Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,podziwiam bulwinki-sa przepiekne(ja mam jedna )ale chce przygarnac jeszcze jedna o ile moja 11-letnia Buba(TTB)sie zgodzi;-),owczareczka tez jes sliczna i ,ze nie "zbulwiala"do tej pory...;-) pozdrawiam(moje sunie tez)

Posted

[quote name='Bila']Siła złego na moją małą biedną Oriśkę:angryy::mad::mad:. Kalumnie, potwarze, szkalowanie:diabloti:

:eviltong:
korekta: siła dobrego i zaakceptowanie faktów :)

[quote name='lula2010']Witam,podziwiam bulwinki-sa przepiekne(ja mam jedna )ale chce przygarnac jeszcze jedna o ile moja 11-letnia Buba(TTB)sie zgodzi;-),owczareczka tez jes sliczna i ,ze nie "zbulwiala"do tej pory...;-) pozdrawiam(moje sunie tez)

witamy, witamy :lol:
i jak chcesz to tak zrób :razz: co dwie bulwy to nie jedna!

Z okazji albo bez "etykietkowej tradycji"... życzę Wszystkim magii uśmiechu i wewnętrznej chęci do dostrzegania, odczuwania, działania… i prawdziwie bliskich istot przy sobie.
Nie „od święta” ale na co dzień ;)

[SIZE="1"]http://www.oswiecenie.com/energia_kwiatow.htm

Posted

[quote name='lula2010']Taaak,co 5 bulw to nie 1...;-)

jedna bulwa? :crazyeye: :shocked!: no nie!

zdziwienie i lęk w oczach Cleo mówią wszystko na ten temat :diabloti:

Posted

Zdiecia bulw (i nie tylko) sa przesliczne,wiec zagladam do nich prawie codziennie;wraz z mezem czekamy na tel z Vivy,czy jestesmy brani pod uwage jako dom dla bialej bulwinki z pseudo ze Sremu;-)wtedy w domku bylyby 2 bulwiatka i 1 sunia(babcinka)TTB:-)

Posted

[quote name='lula2010']Zdiecia bulw (i nie tylko) sa przesliczne,wiec zagladam do nich prawie codziennie;wraz z mezem czekamy na tel z Vivy,czy jestesmy brani pod uwage jako dom dla bialej bulwinki z pseudo ze Sremu;-)wtedy w domku bylyby 2 bulwiatka i 1 sunia(babcinka)TTB:-)

nie czekajcie... tylko sami dzwońcie :razz: bo samo czekanie może rozciągnąć się w czasie do tzw nieskończoności... ;)

[quote name='FredziaFredzia']Pan (Panienka?) z lewej strony śpi jak Franek - na twarzy :evil_lol:
http://images10.fotosik.pl/465/3fca5ea8bc357f88.jpg

Może edytuj sobie pierwszy post, powpisuj co jest co bo nie łapię się który to pan a która pani....

Panienka :lol: z lewej to Margo (ta co śmiga na wózeczku/autku)
Pan jest tylko jeden - Szekspir

masz tu podręczną ściągę :evil_lol: już kiedyś robiłam podobną dla Malawaszki ;)

[quote name='ockhama']

od lewej: Ori, Cleo, Szekspir, Colette, Greta

a tu bez Ori (ONki) a z Margo (wtedy jeszcze śmigała bez "autka" - od lewej:
Szekspir, Margo, Colette, Greta i u góry w tle Cleo

[quote name='ockhama']

ciężko sfocić wszystkie 6 razem :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
a co się stało Margo , że dostała autko ? bo nie wiem , tak sorki że pytam.

w ciągu 2 lat jak Margo jest u mnie były 3 załamki - paraliż całkowity całego ciała.
Dwa razy po tygodniach rehabilitacji i specyfików różniastych wracała do normy.
Za trzecim razem - w połowie tego roku - paraliż "tylko" połowiczny, ale za to z tzw. brakiem czucia głębokiego czyli nieodwracalny.

Przyczyna - zobacz na pierwszych stronach wątku, Margo spędziła ok 5 lat w pseudo hodowli (pewnie w klatce) - złe żywienie, częste porody, brak ruchu, zanik mięśni, lużne rzepki, zwapnienia i urazy mechaniczne kręgosłupa (RTG wykazał złamanie i złe zrośnięcia i zwyrodnienia wszystkich kręgów, a najpoważniejsze tuż przy czaszce), ogólnie dyskopatia.

Posted

Przeczytałam teraz kilka pierwszych postów ... powiem Ci , że patrząc na nią na fotach , jak zasuwa fajnie i wesoło swoim samochodzikiem , trudno uwierzyć jakie życie miała przez kilka lat. Silna dziewucha z niej ...
A te złamania ? bo teraz nie bardzo mam tak możliwość , przycupnąć wnikliwie do wątku ... to samo się ? czy ktoś pomógł ?

Posted

[quote name='Vectra']Przeczytałam teraz kilka pierwszych postów ... powiem Ci , że patrząc na nią na fotach , jak zasuwa fajnie i wesoło swoim samochodzikiem , trudno uwierzyć jakie życie miała przez kilka lat. Silna dziewucha z niej ...
A te złamania ? bo teraz nie bardzo mam tak możliwość , przycupnąć wnikliwie do wątku ... to samo się ? czy ktoś pomógł ?

weci twierdzą to że raczej mechaniczne (pierwszy krąg na "wejściu" do czaszki i sama czaszka po stronie lewa jest inna niż strona prawa... auto/człowiek/inny pies/upadek z wysokości - nie wiadomo

radzi sobie doskonale bo chce ;) krawężniki, niskie schody, wertepy, wysokie trawy itp - nie chce być gorsza od innych więc zapycha za stadem wszędzie :lol: zaakceptowała swoją odmienność - z psią psychiką jakoś prościej niż z ludzką...

Posted

ale wiesz , z tego co ja w domu obserwuje , bulgotki są właśnie ambitne :) nie przejmują się odmiennością , zamiast stać się despotycznym knurem , to nadrabiają czym mogą by innym dorównać i zaimponować.
Bo Boguś u mnie w domu ,to jak u Ciebie Margo :) on nie nadąża zawsze , nie wszędzie umie wejść , wspiąć się czy przecisnąć - ale uśmiechnięty wtóruje reszcie w zabawie jak najlepiej potrafi.
Przeważnie , to psy które nie nadążają , to mają skłonność do odgryzania się , złośliwości ;) i bywa niefajnie. Przerabiałam takie coś :)

Posted

[quote name='Vectra']ale wiesz , z tego co ja w domu obserwuje , bulgotki są właśnie ambitne :) nie przejmują się odmiennością , zamiast stać się despotycznym knurem , to nadrabiają czym mogą by innym dorównać i zaimponować.
Bo Boguś u mnie w domu ,to jak u Ciebie Margo :) on nie nadąża zawsze , nie wszędzie umie wejść , wspiąć się czy przecisnąć - ale uśmiechnięty wtóruje reszcie w zabawie jak najlepiej potrafi.
Przeważnie , to psy które nie nadążają , to mają skłonność do odgryzania się , złośliwości ;) i bywa niefajnie. Przerabiałam takie coś :)

ambicja ale dobra/pozytywna... dlatego właśnie bulwy są NAJ :lol:
ważne też jest całe stado - tak u mnie jak i u Ciebie zaakceptowało odmienność

muli mój net czy dogo?

Posted

Dlatego zdecydowałam sie na bulwę :) bo z tego co sie dowiedziałam i mówił mi nos - wiedziałam , że się odnajdzie ;)
dobermany kocham , marzę ... ale wiem że taki by nie dał rady żyć w stadzie idiotów :diabloti:

muli dogo jak cholera

Posted

Vectra napisał(a):
Dlatego zdecydowałam sie na bulwę :) bo z tego co sie dowiedziałam i mówił mi nos - wiedziałam , że się odnajdzie ;)
dobermany kocham , marzę ... ale wiem że taki by nie dał rady żyć w stadzie idiotów :diabloti:

dobki piękne... zwłaszcza czarne i z kopiowanymi uszami i ogonami :diabloti:

bulwy mają lepiej na głowie to co ma stać stoi, a to co na zadku jest w sam raz ;)

ale jak dla mnie dobki zbyt zestresowane, nerwowe, "negatywnie napalone" ;)

FredziaFredzia napisał(a):

ockhama, dziękuję za ściągę, już chyba będę ogarniać. :)

spoko ;) czasem i mnie się mylą ich imiona jak je wołam :diabloti:

Posted

Dzwonimy,dzwonimy w sprawie bulwy i chyba juz maja nas dosyc;-),bo tel nie odbieraja,na PW napisali ,ze dzis beda dzwonic ,wiec cierpliwie czekamy:-)no normalnie zazdroszcze tych bulwiakow!

Posted

niestety ,dochodzi 19 a nikt z VIVY do nas nie zadzwonil w sprawie bulwinki,a ich tel nie przyjmuja polaczen przychodzacych...na dogo jestem od grudnia i nie jestem az tak "oblatana";wiele watkow i osob znam z podczytywania...moze poczekam spokojnie do jutra....