Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

REKS

[FONT=Arial]Reks błąkał się w jednej z podłowickich wsi.Pies miał spuchniętą lewa przednią łapę i utykał.Pewnie miał kiedyś swoją budę i miskę ale pewnie na podwórku ,którym mieszkał mieszkało też dużo jego współbraci ijak to często bywa jego właściciel zostawił inne psy te bardziej potrzebne a pozbył się Reksa.Wsadził pewnie Reksa do samochodu i wyrzucił w miejscu z którego Reks nie mógł już tafić do domu.Pewnie wypadając z samochodu Reks złamał łapę,która bolała go uniemożliwiając chodzenie.Straszliwie wychudzonego Reksa odłowiono w wyniku interwencji pani,której podobno obszczekiwał krowy.Reks jest młody ma ok 2-3 lat.W schronisku dał sie poznać jako łagodny zrównoważony pies.Nie został poddany zabiegowi kastracji jest zbyt krótko w schronisku.Reks chętnie nawiązuje kontakt,podchodzi do krat boksu i daje sie pogłaskać.DAJMY SZANSE REKSOWI NIECH ZNAJDZIE SWOJ DOM![/FONT]

REKS MA OGŁOSZENIA

http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lowicz-schronisko-dla-zwierzat-171870/

tworzy się...

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę Reks dał się poznać bliżej!Głośno szczeka,duzo i łapczywie je(pewnie młody organizm potrzebuje)ma mnóstwo energii i potrzebuje kontaktu z człowiekiem!Interesuje sie wszystkim co dzieje sie w schronisku i szczeka na każda nieznana lub absorbującą sytuację!Może mógłby mieszkać w budzie na podwórku czyjegoś domu!Będzie czujnym stróżem!:roll:

Posted

Reks bardzo chce zwrócić na siebie uwagę!Jak tylko widzi,że jesteśmy w schronisku natychmiast głośno szczeka i czeka na głaski!Ma piękne białe zęby jak łapczywie chwyta kawałek czegoś dobrego pokazuje je w całej okazałości

Posted

Reks nie prosi o uwagę on jej żąda!Jest psiakiem ktory najgłośniej daje znać o sobie w schronisku!Szczeka bez przerwy!Złamana noga jest już bez gipsu ale psiak nie staje na niej na razie tylko unosi w powietrzu odciązając!Nigdy nie był na spacerze bo miał chorą łapę więc kiedy widzi wyprowadzane psy domaga sie głosnym szczekaniem uwagi!Psiak mógłby pilnowac podwórka ale rolnicy uważaja ,że zlamana łapa dyskwalifikuje go(kaleka jak powiedział jeden)Poznamy Reksa bardziej jak zacznie chodzić z nami na spacery!Może wtedy pokazemy wszystkie jego dobre cechy!

Posted

Kto pomoże oglaszać psiaczka?Nikt o niego nie pyta?Kaja,FigaFiga?Czy ktoś jeszcze pomoże?Reksem nikt sie nie interesuje a on chce być zauwazony i cały czas głośno szczeka!Bardzo mi go żal,bo ze względu na chorą łapę nie wychodził na spacery!W sobotę trzeba wziąć go na spacer i porobić zdjęcia!Figuś co Ty na to?

Posted

Wczoraj w lecznicy obok Niko w klatce siedzial Reks!Nie poznałam psiaka ale on poznal mnie!Kiedy zawolałam Niko,nagle pies siedzący tylem zacząl wywijać kółka ogonem aż było słychac uderzenia o klatke!Wtedy zorientowalam się,że to Reks!Oczywiście nie mogł dostać serdelka bo byl po zabiegu ale dzis to nadrobimy!

Posted

Figula,Kaja może zrobicie ogloszenia on wydaje sie twardy ale to bardzo wrazliwy psiak!Obserwuje w schronisku nie tak jak Niko tylko bardziej aktywnie (bardziej w stylu Willego i szczekanie).Prosi o uwagę tym szczekaniem!Miał chorą łapę więc zawsze go pomijałyśmy przy spacerach ale musimy wziąć go na spacer!Rozczulił mnie kiedy nie wiedząc kto wchodzi i nie widząc poznał mój głos!I znów został pominięty przy kielbasce (wizyta w lecznicy)bo był po zabiegui pani doktor zabroniła!

Posted

Figula oprócz sklerozy mam jak mówi Mamanabank "kudłaty" łeb od nadmiaru informacji,powinności i obowiązków!Odkąd zajęłyśmy sie psiakami wszystkie to mamy!ZAUWAŻYŁYŚCIE!A tu jeszcze praca,własne psiaki,własne dzieci i męzowie a praca w domu?Ja czasami nie daję rady!Tylko te uśmięchnięte psie pyszczydła dają satysfakcję!A nieodpowiedzialni ludzie wkurzają jeszcze bardziej niż kiedyś!

Posted

a ostatnio tak mam. jak nie wcześnie chodzę spać to późno...może moje marzenie się spełni, ale to temat na moim innym forum..bardziej osobistym...wiecie kochane o co chodzi