ockhama Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 no to żeby juz był 22 lipca :razz: nic a nic nie popadało - ale wiatr właśnie się nam obudził... może coś z tego będzie? Quote
Celina12 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Będzie....musi być...nie ma tak....i co pada? Quote
ockhama Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 nie... tylko wiatr szumi... lubię wiatr... Quote
ockhama Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Nadal nie pada... ale byłam z Ori na długim spacerze - jest nieziemsko przyjemna noc - to pewnie przez ten wiatr - zarazem chłodny a jednocześnie taki... przyjazny ;) Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Bila napisał(a): nie ma jednak jak jabłuszka;) a Margo, to jednak preferuje jogurt śliwkowy :razz: Bila napisał(a):A bulwy już śpią?:razz: teraz właśnie idą :razz: i na Dobranoc... Dzień Dobry ;) Quote
Celina12 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Witajcie! U nas chłodno,mży-jaka ulga :multi: Jamniki śpią i chrapią aż się mury trzęsą. Co u WAS? Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 ...padało około 3 w nocy - nieśmiało... teraz w magicznym m. chłodniej, bo słońce czasami chowa się za chmurami i jest lekki wiatr. A ja leniwie słucham sobie, na zmianę, to bulwo chrapania to śpiewu ptaków, które o dziwo, mają jeszcze ochotę na swoje trele ;) senne różane Dzień Dobry :lol: o dziwo, te róże pachniały różami :razz: rzadko już teraz takie spotykam... wytwarzane obecnie mają zwykle tylko zapach zieleninki :mdleje: Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Witanko, u nas da się zyć. Lało całą noc:multi::multi::multi:, a teraz jest naprawdę solidny wiatr Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Witanko Laska :loveu: całą noc? solidnie wieje? no tylko mi nie mów, że zaraz znowu będziemy się martwić, że Was zaleje albo wywieje w kosmos - ciągle jakieś ekstremalne/absurdalne warunki klimatyczne mamy... :mdleje: Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Prędzej wywieje:diabloti:, bo wiaterek naprawdę solidny Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Chcę foty WIATRU :diabloti: jak będziecie z Bilbem chaszczować :razz: Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Chaszczowania wielkiego to dzisiaj nie będzie, bo książę nie lubi wietrznej pogody:cool3:, a poza tym staram się,żeby nie latał zbytnio po krzajach, bo świństewko na łapie mamy. Musze jutro lecieć do apteki coś kupić, bo tylko wodę utlenioną mamy i tym się zlewamy. Nie wiem, co tu kupić? Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Marto na wszelakie świństwa, to za radą/nakazem :razz: mojej Doktoressy, polecam Triderm (krem firmy Schering-Plough) działa cuda - na Margo i innych sprawdzone ;) A co wam wyskoczyło? Między poduchami? Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Nie, to ranka, wygląda jakby sobie odkroił kawałek skóry, pewnie w wodzie, nie krwawiło, przed dwa dni całkiem ładnie wygladało, ale dzisiaj już to rozlizywał i nie wygląda:angryy:. Ten Triderm na rankę może być? w necie to mam kupić czy w aptece dostanę Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 na takie porankowe rozlizane - bardzo skuteczne, wystarczy posmarować 2x na dobę i juz po paru godzinach widac różnicę, stan zapalny złagodzi szybko. Zwykle po 2-3 dniach łapsko czy inne miejsce jest jak nowe :razz: to niestety "dają" na receptę, bo ma w składzie Betametason, Clotrimason i Gentamycynę (mała 15g tubusia kosztuje ok 30 zł) Bardzo dobrze również tonuje i leczy zmiany alergiczne na skórze - Ori i łośki mogą zaświadczyć ;) Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 ockhama napisał(a):na takie porankowe rozlizane - bardzo skuteczne, wystarczy posmarować 2x na dobę i juz po paru godzinach widac różnicę, stan zapalny złagodzi szybko. Zwykle po 2-3 dniach łapsko czy inne miejsce jest jak nowe :razz: to niestety "dają" na receptę, bo ma w składzie Betametason, Clotrimason i Gentamycynę (mała 15g tubusia kosztuje ok 30 zł) Bardzo dobrze również tonuje i leczy zmiany alergiczne na skórze - Ori i łośki mogą zaświadczyć ;) Ożeż kuna, to najpierw i tak do weta trzeba by jechać, bo kto mi to przepisze? Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 ktokolwiek kto może ;) a w aptece nie masz jakiejś dobrej duszy, co da specyfik na piękne oczy a receptę doniesiesz później? Quote
Maupa4 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Bila - to smarnij Bilbo Rivelem żelem. Bez recepty i skuteczny. ;) No tylko "brudzi" na żółto. Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Luiza a z tego, co byś kupiła? Może ten Alu-spray? http://zooapteka.pl/apteczka-rany-i-otarcia-c-29_38.html Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Maupa4 napisał(a):Bila - to smarnij Bilbo Rivelem żelem. Bez recepty i skuteczny. ;) No tylko "brudzi" na żółto. To mi sprzedadzą bez recepty. Jutro polecę Quote
Bila Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 [quote name='ockhama']ktokolwiek kto może ;) a w aptece nie masz jakiejś dobrej duszy, co da specyfik na piękne oczy a receptę doniesiesz później? Zapytam, ale raczej czarno to widzę:shake: Quote
ockhama Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 [quote name='Maupa4']Bila - to smarnij Bilbo Rivelem żelem. Bez recepty i skuteczny. ;) No tylko "brudzi" na żółto. a może ten Twój Lorinden? [quote name='Bila']Luiza a z tego, co byś kupiła? Może ten Alu-spray? http://zooapteka.pl/apteczka-rany-i-otarcia-c-29_38.html Alu-spray też dobry - psiukam nim zawsze wszelkie skaleczenia i rany nawet sobie :razz: warto mieć w domu. a w magicznym m. właśnie lało... 15 minut jak na filmach Kurosawy ;) ale już sobie polazło gdzie indziej lać pewnie nie widać ściany deszczu bo sfocone telefonem i pod światło... Quote
Recommended Posts