Figafiga Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 REKS [FONT=Arial]Reks błąkał się w jednej z podłowickich wsi.Pies miał spuchniętą lewa przednią łapę i utykał.Pewnie miał kiedyś swoją budę i miskę ale pewnie na podwórku ,którym mieszkał mieszkało też dużo jego współbraci ijak to często bywa jego właściciel zostawił inne psy te bardziej potrzebne a pozbył się Reksa.Wsadził pewnie Reksa do samochodu i wyrzucił w miejscu z którego Reks nie mógł już tafić do domu.Pewnie wypadając z samochodu Reks złamał łapę,która bolała go uniemożliwiając chodzenie.Straszliwie wychudzonego Reksa odłowiono w wyniku interwencji pani,której podobno obszczekiwał krowy.Reks jest młody ma ok 2-3 lat.W schronisku dał sie poznać jako łagodny zrównoważony pies.Nie został poddany zabiegowi kastracji jest zbyt krótko w schronisku.Reks chętnie nawiązuje kontakt,podchodzi do krat boksu i daje sie pogłaskać.DAJMY SZANSE REKSOWI NIECH ZNAJDZIE SWOJ DOM![/FONT] REKS MA OGŁOSZENIA http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lowicz-schronisko-dla-zwierzat-171870/ tworzy się... Quote
Romka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 W sobotę Reks dał się poznać bliżej!Głośno szczeka,duzo i łapczywie je(pewnie młody organizm potrzebuje)ma mnóstwo energii i potrzebuje kontaktu z człowiekiem!Interesuje sie wszystkim co dzieje sie w schronisku i szczeka na każda nieznana lub absorbującą sytuację!Może mógłby mieszkać w budzie na podwórku czyjegoś domu!Będzie czujnym stróżem!:roll: Quote
Romka Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Czy nikt nie zauważ ajakim pięknym psiakiem jest Reks,zobaczcie jaką ma piękną sieśćDomku gdzie jesteś! Quote
Romka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 No to dlaczego Reks jest nadal w schronisku!W piątek cieszył się na mój widok i prawie ugryzł mi palce jak podawałam smakołyk! Quote
Figafiga Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 mi też ostatnio, pomylił ze smakołykiem, a potem już się skapnął i lizał mi ręce hi hi hi Quote
Romka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Reks bardzo chce zwrócić na siebie uwagę!Jak tylko widzi,że jesteśmy w schronisku natychmiast głośno szczeka i czeka na głaski!Ma piękne białe zęby jak łapczywie chwyta kawałek czegoś dobrego pokazuje je w całej okazałości Quote
Romka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Reks nie prosi o uwagę on jej żąda!Jest psiakiem ktory najgłośniej daje znać o sobie w schronisku!Szczeka bez przerwy!Złamana noga jest już bez gipsu ale psiak nie staje na niej na razie tylko unosi w powietrzu odciązając!Nigdy nie był na spacerze bo miał chorą łapę więc kiedy widzi wyprowadzane psy domaga sie głosnym szczekaniem uwagi!Psiak mógłby pilnowac podwórka ale rolnicy uważaja ,że zlamana łapa dyskwalifikuje go(kaleka jak powiedział jeden)Poznamy Reksa bardziej jak zacznie chodzić z nami na spacery!Może wtedy pokazemy wszystkie jego dobre cechy! Quote
Romka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Kto pomoże oglaszać psiaczka?Nikt o niego nie pyta?Kaja,FigaFiga?Czy ktoś jeszcze pomoże?Reksem nikt sie nie interesuje a on chce być zauwazony i cały czas głośno szczeka!Bardzo mi go żal,bo ze względu na chorą łapę nie wychodził na spacery!W sobotę trzeba wziąć go na spacer i porobić zdjęcia!Figuś co Ty na to? Quote
Romka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Dziewczyny proszę zerknijcie na wątek Reksa!On musi być ogłaszany! Quote
Romka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Wczoraj w lecznicy obok Niko w klatce siedzial Reks!Nie poznałam psiaka ale on poznal mnie!Kiedy zawolałam Niko,nagle pies siedzący tylem zacząl wywijać kółka ogonem aż było słychac uderzenia o klatke!Wtedy zorientowalam się,że to Reks!Oczywiście nie mogł dostać serdelka bo byl po zabiegu ale dzis to nadrobimy! Quote
Romka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Figula,Kaja może zrobicie ogloszenia on wydaje sie twardy ale to bardzo wrazliwy psiak!Obserwuje w schronisku nie tak jak Niko tylko bardziej aktywnie (bardziej w stylu Willego i szczekanie).Prosi o uwagę tym szczekaniem!Miał chorą łapę więc zawsze go pomijałyśmy przy spacerach ale musimy wziąć go na spacer!Rozczulił mnie kiedy nie wiedząc kto wchodzi i nie widząc poznał mój głos!I znów został pominięty przy kielbasce (wizyta w lecznicy)bo był po zabiegui pani doktor zabroniła! Quote
mamanabank Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 będą potrzebne zdjęcia bez gipsu do ogłoszeń "najsamwpierw" Quote
Romka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Figa jutro ma zadanie,ale cosik nie wiem czy będzie bo na razie cicho! Quote
Figafiga Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 osz Ty przecież wiesz, że będę...na wtorkowym sabacie rozmawiałyśmy o sobocie hi hi hi Quote
Romka Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Figula oprócz sklerozy mam jak mówi Mamanabank "kudłaty" łeb od nadmiaru informacji,powinności i obowiązków!Odkąd zajęłyśmy sie psiakami wszystkie to mamy!ZAUWAŻYŁYŚCIE!A tu jeszcze praca,własne psiaki,własne dzieci i męzowie a praca w domu?Ja czasami nie daję rady!Tylko te uśmięchnięte psie pyszczydła dają satysfakcję!A nieodpowiedzialni ludzie wkurzają jeszcze bardziej niż kiedyś! Quote
Romka Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Figula ponawiam pytanie zadane na innym wątku!Co Ty robisz o 3 nad ranem na dogo? Quote
mamanabank Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 to się nazywa syndrom skowronka, my mamy syndrom sowy Quote
Figafiga Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 a ostatnio tak mam. jak nie wcześnie chodzę spać to późno...może moje marzenie się spełni, ale to temat na moim innym forum..bardziej osobistym...wiecie kochane o co chodzi Quote
Recommended Posts