Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='skallska']Czy jest tu może jakiś wolontariusz z bydgoskiego schroniska?
rasowa 2410 -się urlopuje. :)

[quote name='paulinken']kamilka91 jest wolontariuszką.

[quote name='skallska']Paulinken- Dziękuję

Z tego co wiem rasowa odpowiada tez na telefon

[quote name='Bakteria']W schronisku w Białymstoku 3 jamniki, mocno w typie:

rudy pies

szorstkowłosa młodziutka sunia

czarny pies

Z taką informacją nic nie da się zrobić. Ani ogłoszeń, ani dopytania o informacje. Czy można poprosić wg schematu podanego na 1 stronie:

[FONT=Verdana][SIZE=4]Zgłoszenie tutaj wg dotychczasowego wzoru:

[/FONT]
[SIZE=2]Imię -
Płeć -
Wiek -
Miejsce - (tutaj prosze podać czy DT, schronisko, hotel oraz miejscowość)
[SIZE=2]Kontakt -
[SIZE=2]Sterylizacja -
Wątek na dogo -
Zdjęcia-

[quote name='_bubu_']Szukamy dla Rudolfa domu na ostatnie dni życia... choroba postępuje ale psiak wciąż cieszy się każdym dniem.
Niestety obecnie nie ma gdzie się podziać :(
Stracił DT , z którego został brutalnie wyrzucony. Odnalezlismy psiaka w schronisku.
Rudolf nie może zostawać sam, potrzebny ktoś kto może go wszędzie zabierać.

http://allegro.pl/chory-rudolf-szuka-domu-na-ostatnie-dni-zycia-i1786486094.html

O matko jedyna, wznowie jutro newsy dla Rudolfa. Boże jaki biedny psiak :(. I zrobie mu eventa na fejsie

Posted

[quote name='Isadora7']Z tego co wiem rasowa odpowiada tez na telefon

Pewnie tak, ale nie ma jej w Bydgoszczy. A ja potrzebuję kogoś kto jest teraz na miejscu w Bydgoszczy.
Ale już sprawa w toku z kamilką91 ;D
I jesli mogę prosić-to trzymaj kciuki za szczęśliwy finał ;)

Posted

A ja dostałam takiego meila... Czy ciotki jamnikowe mogą coś podpowiedzieć ? :(

Witam,

Mam ogromny problem z jamnikiem długowłosym, jest agresywny, gryzie nas. Ma już 12lat. Od zawsze był taki, kilka razy były u niego panie psycholog, doradzały ,ale niestety nie pomogło to. ostatnio znowu ugryzł, dwukrotnie. zostawiłam go u znajomych na podwórku (jest to jednyne miejsce gdzie mogłam go zostawić, bo inni nie chcą, a wiadomo są sytuacje w których psa nie można ze sobą zabrać) i ugryzł Panią, bez żadnego ostrzeżenia. Takich przypadków jest niestety więcej. Już jakiś czas był grzeczniejszy,ale zawsze jest ta niepewność. Nie jest obliczalny, gdyż przed ugryzieniem nie daje żadnych znaków, nie ma też powodu, potrafi ugryźć przy głaskaniu, kiedy sam przyjdzie.
Czy pomogliby mi Państwo znaleźć mu opiekę, bo ja już naprawdę nie daję sobie z nim rady? Co można jeszcze zrobić?

Proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam

Posted

Sam z siebie nie mógł zrobić się kłapiący. Coś musiało się stać, że tak się zachowuje. On wygląda mi na psiaka bez poczucia bezpieczeństwa, być może bitego (pewnie do tego pani się nie przyzna) i mocno znerwicowanego. Ma wszystkie cechy, które miał Harutek.
Do dzisiaj, żeby sprawdzic czy np. nie ma kleszczy czy u weta zakładam szmaciany kaganiec żeby mnie nie ugryzł. według mnie stoi za tym jakaś mocna trauma. Tak zachowuje się psiak po "mocnych" przejściach. 12 lat i nagle agresja????

Posted

[quote name='Bakteria']W schronisku w Białymstoku 3 jamniki, mocno w typie:

szorstkowłosa młodziutka sunia

Mam dom dla tej suki, w Warszawie, Ursynów. Pani w średnim wieku, aktywna, ma już jednego jamnika. Spaceruje codziennie z "moją" Elą od jamników. Dom sprawdzony, zweryfikowany pozytywnie.
Będę jutro w Białymstoku, wracam ok. 15-16, mogę ją przywieźć do Warszawy. Proszę o kontakt 604 55 11 17 bo nie wiem czy mój net ponownie "odpali".

Posted

Neris napisał(a):
Mam dom dla tej suki, w Warszawie, Ursynów. Pani w średnim wieku, aktywna, ma już jednego jamnika. Spaceruje codziennie z "moją" Elą od jamników. Dom sprawdzony, zweryfikowany pozytywnie.
Będę jutro w Białymstoku, wracam ok. 15-16, mogę ją przywieźć do Warszawy. Proszę o kontakt 604 55 11 17 bo nie wiem czy mój net ponownie "odpali".

Pisałam już wczoraj na priva do Bakterii. Oby si pojawiłą bo ostatnio była 24-08-2011 23:32

Posted

Jestem, psiaki znalazłam na stronie schroniska, a ze schroniskiem nie jestem związana, więc nie pomogę w wyciąganiu suczki. Ze strony wynika, że jest na kwarantannie, może jeszcze właściciel się znajdzie, bez sterylki też raczej nie wydadzą, trzeba czekać... Najlepiej kontaktować się bezpośrednio ze schroniskiem, szkoda żeby taki domek się zmarnował.

Posted

[quote name='Neris']Mam dom dla tej suki, w Warszawie, Ursynów. Pani w średnim wieku, aktywna, ma już jednego jamnika. Spaceruje codziennie z "moją" Elą od jamników. Dom sprawdzony, zweryfikowany pozytywnie.

http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=viewcategory&catid=768
Neris, ta suczka ma ok. 6 m-cy i tydzień jeszcze będzie na kwarantannie, jakby pani była zdecydowana to niech zaczeka;). Oprócz tej jamnisi jest jamik własnie po kastracji już można go zabierać, o ten rudy:
http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=viewcategory&catid=760

i jest jeszcze trzeci - czarny podpalany
http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=viewcategory&catid=761

Jakby ktoś był zainteresowany adopcją, pomoc się znajdzie;).

Posted

fajnie że jest super domek na szorstkowłosą dziewczynkę, ale czy ona się komuś nie zgubiła?
Nie ma ogłoszeń?
Ktoś by sie tak szybko pozbył szczeniaka?
Bo jednak powrót do własnego domu (o ile jest dobry) to najlepsza opcja dla psa.

Posted

No cóż..niezupełnie jamnik ( za długie nóżki), ale jest w trudnej sytuacji w zlikwidowanym schronisku w Swarzędzu. Pod żaden inny typ rasy też nie można go podciągnąć. Nikt o nim nie wie, nie ma ogłoszeń, wątek zanim się rozwinął umarł.
Trafiłam przypadkowo szukając jamnikowatej suczki do hotelu.

Niech zostanie po nim gdzieś jakiś ślad.

[SIZE=2]Imię - LOREK[SIZE=2]
Płeć -
pies[SIZE=2]
Miejsce -
schronisko w Swarzędzu[SIZE=2]
[SIZE=2]Kontakt - [FONT=Times New Roman]662 58 97 16[/FONT]
[SIZE=2]Sterylizacja - nie[SIZE=2]
Wątek na dogo -

http://www.dogomania.pl/threads/2106...dzi-szuka-domu

[SIZE=2]