julee Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Sznaucer mini,piesek,srebrny. Zabrałam go z drogi na trasie Ruda Śląska-Zabrze,biegał jak oszalały po jezdni,chyba ktoś go wyrzucił z samochodu,obecnie przebywa w schronisku,ja nie moge go zabrać gdyż nie mam warunków by trzymać psa ale bardzo mi zależy by znalazł dom. Proszę o pomoc. Quote
malawaszka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 o kurcze - zrobiłaś mu jakieś zdjęcie? możesz go opisać dokładniej? miał obrożę? sprawdzono tatuaż? no i do którego schroniska odwiozłas go Quote
malawaszka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 piesek jest od zeszłego piątku w schronisku, jest młodziutki - ma około 1,5 roku, ostrzyżony, dziś wieczorem ma dostać zdjecia, miał obrożę, ale łańcuszkową Quote
Asta17 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Zdjęcia wysłane do Malawaszki. To świetny, młody, radosny psiak. Quote
julee Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 tak to ten piesek! mam nadzieje że szybko znajdzie dom! Quote
jurmar98 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Wygląda jak maskotka.Nie chce się wierzyć,że wyrzucony.Chyba prędzej zgubiony. Quote
malawaszka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 no niestety nie takie cudeńka "ludzie" potrafią wywalić :angryy: Quote
julee Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 też myślałam że komuś sie zgubił miał łańcuszkową obróżkę na szyi był zadbany ale jeśli nawet komuś z daleka uciekł by z auta to myślę ze ten ktoś szukałby go po wszystkich schroniskach na trasie którą przejeźdzał a tymczasem on jest w schronie już od tygodnia.Poza tym dzika pogoń za samochodami na jezdni sugerowała mi że ktoś sie go pozbył :( Quote
dorobella Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Czy on ma białe łapy ? Zaginął pupil dzieci !!! Quote
Asta17 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Nie, niestety to nie jest ten psiaczek... Quote
malawaszka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 niby tamten miał mieć czerwoną obrożę, ale może ktoś go złapał i chciał przywłaszczyć a on zwiał? każdy sznupek p&s ma "białe łapy" :lol: Quote
Asta17 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Osoba, której taki sznaucerek się zgubił może zawsze przyjść do schroniska i upewnić się czy aby na pewno to nie jest jej psiak. W końcu ten sznupek ma jeszcze tydzień kwarantanny zanim zostanie wydany gdzieś do nowego domu. Quote
Gosiara Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 malawaszka napisał(a):wysłałam im maila o Fredziulku Ciekawe jak on się zachowuje do innych zwierząt?mam doświadczenie z ta rasa miała i olbrzyma i minaturę;) Quote
malawaszka Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 kilku osobom podałam telefon do dziewczyn z Rudy - mam nadzieję, że napiszą jak ktoś się po Fredzika zgłosi.... Quote
malawaszka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 coś ktoś wie co z Fredusiem? podsyłam do dziewczyn sporo domków, ale wiesci żadnych tu nie mamy i nie wiem czy nadal szukać... Quote
Asta17 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 malawaszka napisał(a):coś ktoś wie co z Fredusiem? podsyłam do dziewczyn sporo domków, ale wiesci żadnych tu nie mamy i nie wiem czy nadal szukać... Do Justyny dzwoni wiele osób. :) Bardzo dziękujemy za pomoc. Jedna Pani ma przyjechać po niego w poniedziałek- jest z Knurowa. Jeśli jednak z tą by nie wyszło to jest jeszcze jest chętna Pani z Krakowa tak więc mam nadzieję, że na pewno jakiś domek się znajdzie. ;) Quote
Asta17 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 malawaszka napisał(a):a jak z kastracją? Chyba w weekend będzie kastrowany. Quote
malawaszka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 noo to świetnie!!!! żeby kogoś tam nei pokusiło kiedyś szukac mu "uroczej partnerki" Quote
julee Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 z ostatnich wiadomości jakie do mnie dotarły: piesek nie został zabrany ze schronu ponieważ jest przeziębiony,ma kaszel i to odstraszyło przyszłych właścicieli w warunkach domowych szybko dojdzie do zdrowia,w schronisku natomaiast wiadomo.... :( może ktoś może mu zapewnić dom tymczasowy?? Quote
malawaszka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jezu co za ludzie...... ręce mi opadają!!!! a którzy to tacy delikatni? bo przecież były co najmniej dwie rodziny chętne... Quote
Recommended Posts