Gosiapk Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Skąd tyle jamniorów szukających domów :( Quote
Ag_konin Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Niestety dołożę Wam kolejnego jamnika... Sara również ma smutną historię. Pewnego dnia w schronisku pojawił się Pan, który twierdził, że zmarła jego siostra i jej pies jest bez opieki, ale w tym momencie przebywa u jakiejś pani. Jak mówił "szkoda by było zastrzelić"... Dotarliśmy do pani, Sara trafiła pod koniec października do schroniska, była przerażona i bardzo nieufna. Jednak po kilku dniach pani ją odebrała, bo twierdziła, że się nią jednak zajmie. Ale po kolejnych dniach zmieniła zdanie i Sarunia na pewno do tej rodziny nie wróci. Sunia ma 12 lat, w środę ma sterylkę i usunięcie guza sutka, wyniki badań krwi nie są złe jak na te lata. Sara mieszka z innym staruszkiem i kotem, nie ma z nią żadnych problemów, jest bardzo grzeczna i posłuszna. Stara się nie załatwiać w pomieszczeniach, uwielbia kontakt z ludźmi, jest po prostu świetna! Szukamy dla niej domku stałego lub dt. Przebywa w schronisku w Koninie (63) 243 80 38. Quote
Isadora7 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='Ag_konin']Niestety dołożę Wam kolejnego jamnika... Sara również ma smutną historię. Pewnego dnia w schronisku pojawił się Pan, który twierdził, że zmarła jego siostra i jej pies jest bez opieki, ale w tym momencie przebywa u jakiejś pani. Jak mówił "szkoda by było zastrzelić"... Dotarliśmy do pani, Sara trafiła pod koniec października do schroniska, była przerażona i bardzo nieufna. Jednak po kilku dniach pani ją odebrała, bo twierdziła, że się nią jednak zajmie. Ale po kolejnych dniach zmieniła zdanie i Sarunia na pewno do tej rodziny nie wróci. Sunia ma 12 lat, w środę ma sterylkę i usunięcie guza sutka, wyniki badań krwi nie są złe jak na te lata. Sara mieszka z innym staruszkiem i kotem, nie ma z nią żadnych problemów, jest bardzo grzeczna i posłuszna. Stara się nie załatwiać w pomieszczeniach, uwielbia kontakt z ludźmi, jest po prostu świetna! Szukamy dla niej domku stałego lub dt. Przebywa w schronisku w Koninie (63) 243 80 38. Szlagggggg Ogarne to wstawie na strone Fundacji SOS dla Jamników. Quote
anica Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Ja się chyba ... zaryczę:-( ...a myślałam ,że nie mam siły już na nic!... okna myłam... dokładnie!.. po tylu latach!... :-( ... tylko jak??? ...ci ludzie patrzą w lustro?... żyją?...to jest nie możliwe!!!!.... Quote
Sarunia-Niunia Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 anica napisał(a):Ja się chyba ... zaryczę:-( ...a myślałam ,że nie mam siły już na nic!... okna myłam... dokładnie!.. po tylu latach!... :-( ... tylko jak??? ...ci ludzie patrzą w lustro?... żyją?...to jest nie możliwe!!!!.... Anusiu, tacy "ludzie" mają Psiaki i inne rzeczy w d****... zresztą to nie ludzie, to BESTIE są!!!!!!!!!!! Czytałaś przecież historię Pana Jana... ech, utkwi ona we mnie na długo... I co? Czy tamtych można nazwać ludźmi??????? Quote
Isadora7 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='anica']Ja się chyba ... zaryczę:-( ...a myślałam ,że nie mam siły już na nic!... okna myłam... dokładnie!.. po tylu latach!... :-( ... tylko jak??? ...ci ludzie patrzą w lustro?... żyją?...to jest nie możliwe!!!!.... Anica nie ma teraz świętości, zobacz nawet takie psy sa bezdomne (szykuje jej profil na stronie Fundacji SOS dla Jamników tylko wene złapię coby opisac. Roboczo wstawiłam na forum hodowców póki co http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?t=2447 Quote
danka1234 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Zapraszam do zakupu lub pomocy w podrzucaniu bazarku dla jamników.Frodo oraz 2 starszych jamnikowatych suniek. Małe samochodziki-dla-małych-i-dużych-chłopców-na-potrzebujace-jamniki-KUP-TERAZ-Do-1-12 Quote
magdola Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 A ja zapraszam na LOTERIE [FONT=Times][FONT=Times][FONT=Times] Wygraj pieniążki z bazarku na swojego podopiecznego: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236266-Bazarek-dla-Twojego-podopiecznego-na-Mikołaja-Do-06-12-12r?p=20024199#post20024199[/FONT] [/FONT] [/FONT] Quote
Isadora7 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [FONT=verdana]FILIP [/FONT][FONT=verdana]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1071[/FONT] [/HR] [FONT=verdana]Ten śliczny, zadbany jamnik został 15 listopada 2012 znaleziony w pobliżu cmentarza w Legionowie. Może ktoś z Was go rozpoznaje? Jamniś przebywa w schronisku w Józefowie. [/FONT] [/HR] [FONT=verdana]Kontakt w sprawie adopcji/pomocy: Dyrektor Schroniska Bożenna Rajczak: 694 642 098 Pracownik Schroniska: 784 621 707 adres: ul. Strużańska 15, Józefów 05-119 Legionowo UWAGA!!! Kontaktując się ze schroniskiem należy podać Numer Identyfikacyjny zwierzaka w schronisku! Filip ma numer identyfikacyjny 476[/FONT] Quote
anica Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Isadora7']Anica nie ma teraz świętości, zobacz nawet takie psy sa bezdomne (szykuje jej profil na stronie Fundacji SOS dla Jamników tylko wene złapię coby opisac. Roboczo wstawiłam na forum hodowców póki co http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?t=2447 Załamałam się:-(....wielki smutek widzę w jej oczkach...dopiero po wizycie u weta ... jakby?... spokojniej spojrzała.... strach się bać!...idzie zima:-(!... jak tu wszystkim pomóc??????.. Quote
malagos Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 malagos napisał(a):W Nowym Dworze w schronisku są jamniki, poprosiłam Ewę Gałązka o ich wstawienie tu........ Oprócz nitki w Nowym Dworze sa ponoć jeszcze dwa jamniki, wstawienie ich tu zawsze zwiększy ich szansę! Quote
Isadora7 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 malagos napisał(a):Oprócz nitki w Nowym Dworze sa ponoć jeszcze dwa jamniki, wstawienie ich tu zawsze zwiększy ich szansę! Tak są na wydarzeniu Nitki również są, na stronie Nowego Dworu tez są tylko że jeszcze ubożuchne info. Quote
Isadora7 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Isadora7']Tak są na wydarzeniu Nitki również są, na stronie Nowego Dworu tez są tylko że jeszcze ubożuchne info. I PROŚBA O CHOCIAŻ PODNOSZENIE BAZARKU DLA NITKI http://www.dogomania.pl/forum/threads/235962-SERWETKI-kosmetyki-męskie-BURSZTYN-wizytownik-TOP-lina-9m-ORGANIZER-książki-do-30-11?p=19990175#post19990175 Quote
yunona Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Zapraszamy na bazarek ręcznikowo-kocykowy dla jamnikowatego Kajtusia [SIZE=4](złamana łapka, brak funduszy na rtg i leczenie) : http://www.dogomania.pl/forum/threads/236081-Ręczniki-i-Kocyki-)-)-do-15-12-2012 i jego wątek : http://www.dogomania.pl/forum/threads/236084-Jamnikowaty-Kajtus-prosi-o-pomoc!!!?p=20034887#post20034887 Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 anica napisał(a):Załamałam się:-(....wielki smutek widzę w jej oczkach...dopiero po wizycie u weta ... jakby?... spokojniej spojrzała.... strach się bać!...idzie zima:-(!... jak tu wszystkim pomóc??????.. Jak pomoc................Ciągly niedosyt, ze za malo....... Piękna sunia. Quote
gosia2313 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Hej :) Mogę prosić, żeby u Mikusia z Sosnowca dodać taki opis na stronie jamniki eadopcje ? Mikuś to ok. 13-letni jamnikowaty pies. Jest statecznym, spokojnym seniorem. Nie odnajduje się w sytuacji, w której się znalazł, w boksie bardzo marznie. Może potrzebować więcej czasu na zdobycie zaufania, ale jak już kogoś pokocha to odwdzięczy się całym swoim psim sercem za nowe życie. [SIZE=2]Na starość został oddany do schroniska, jego Pani nie była w stanie się już nim zajmować, a w domu był jeszcze inny pies. Oczywiście nikt z bliskich, rodziny, sąsiadów również nie zlitował się na[SIZE=2]d staruszkiem... I tak Mikuś wylądował na bruku wśród s[SIZE=2]etki innych[SIZE=2], niekochanych [SIZE=2]psów[SIZE=2]. Jest wykastrowany, zaszczepiony i ma [SIZE=2]mikroczipa. Tel. 601 510 977 (Basia) ; 721-035-215[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [SIZE=2](Gosia) Quote
Isadora7 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 gosia2313 napisał(a):Hej :) Mogę prosić, żeby u Mikusia z Sosnowca dodać taki opis na stronie jamniki eadopcje ? Mikuś to ok. 13-letni jamnikowaty pies. Jest statecznym, spokojnym seniorem. Nie odnajduje się w sytuacji, w której się znalazł, w boksie bardzo marznie. Może potrzebować więcej czasu na zdobycie zaufania, ale jak już kogoś pokocha to odwdzięczy się całym swoim psim sercem za nowe życie. [SIZE=2]Na starość został oddany do schroniska, jego Pani nie była w stanie się już nim zajmować, a w domu był jeszcze inny pies. Oczywiście nikt z bliskich, rodziny, sąsiadów również nie zlitował się na[SIZE=2]d staruszkiem... I tak Mikuś wylądował na bruku wśród s[SIZE=2]etki innych[SIZE=2], niekochanych [SIZE=2]psów[SIZE=2]. Jest wykastrowany, zaszczepiony i ma [SIZE=2]mikroczipa. Tel. 601 510 977 (Basia) ; 721-035-215[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [SIZE=2](Gosia) Dodałam oczywiście. Ale dla przypomnienia powiedz wolontariuszce która wstawiała że zawsze teksty może dodawać/zmieniać w profilach które zakładała. Quote
Ewelinaaa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [FONT=times new roman] MEGI[/FONT] Zapraszamy na wątek dogo: http://www.dogomania.pl/forum/threads/235571-Megi-w-typie-jamnika-po-ponad-2-latach-w-schronisku-czeka-na-DS-w-DT-%29 I wątek na FB: http://www.facebook.com/events/290493664378919/368262156602069/?comment_id=368265556601729&ref=notif¬if_t=event_mall_comment [FONT=times new roman] ZAPRASZAMY! : )[/FONT] Quote
Krystak Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 I znowu ja napiszę o Marobcylku. Tym razem z moich ogłoszeń w internecie odezwała się bardzo sensowna pani. Szybka decyzja, wizyta przed adopcyjna, zrobiona przeze mnie- dom marzenie jak dla Marbocylka. Pani mieszka z mężem, bezdzietna, pracują w tzw. wolnych zawodach i zawsze ktoś jest w domu. Mają drugą jamniczkę długowłosą przygarniętą z ulicy (wysterylizowaną), domek z ogródkiem. Dziś przyjechali po niego do schroniska. Na dzień dobry obsikał przedpokój ale po chwili poczuł że to jego własny teren i nie powtórzył tego. Państwo zakochani po uszy, oby więcej takich domów. Życzę takiego wspaniałego dla każdego z psiaków ;) Quote
Isadora7 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Krystak napisał(a):I znowu ja napiszę o Marobcylku. Tym razem z moich ogłoszeń w internecie odezwała się bardzo sensowna pani. Szybka decyzja, wizyta przed adopcyjna, zrobiona przeze mnie- dom marzenie jak dla Marbocylka. Pani mieszka z mężem, bezdzietna, pracują w tzw. wolnych zawodach i zawsze ktoś jest w domu. Mają drugą jamniczkę długowłosą przygarniętą z ulicy (wysterylizowaną), domek z ogródkiem. Dziś przyjechali po niego do schroniska. Na dzień dobry obsikał przedpokój ale po chwili poczuł że to jego własny teren i nie powtórzył tego. Państwo zakochani po uszy, oby więcej takich domów. Życzę takiego wspaniałego dla każdego z psiaków ;) Marbocylku wszystkiego dobrego Quote
Krystak Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Nie wiem tylko po jakim czasie odiwedzic psiaka. Miesiąc, czy może więcej. Nie chcę za szybko tego zrobic. Quote
Recommended Posts