Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no sorry bardzo :calus: wybacz sie zagadałam :oops: o kocich sprawach u Biedrony...

no zobacz co mi przed domem przybyło, a raczej ubyło :diabloti: był trawniczek - nie ma trawniczka za to jest wykop :multi: od poniedziałku...

ale wczoraj zabrali mega górkę wykopanej ziemi, sięgająca 1-ego piętra, a dzisiaj przywieźli nową, więc może trawniczek jeszcze kiedyś będzie... i wolałabym, żeby mega wykopu przy fundamentach nie było. A koparki to ekipa zmienia jak rękawiczki - codziennie jest inny model.

no to nadejszła wiekopomna chwila...

zmuszone do pozowania... w porze kolacji :diabloti:

powiedziałam im, że to wszystko to Twoja wina :diabloti: zamiast kolacji focenie :multi:

Posted

no więc czekali, czekali i czekali... przysypiali lub zmieniali pozycję do obserwacji punktu wydawania darmowych śniadań i kolacji ;)

a z góry może lepiej widać?

a co bedziemy energie tracić na łażenie po schodach... bliżej szafy - pewniej...

Posted

no i powiedz mi czy ja mogę focić? no nie mogę - stres jest okrutny :diabloti:

u kotowatych też :razz: wszyscy łazili góra-dół, nie wiedząc co jest grane - emocje psów udzieliły się kotom... nawet Kika była wyczekująca...

Troll dla zabicia czasu - chciał zabić siebie...

Matisse pilnował misek z góry...

a niektórzy to się nawet do szafy - gdzie są pojemniki z karmą - włamać usiłowali... :mdleje:

dogo muli... lecimy pochaszczować sobie ;)

Posted

ockhama napisał(a):
wygłodniałe... no wychodzi na to, że fociłam z narażeniem życia :diabloti:

felieton z serii blondynka w dżungli - conajmniej :evil_lol:

Posted

Bliss napisał(a):
felieton z serii blondynka w dżungli - conajmniej :evil_lol:

powaga - bo tym razem w miejskiej dżungli :razz:

Beata P. - literatura faktu... :diabloti:

Posted

[quote name='ockhama']no sorry bardzo :calus: wybacz sie zagadałam :oops: o kocich sprawach u Biedrony...

no zobacz co mi przed domem przybyło, a raczej ubyło :diabloti: był trawniczek - nie ma trawniczka za to jest wykop :multi: od poniedziałku...

ale wczoraj zabrali mega górkę wykopanej ziemi, sięgająca 1-ego piętra, a dzisiaj przywieźli nową, więc może trawniczek jeszcze kiedyś będzie... i wolałabym, żeby mega wykopu przy fundamentach nie było. A koparki to ekipa zmienia jak rękawiczki - codziennie jest inny model.

A co będziesz miała w tym dołku?:cool3:

[quote name='ockhama']

zmuszone do pozowania... w porze kolacji :diabloti:

powiedziałam im, że to wszystko to Twoja wina :diabloti: zamiast kolacji focenie :multi:

Jędza:angryy::angryy::angryy:. Ale i tak Ci nie uwierzyły:eviltong:

Posted

Bila napisał(a):
A co będziesz miała w tym dołku?:cool3:

dołek jest celowy :diabloti: żeby innych zdołować... :razz:

Bila napisał(a):
Jędza:angryy::angryy::angryy:. Ale i tak Ci nie uwierzyły:eviltong:

ja? jędza? kto z kim przystaje... :eviltong:

Bila napisał(a):
Tak patrzę na te fotki..., a dajesz Ty im w ogóle kiedyś jeść??:shake:

nie, prawie wcale... bo M twierdzi że wszystkie są za grube... :placz: a przyjaciół się słucha i się im wierzy :lol: wiec... stale maja szlaban na fool wypas :diabloti:

Posted

Portretowe fotki Colette i Oriski są przepiękne, po prostu. Niesamowity klimat.
Stworzyłaś swoim ukochańcom krainę szczęśliwości.
Troll przyprawiłby mnie o zawał, szaleniec!

Okhamo,Margo jest niejad???

Posted

[quote name='akucha']Portretowe fotki Colette i Oriski są przepiękne, po prostu. Niesamowity klimat.
Stworzyłaś swoim ukochańcom krainę szczęśliwości.
Troll przyprawiłby mnie o zawał, szaleniec!

Okhamo,Margo jest niejad???

wiesz Joanno, że pełna/wieczna kraina szczęśliwości to tylko w naszych marzeniach istnieje ;) no i w bajkach... ale to nie znaczy, że nie mamy próbować jej tworzyć, drobnymi kroczkami, całe życie - sobie i innym - wg marzeń i życzeń. Raz pod wozem raz na wozie...
A nawet jak czasem opadają emocje, euforia i chęci, marzenia stają się kosmicznie nierealne, mamy stale pod górkę na każdym froncie i wszystko co złe wali się nam naraz na głowę, to tym bardziej trzeba się wtedy wziąść w garść i zmusić. Pozytywnie zmusić do wszystkiego i w każdej dziedzinie. Bo najgorsze chyba, co może się nam przydarzyć, to psychiczne samookaleczanie - taka auto-lobotomia mózgu i serca - brak chęci i działań.
Łatwo się pisze/mówi a gorzej robi :diabloti: wiem, sama tak mam ;) często się muszę zmuszać, ale zawsze przynosi to dobry skutek... więc warto ;) mimo lenia, załamki czy dołków i kłód pod nogami - mimo wszystko i w każdych okolicznościach przyrody ;)

Margo jest super, mega niejad! Ale zmuszam :diabloti: siebie do cierpliwości w tym względzie, a ją zmuszam do jedzenia :lol: i jeszcze jej nie zatłukłam :evil_lol: a ona powoli nabiera cennych dkg.

[quote name='Monika z Katowic']O jaki piękny i wesoły wątek! :) :lol:
Pozdrawiam serdecznie cały Zwierzęcy Raj z Krakowa! :loveu::loveu:

Dziękujemy baaardzo za miłe słowa i pozdrawiamy po sąsiedzku Katowice :loveu:

[quote name='Bliss']dziś wieczorem wieści niet - dziś zwierzęta dostały upragnioną kolację :D

tak! tak! tak! :multi: skąd wiedziałaś? :diabloti:
a brak wiadomości, to podobno dobre wiadomości... kolacja im smakowała :lol:

cze wszystkim :loveu: i lecę do roboty :placz: zmuszam się zatem do biznesowego działania ;)

Posted

cze ;)
no niestety, a może stety - pracowicie bardzo mam ostatnio... spacery i praca, praca i spacery - ale może doczekamy jakoś/kiedyś urlopu...

a teraz podaję oficjalne newsy - bo ktoś już nie mógł wytrzymać, z przyczyn "biznesowych", owego obraku info w temacie co tam w trawie piszczy - wynik wymazu u Margo: gronkowiec zwalczony :multi: ale proteus nadal jest, ale fizycznie bezobjawowo... więc będziemy tłuc nadal, wg nowego biogramu. A za miesiąc kolejny wymaz.