Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nadal nie pada... ale byłam z Ori na długim spacerze - jest nieziemsko przyjemna noc - to pewnie przez ten wiatr - zarazem chłodny a jednocześnie taki... przyjazny ;)

Posted

Bila napisał(a):
nie ma jednak jak jabłuszka;)

a Margo, to jednak preferuje jogurt śliwkowy :razz:

Bila napisał(a):
A bulwy już śpią?:razz:

teraz właśnie idą :razz:

i na Dobranoc... Dzień Dobry ;)

Posted

...padało około 3 w nocy - nieśmiało... teraz w magicznym m. chłodniej, bo słońce czasami chowa się za chmurami i jest lekki wiatr. A ja leniwie słucham sobie, na zmianę, to bulwo chrapania to śpiewu ptaków, które o dziwo, mają jeszcze ochotę na swoje trele ;)

senne różane Dzień Dobry :lol:

o dziwo, te róże pachniały różami :razz: rzadko już teraz takie spotykam... wytwarzane obecnie mają zwykle tylko zapach zieleninki :mdleje:

Posted

Witanko Laska :loveu:

całą noc? solidnie wieje? no tylko mi nie mów, że zaraz znowu będziemy się martwić, że Was zaleje albo wywieje w kosmos - ciągle jakieś ekstremalne/absurdalne warunki klimatyczne mamy... :mdleje:

Posted

Chaszczowania wielkiego to dzisiaj nie będzie, bo książę nie lubi wietrznej pogody:cool3:, a poza tym staram się,żeby nie latał zbytnio po krzajach, bo świństewko na łapie mamy. Musze jutro lecieć do apteki coś kupić, bo tylko wodę utlenioną mamy i tym się zlewamy. Nie wiem, co tu kupić?

Posted

Marto na wszelakie świństwa, to za radą/nakazem :razz: mojej Doktoressy, polecam Triderm (krem firmy Schering-Plough) działa cuda - na Margo i innych sprawdzone ;)

A co wam wyskoczyło? Między poduchami?

Posted

Nie, to ranka, wygląda jakby sobie odkroił kawałek skóry, pewnie w wodzie, nie krwawiło, przed dwa dni całkiem ładnie wygladało, ale dzisiaj już to rozlizywał i nie wygląda:angryy:. Ten Triderm na rankę może być? w necie to mam kupić czy w aptece dostanę

Posted

na takie porankowe rozlizane - bardzo skuteczne, wystarczy posmarować 2x na dobę i juz po paru godzinach widac różnicę, stan zapalny złagodzi szybko. Zwykle po 2-3 dniach łapsko czy inne miejsce jest jak nowe :razz:

to niestety "dają" na receptę, bo ma w składzie Betametason, Clotrimason i Gentamycynę (mała 15g tubusia kosztuje ok 30 zł)

Bardzo dobrze również tonuje i leczy zmiany alergiczne na skórze - Ori i łośki mogą zaświadczyć ;)

Posted

ockhama napisał(a):
na takie porankowe rozlizane - bardzo skuteczne, wystarczy posmarować 2x na dobę i juz po paru godzinach widac różnicę, stan zapalny złagodzi szybko. Zwykle po 2-3 dniach łapsko czy inne miejsce jest jak nowe :razz:

to niestety "dają" na receptę, bo ma w składzie Betametason, Clotrimason i Gentamycynę (mała 15g tubusia kosztuje ok 30 zł)

Bardzo dobrze również tonuje i leczy zmiany alergiczne na skórze - Ori i łośki mogą zaświadczyć ;)

Ożeż kuna, to najpierw i tak do weta trzeba by jechać, bo kto mi to przepisze?

Posted

Maupa4 napisał(a):
Bila - to smarnij Bilbo Rivelem żelem.
Bez recepty i skuteczny. ;)
No tylko "brudzi" na żółto.

To mi sprzedadzą bez recepty. Jutro polecę

Posted

[quote name='ockhama']ktokolwiek kto może ;) a w aptece nie masz jakiejś dobrej duszy, co da specyfik na piękne oczy a receptę doniesiesz później?
Zapytam, ale raczej czarno to widzę:shake:

Posted

[quote name='Maupa4']Bila - to smarnij Bilbo Rivelem żelem.
Bez recepty i skuteczny. ;)
No tylko "brudzi" na żółto.

a może ten Twój Lorinden?

[quote name='Bila']Luiza a z tego, co byś kupiła? Może ten Alu-spray?
http://zooapteka.pl/apteczka-rany-i-otarcia-c-29_38.html

Alu-spray też dobry - psiukam nim zawsze wszelkie skaleczenia i rany nawet sobie :razz: warto mieć w domu.

a w magicznym m. właśnie lało... 15 minut jak na filmach Kurosawy ;) ale już sobie polazło gdzie indziej lać

pewnie nie widać ściany deszczu bo sfocone telefonem i pod światło...