, Iskierka gaśnie...

Była sobie cud jamnisia
ze złamanym sercem,
nikt nie zechciał Jej przygarnąć,
cyt, już po Iskierce.

[autor wiersza Rulon - Jamnik Rulon]

Posted

[quote name='yunona']A co komu taki dwuletni gluciak zrobił? Przecież to biegająca radość i miłość , nooooo - ale już nie wygląda na 100% jamnisia ...

A kto to jest??