Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Na zdjęciach widzimy nową rasę pieska - "Bulwinki Rolnicze"... :):):)

taaa... bulwy są baaardzo zaangażowane w prace rolnicze :diabloti: pęd do prac polowych na maxa...

[quote name='Celina12']No nie-boskie są te foty.....

ta pobiła wszystkie.....:diabloti:

dzięki Celinko :loveu: w imieniu S

Posted

[quote name='Bila']Ciekawe, czy to Colette, czy Mister S.?:evil_lol:

...akurat TEN ogonek na białym zadku jest własnością mr S ;) Colette ma przyklejony...

dobranoc

Posted

[quote name='Celina12']
Było dużo prania po tej orce????

same się wyprały :evil_lol: o pled w samochodzie :multi: są bardzo samodzielne w wielu dziedzinach, a więc i samo-taplające i samoczyszczące ;) a przede wszystkim samo-rozrabiające

Posted

cze Bila :loveu:

laski i mr pozdrawiają ;)

[quote name='Bila']Jutro już chyba będę netowa:roll:

:hmmmm: ale coś zbytniego optymizmu - z powodu jutrzejszej netowości - to u Ciebie nie wyczuwam :diabloti: e-świat-dogo ostatnio i Ciebie dołuje?
Pomoc, empatia, wolontariat, idee, szczerość, uczciwość, zaufanie, odpowiedzialność i inne archaizmy... przekształciły się w mega biznes, oszustwa, kłamstwa, prywatę, bezduszność, chamstwo i mega hipokryzje... cóż, smutna prawda.

Posted

:lol:[quote name='ockhama']cze Bila :loveu:

laski i mr pozdrawiają ;)

:hmmmm: ale coś zbytniego optymizmu - z powodu jutrzejszej netowości - to u Ciebie nie wyczuwam :diabloti: e-świat-dogo ostatnio i Ciebie dołuje?
Pomoc, empatia, wolontariat, idee, szczerość, uczciwość, zaufanie, odpowiedzialność i inne archaizmy... przekształciły się w mega biznes, oszustwa, kłamstwa, prywatę, bezduszność, chamstwo i mega hipokryzje... cóż, smutna prawda.
Dołuje, aż mi się tego czytać nie chce. Smutne to bardzo. Za to jak popatrzę na twój kwartet, to mi od razu lepiej:lol:.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Niestety - masz rację - uczciwość i empatia to archaizmy... :(
Pojawiły się na dogo kolejne, skandalicznie zaniedbane, psy (hotelikowane za 300 - 400 zł miesięcznie). :(

Najsłodsze buziaki dla Twojej szczęśliwej gromadki...

Hotel to biznes - jeśli właściciel jest rzetelny i uczciwy - to powinien działać wg zasad, norm i umowy, bez łaski, oszustw, jawnie i profesjonalnie.

Ale skandaliczne są nie tylko sprawy niektórych hoteli...
A mydlane fundacje, papierowe organizacje i pseudo-działacze? To coraz częściej masakra i żenada... szkoda gadać - czysty biznes i hipokryzja.
A schroniska i przytuliska, które tylko z nazwy oraz przepisów i ustaw dają schronienie i opiekę zwierzętom, bo realnie to w większości obozy masowej zagłady - brak jedzenia, wody, leczenia, bezduszność a czasem wręcz sadyzm zatrudnionych tam etatowo pracowników, wylęgarnia chorób, zagryzienia - szybka piłka lub wieloletnia wegetacja w tragicznych warunkach.
A płatne DT? "pomoc psom" a "zarabianie na pomocy psom" to dwie różne bajki... pomoc za kasę, to nie pomoc, tylko biznes. Jak ktoś za tzw. tymczasowanie bierze forsę, to niech nie pitoli że kocha pieski/kotki bo to jest jego praca, a pracę raczej mało kto kocha. Jeśli wykonuje ją sumiennie i uczciwie to jest dobrym biznesmenem, ale nie miłośnikiem o wielkim sercu, majacym taką pasję, idee czy hobby. Nikt mam nie płaci za chodzenie po górach, łowienie ryb, chodzenie do kina, czytanie czy inne zajęcia, którym poświęcamy swój wolny czas z ochotą.
Działalność charytatywna/wolontaryjna opiera się na dawaniu, a nie na braniu...
Odpowiedzialnym i świadomym działaniu, wykonywanym z własnej i nieprzymuszonej woli - bezinteresownie. Oprócz emocjonalnego/uczuciowego zaangażowania, wytrwałości i chęci dajemy swój czas i kase.
A w wielu przypadkach regułą i normą stało się bleblanie: pomogę, ale... / kocham, ale... / zrobię, ale... za tym "ale" zwykle kryje się szmal. A jeśli myśli o istocie potrzebującej pomocy przysłaniają mega zmartwienia, że trzeba będzie do tego dopłacić, to włąśnie przez to liczenie mamony przestaje się liczyć ten ktoś potrzebujący pomocy.
Nazywajmy rzeczy po imieniu: "pomoc" za pieniądze to jak "miłość" za pieniądze :diabloti: za każdy "milimetr" pomocy/miłości - 1 zeta... czyli różne usługi dla klienta, mniej lub bardziej profesjonalne biznesowo. Często niestety nieprofesjonalne i nieuczciwe.

Kasa, kasa, kasa - dla niektórych tylko ona się liczy, wyżera im serca, twarze i drenuje mózgi - zrobią dla niej wszystko... bardzo smutne że kosztem zdrowia czy życia innych żywych istot.

A one to za bieganie nie chcą kasy :crazyeye: bo lubią to robić :multi: biegają więc za free

za buziaki bardzo dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name='Bila']:lol:
Dołuje, aż mi się tego czytać nie chce. Smutne to bardzo. Za to jak popatrzę na twój kwartet, to mi od razu lepiej:lol:.

nooo... na Bilba też by sie miło popatrzyło :razz:

A kwartet jest niedochodowy :diabloti: nie płacą za głaskanie, za spacerowanie, ani nawet za żarcie i lokal mieszkalny :mdleje: no są bezczelni i stale trzeba za nich płacić u weta... no masakra! Ty też z Bilbem tak masz?

Ale dają się focić za free :multi:

sfociłam wilka łapiącego króliczka...

Posted

[quote name='ockhama']nooo... na Bilba też by sie miło popatrzyło :razz:

A kwartet jest niedochodowy :diabloti: nie płacą za głaskanie, za spacerowanie, ani nawet za żarcie i lokal mieszkalny :mdleje: no są bezczelni i stale trzeba za nich płacić u weta... no masakra! Ty też z Bilbem tak masz?[/QUOTE]
Tak samiutko mam:evil_lol::evil_lol:. Same finansowe straty. Nawet pen drive`a drugiego musiałam kupować, bo łotr rozwalił:roll:, a ile je:diabloti:

Posted

[quote name='Bila']Tak samiutko mam:evil_lol::evil_lol:. Same finansowe straty. Nawet pen drive`a drugiego musiałam kupować, bo łotr rozwalił:roll:, a ile je:diabloti:[/QUOTE]

peny drivy też żre? :crazyeye:
no nikt nie jest idealny - co tam jeden pen w tą czy w tamtą :evil_lol: uśmiech psa się liczy :multi:
:hmmmm: a te pen'y driv'y to kupujesz light'y dla labów seniorów?

[quote name='Bila']Dogo doprowadza mnie do szału z tym muleniem:angryy: i znów dubluje posty[/QUOTE]

co tam :lol: lepiej dwa razy powiedzieć niż nie powiedzieć wcale ;) :diabloti:

Posted

[quote name='ockhama']peny drivy też żre? :crazyeye:
no nikt nie jest idealny - co tam jeden pen w tą czy w tamtą :evil_lol: uśmiech psa się liczy :multi:
:hmmmm: a te pen'y driv'y to kupujesz light'y dla labów seniorów?

co tam :lol: lepiej dwa razy powiedzieć niż nie powiedzieć wcale ;) :diabloti:[/QUOTE]

Jak nie dają podwieczorku, to bierze, co mu w pysk wpadnie:roll::shake::evil_lol:. Pen drive zeżarty był wypasik, żaden light:placz::placz:

Posted

[quote name='Bila']Jak nie dają podwieczorku, to bierze, co mu w pysk wpadnie:roll::shake::evil_lol:. Pen drive zeżarty był wypasik, żaden light:placz::placz:[/QUOTE]

szantażysta podły na wiecznym głodzie :diabloti:

wypasiony... a potem go odchudzasz :placz: teraz wiemy po czym :mdleje: