Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień Dobry :lol:

[quote name='Celina12']...zacałować proszę od ciotki

wycałowane ;) ale tylko te osobniki które ostatnio zbytnio nie przeginają :diabloti:

bo np taka jedna, długonoga, to czasami doprowadza mnie do szewskiej pasji...
taka jest z niej zawodniczka, co to tylko udaje że dociera do niej to co mówię, ale potem jakoś dziwnie robi wszystko odwrotnie i to ze zdwojoną ochotą :mdleje:
A to sobie coś wyhaczy i pogoni za tym czymś.
A to wypatrzy coś pysznego=zakazanego do żarcia.
A to nie oprze się bliskim kontaktom z jakimś ścierwem czy innym gównem co to na kilometr cuchnie i z lubością i zaangażowaniem wielkim sie w tym tapla.
A to tradycyjnie sama się pcha wprost pod pędzące po "jej" drodze niebezpieczeństwo.
A to zaczepia i prowokuje "silniejszego" od siebie, a potem piskliwie szczekając, najeżona z podkulonym ogonem umyka do mnie...
No jakoś nie bardzo nam owa "relacja-edukacja-współpraca" wychodzi... ja se gadam, ona słucha - bo głucha to na 100% nie jest :evil_lol: - i dalej robi swoje :roll:
Wszystko dociera tylko na chwilę i to tylko jak huknę słowem tak, że po całej okolicy niesie :oops:

[quote name='Bila']Witanko i wstawać, koniec spania:cool3::mad:

no niestety :placz: nie ma tak dobrze, żeby sobie spać o 7.15 :shake: trzeba mykać ekspresowo na spacery aby pozałatwiać bardzo ważne sprawy :razz: a potem osobiście pogonić lenia do zarabiania kasy ;) co nie zmienia faktu, że nigdy się nie stanę i nie przyzwyczaję do bycia porannym ptaszkiem :diabloti:

...oto prawdziwi amatorzy ptaszków i porannego wstawania - spotykany w domu...

i napotkani przypadkiem...

Posted

[quote name='ockhama']
wycałowane ;) ale tylko te osobniki które ostatnio zbytnio nie przeginają :diabloti:

bo np taka jedna, długonoga, to czasami doprowadza mnie do szewskiej pasji...
taka jest z niej zawodniczka, co to tylko udaje że dociera do niej to co mówię, ale potem jakoś dziwnie robi wszystko odwrotnie i to ze zdwojoną ochotą :mdleje:
A to sobie coś wyhaczy i pogoni za tym czymś.
A to wypatrzy coś pysznego=zakazanego do żarcia.
A to nie oprze się bliskim kontaktom z jakimś ścierwem czy innym gównem co to na kilometr cuchnie i z lubością i zaangażowaniem wielkim sie w tym tapla.
A to tradycyjnie sama się pcha wprost pod pędzące po "jej" drodze niebezpieczeństwo.
A to zaczepia i prowokuje "silniejszego" od siebie, a potem piskliwie szczekając, najeżona z podkulonym ogonem umyka do mnie...
No jakoś nie bardzo nam owa "relacja-edukacja-współpraca" wychodzi... ja se gadam, ona słucha - bo głucha to na 100% nie jest :evil_lol: - i dalej robi swoje :roll:
Wszystko dociera tylko na chwilę i to tylko jak huknę słowem tak, że po całej okolicy niesie :oops:

Ciekawe o kim to?:cool3: O Margo czy O Colette:evil_lol:.
No bo przecież nie o mojej Oriśce:diabloti:

Posted

[quote name='Bila']Ciekawe o kim to?:cool3: O Margo czy O Colette:evil_lol:.
No bo przecież nie o mojej Oriśce:diabloti:

głuche czy półgłuche bulwy to są prawie ideały - prawie bo ideałów nie ma na świecie :evil_lol:

a Ori? :hmmmm: ...nie no skąd Ci Ori przyszła do głowy :eviltong: tak sobie to pisałam wieloznacznie i z podtekstem...

a może zmienimy nastrój... trochę antystresowo-luzowo-krajobrazowo?

Posted

[quote name='Bila']Żeby Ci nie było przykro, to ja mam codziennie wątpliwą przyjemność wąchania tego i owego:razz::mad:, bo obrodziło w naszym parku w g...:diabloti::angryy:

Gdzie byłaś??? I gdzie tak pięknie???

to zaraz koło mnie... czasem tak jest że nie zauważamy tego co mamy blisko siebie - po 11 latach mieszkania wyczaiłam... tak "sobie jest", tylko wędkarze tam bywają... pięknie, cicho i pusto

Posted

Bila napisał(a):
Puściłaś Oriśkę między owieczki?:razz:

taaak... jasne - ona goniła a ja łapałam :diabloti: śmiganie było na maxa... no proszę Cię, ja lubię wszelkie żywe stworzenia - choć niekoniecznie muszę mieć je w domu ;)

Posted

Bila napisał(a):
Ale cudnie:crazyeye::loveu:. Po 11 latach:cool3::roll::mdleje:

bo było/jest ukryte za ochydnym ogrodzeniem i strasznie nieciekawymi i gęstymi badylami - przy jednostce wojskowej, nigdy wcześniej tam nie szperałam :razz: ...a jednak trzeba było ;)

Posted

ockhama napisał(a):
taaak... jasne - ona goniła a ja łapałam :diabloti: śmiganie było na maxa... no proszę Cię, ja lubię wszelkie żywe stworzenia - choć niekoniecznie muszę mieć je w domu ;)

Nie, no owieczki zostaw na pastwisku:lol:.

Posted

ockhama napisał(a):
bo było/jest ukryte za ochydnym ogrodzeniem i strasznie nieciekawymi i gęstymi badylami - przy jednostce wojskowej, nigdy wcześniej tam nie szperałam :razz: ...a jednak trzeba było ;)

Widzisz, szperaczom się opłaca szperać:multi:. Gruby też wychodzi z tego założenia:roll:, wyciągnął mnie jeszcze na wieczorną przebieżkę, symulując kupę:mad:, w nadziei, że a nuż widelec, coś odkryje, wyszpera, wyeksploruje:roll: - no i trafiło się, porządnie spleśniałą buła:diabloti:. Rzekomo pyszności:diabloti:. Wyrwałam ją z tego głupiego ryjoka bez miłosierdzia:multi:

Posted

Bila napisał(a):
Nie, no owieczki zostaw na pastwisku:lol:.

w formie nienaruszonej... :razz:

Bila napisał(a):
Widzisz, szperaczom się opłaca szperać:multi:. Gruby też wychodzi z tego założenia:roll:, wyciągnął mnie jeszcze na wieczorną przebieżkę, symulując kupę:mad:, w nadziei, że a nuż widelec, coś odkryje, wyszpera, wyeksploruje:roll: - no i trafiło się, porządnie spleśniałą buła:diabloti:. Rzekomo pyszności:diabloti:. Wyrwałam ją z tego głupiego ryjoka bez miłosierdzia:multi:

jasne - tylko ja osobiście rozumiałabym szperactwo informacyjne a nie konsumpcyjne :diabloti:

właśnie... te ich "rzekome pyszności i korzyści osobiste" z różnych "bliskich spotkań" są złudne... wg mnie to niestety niekonieczne, niepotrzebne, niezdrowe i niestosowne :diabloti: "pomysły od czapki"...
No powiedz sama, czy my im żałujemy i zazdrościmy? Chyba :diabloti: nie. Martwimy się - bo nam na nich zależy... trzeba wprowadzić - dla ich dobra - nieugiętą dyktaturę i szlaban na wsio! :diabloti:

Bila napisał(a):
A Oriśka to nie pędzie się tu zamoczyć?

chyba chcesz żeby ryby dostały zawału, a wędkarze mnie na spinningu powiesili :diabloti:

Posted

ockhama napisał(a):

właśnie... te ich "rzekome pyszności i korzyści osobiste" z różnych "bliskich spotkań" są złudne... wg mnie to niestety niekonieczne, niepotrzebne, niezdrowe i niestosowne :diabloti: "pomysły od czapki"...
No powiedz sama, czy my im żałujemy i zazdrościmy? Chyba :diabloti: nie. Martwimy się - bo nam na nich zależy... trzeba wprowadzić - dla ich dobra - nieugiętą dyktaturę i szlaban na wsio! :diabloti:

Po prostu żarłoczne gnojki:diabloti::mad::mad:

ockhama napisał(a):

chyba chcesz żeby ryby dostały zawału, a wędkarze mnie na spinningu powiesili :diabloti:

U nas tez są wędkarze:razz:. Ja w takich chwilach się do niego nie przyznaję:diabloti:

Posted

Bila napisał(a):
Po prostu żarłoczne gnojki:diabloti::mad::mad:

U nas tez są wędkarze:razz:. Ja w takich chwilach się do niego nie przyznaję:diabloti:

tak, niektórzy to mają już to wyhaczanie we krwi... a inni to myślę wada nabyta ;) nabyta z obserwacji i złego wpływu otoczenia :diabloti:

no ja to się poczuwam do odpowiedzialności i się przyznaję... :mdleje: przepraszam albo dyskutuję...

Posted

ockhama napisał(a):
tak, niektórzy to mają już to wyhaczanie we krwi... a inni to myślę wada nabyta ;) nabyta z obserwacji i złego wpływu otoczenia :diabloti:

To się przenosi jakoś:roll:

Posted

Bila napisał(a):
A ja jestem podła i udaję, ze go nie znam:diabloti:. No tyle że on się przyznaje do mnie:roll:

no widzisz... tak jest zwykle - ktoś musi być tym goopkiem co zawsze prawdę wszystkim gada... :diabloti:

Posted

ockhama napisał(a):
no widzisz... tak jest zwykle - ktoś musi być tym goopkiem co zawsze prawdę wszystkim gada... :diabloti:

Bilbo goopek:diabloti::evil_lol: