Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maluch powinien trafic do domu docelowego ( byłoby to najlepszym rozwiązaniem) a DT potrzebny najlepiej bez innych czworonogów lub zdrowych po szczepiniach :shake:
a moze hotelik ?

Posted

skoro już szczeka, to może do sił dochodzi? Trzymam kciuki za malutkiego, przecudowny jest : ) Oby szybko znalazł swojego kochającego człowieka

Posted

to prawda, tu przydałaby się cała seria kampanii społecznych o rozmnażaniu psów nierasowych, nierodowodowych itp, żeby ludzi uświadomić. I choć trochę zmienić polską mentalność. No bo przecież ta nasza Czika to taka ładna psinka, niech ma szczeniaczki, takie mądre będą. Taka postawa jest typowa, spotkałam się z nią nawet u ludzi bardziej uświadomionych, dbających o psy i poszerzających wiedzę. A bo komus się mój Misiu/Maksiu/Itp spodobał a ma suczkę taką ładną, no to go dopuściliśmy, jakie śliczne szczeniaczki...

Musiałabym więcej się dowiedzieć na temat takich kampanii, z czym to się je, kto by mógł zasponsorować. Może kiedyś w przyszłości by się udało coś takiego zorganizować...
W zeszłym roku robiłam na zajęciach projekt kampanii przeciw porzucaniu psów przed wakacjami/feriami (nie wyszło to najlepiej bo miałam za duże obłożenie zajęciami ; ) ). Na razie to i tak sfera marzeń...

Kiedyś obiło mi się o uszy o weterynarzu (albo pani wet.) z Cieszyna, który kastrował darmowo bezdomne zwierzęta... on nabijał sobie doświadczenie, a zwierzęta się nie rozmnażały masowo. Znajomi tam byli ze swoim psem i zadowoleni z zabiegu.

• 2 months later...