Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Celina12 napisał(a):
Kotek a latanie po takim walnięciu daje ochłodzenie-jak tak to też se walnę...

Bila napisał(a):
Ale ja nie zasnę po Red Bullu:shake:

Moje Drogie - latanie jest mega przyjemne :lol: i szkoda czasu na sen ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co tu tak cicho..też jesteście ugotowane jak my?MAtko nie ma czym oddychać,powietrze można zbierać łopatą:shake:...rana mnie piecze..jakby tysiące ostrzy w niej było...jamniki w miarę dobrze-to ciepłoluby-ale czasami trzeba je chłodzić.

Posted

Witaj Celinko :lol: no ciepławo "troszkę" i zaczynamy egzystować jako tako normalnie... dopiero wieczorem i w nocy.
Margo, dziś po południu bardzo chciała wyjść na trzeci spacer, a jak już wyszła to nawet nie bardzo chciała dreptać... i moje proszenie, namawianie, zachęcanie nic nie dało... cóż, niektórzy tak mają ;) rozmyśliła się... za to "po 22" chęci nam ponownie wróciły i utrzymały/wytrwały przez cały spacer :razz:

... po co ja tu lazłam?
[video=youtube;5oAVO0l4X2c]http://www.youtube.com/watch?v=5oAVO0l4X2c[/video]

Za to łośki miały zupełnie odmienne zdanie niż Margo... nt popołudniowego charcowania i łąkowego wypasu...

[video=youtube;OMQbZa5UwIM]http://www.youtube.com/watch?v=OMQbZa5UwIM[/video]

Celino jeszcze 5 dni i zdejmują Ci szwy - może wtedy ręka przestanie tak bardzo dokuczać...

Posted

Margo ma taki sam stosunek do upałów jak ja:diabloti:. Za to łośki mnie powaliły całkiem nieżle sobie radzą:lol:. Witanko magiczni:loveu::loveu:

Posted

Witanko :loveu:

wiesz Margo to bulwa z charakterem... jak każda ;) ale zakręconym nie prostolinijnym jak C czy S. One są prostsze w kontaktach międzypsio-ludzkich :diabloti:
Ona to zagadka w domu bardzo kontaktowa ale juz "na wolności" to w zasadzie, człowiek i drugi pies jest jej niepotrzebny - chyba że coś potrzebuje, np przestraszy się to wtedy wraca do mnie lub do stada. Jest też mega uparta i zawsze musi postawić na swoim - taki model. Jest jaka jest i nic i nikt tego nie zmieni... ale jak ma jakiś cel/pomysł/chęci to nawet teraz, jak jest niezbyt sprawna to potrafi wszystko tak jak kiedyś. Dziś było dumanie, powolne tupanie... ale jak wyhaczyła sobie kolejną zdobycz w postaci kotka to nagle jej się zachciało :diabloti: dostała takiego turbo-doładowania że szok! A śniadanko w postaci kulek wmoliła całe pewnie tylko dlatego bo inni (czyli białe sępy) również mieli na nie ochotę :razz:

to na Dzień Dobry trochę odmiany... od parzącego/raniącego słońca... kojąca zieleń i delikatny róż - zamiast wypalonych traw...

Posted

Kwiatek cudny, od samego widoku łatwiej się oddycha :lol:
Uwielbiam bulwy takie jak Margo. Ona ma charakterek.
Na filmie wygląda jakby wypatrywała wroga i wracała do domu rozczarowana faktem, ze żadnego nie spotkała.
Cieszę się, że tak dzielnie sobie radzi.
Moje białasy tez tak szaleją mimo upałów. Białe jest szurnięte!

Pozdrawiamy :lol:

Posted

Zdacydowanie - białe jest szurnięte :multi:
A Margo ma pewnie wiele nawyków i zachowań z pseudo... sama musiała sobie radzić. Kontakt z człowiekiem był pewnie okazjonalny. Jest takim podwójnym psem... w domu wszystko razem... pod hasłem "ja też". Chodzi za mną, przytula się - zawsze obok mnie, a na wolności skupiona tylko "na sobie" - będziemy nad tym "pracować" ;) może kiedyś w "warunkach zewnętrznych nie zawsze przyjaznych okoliczności przyrody" stanie się mniej skryta i bardziej wyluzowana... taka jaka jest - ciepła i nieśmiało-czuła - w domu.

Posted

A wiesz, moja Bela zachowywała się na spacerach identycznie jak Margo. Zupełnie mnie ignorowala, ślepa i głucha. Tylko postawia i czujność. Wroga brak - nudy, wracamy do domu. Może Margo też taka jest? Typ ochroniarza.

Posted

A wiesz, że zauważyłam u niej takie właśnie ciągotki do jazd i afer :razz: wtedy jest realnie ze swoim stadem, a wręcz jest pierwsza na linii frontu :lol:
Bardzo mnie cieszy, że zaczęła w końcu szukać "pomocy i ochrony" u mnie (lubię być potrzebna :diabloti: ), a jak zmyka to obiera kierunek na dom - na początku było inaczej - zwiewała na oślep, byle dalej od ewentualnego zagrożenia... miała nas gdzieś, nie wiedziała, że jesteśmy z nią - a teraz już wie i to jest dla mnie najważniejsze.

Posted

Gorzej - skryta awanturnica... :diabloti: zakamuflowana mistrzyni knucia :razz: niby słaba psychicznie, drepcząca niewinność, zagubiona i potrzebująca opieki... a nagle "pyk" - niespodzianka!
No jesteśmy domowo-uczuciowo manipulowani :mdleje: :diabloti: a łośki i Ori są podpuszczani chaszczowo-spacerowo... mądra i cwana bestia - ech my wieczni gamonie...

Posted

zgodnie z tradycją... stare wymieniliśmy na nowe modele :diabloti:

a niektórzy to by chcieli złapać 10 srok za ogon i to korci i to nęci :diabloti:

...i nigdy nie mogą się ostatecznie zdecydować czego chcą - cudze/niedostępne/zajęte i NOWE zawsze korci bardziej :razz:

Posted

a była :razz: Magdalena mnie pogoniła bo Czterołapy też już potrzeboskie wielce :diabloti:

Colette to schowała się ze swoją zdobyczą do "budy" żeby nikt jej nie odebrał zabaweczki...

zaangażowana uczuciowo wielce... :razz:

Posted

ockhama napisał(a):
Gorzej - skryta awanturnica... :diabloti: zakamuflowana mistrzyni knucia :razz: niby słaba psychicznie, drepcząca niewinność, zagubiona i potrzebująca opieki... a nagle "pyk" - niespodzianka!
No jesteśmy domowo-uczuciowo manipulowani :mdleje: :diabloti: a łośki i Ori są podpuszczani chaszczowo-spacerowo... mądra i cwana bestia - ech my wieczni gamonie...

Zrobiła Was w bambuko:evil_lol:

Posted

[quote name='Bila']Colette jaka myśląca dziewczynka:lol:, za to ori całkowicie pochłonięta pochłanianiem:lol:

ale postokroć wolałaby memlać w towarzystwie Bilba... :razz:

Posted

i tak się fizycznie i psychicznie zamęczyła... że zasnęła.

a potem... wyhaczyła sobie prowokacyjnie inny model...

kto podejdzie ten oberwie... :diabloti:

Posted

Nie :razz: :diabloti:

A wiesz, że niektórzy mają tę zdolność manipulacji psychiką innych. Nie zawsze kamuflaż im wychodzi więc prędzej czy później, mniej lub bardziej przypadkowo wszyscy się o tym i o owym dowiadują, zaczynają jarzyć o co biega w owej "niewinności" - my gamoniowaci też :razz:

Ori przesyła ciepłe i zatroskane myśli zipiącemu i razem z nim czeka na deszcz.

Posted

[quote name='ockhama']Nie :razz: :diabloti:

A wiesz, że niektórzy mają tę zdolność manipulacji psychiką innych. Nie zawsze kamuflaż im wychodzi więc prędzej czy później, mniej lub bardziej przypadkowo wszyscy się o tym i o owym dowiadują, zaczynają jarzyć o co biega w owej "niewinności" - my gamoniowaci też :razz:
Oliwa zawsze na wierzch wypływa:diabloti::diabloti:
[quote name='ockhama']
Ori przesyła ciepłe i zatroskane myśli zipiącemu i razem z nim czeka na deszcz.

Zipiący dziękuje:Rose:. Właśnie byliśmy zrobić to i owo:cool3: (nie ma jednak jak jabłuszka;)) i mamy nadzieję, że coś pokapie, wiatr się zerwał i jakieś nieśmiały bardzo grzmocik przed chwileczką był

Posted

Bila napisał(a):
Oliwa zawsze na wierzch wypływa:diabloti::diabloti:

:diabloti: to prawda...

Bila napisał(a):
Zipiący dziękuje:Rose:. Właśnie byliśmy zrobić to i owo:cool3: (nie ma jednak jak jabłuszka;)) i mamy nadzieję, że coś pokapie, wiatr się zerwał i jakieś nieśmiały bardzo grzmocik przed chwileczką był

my też byliśmy i jest sauna :mdleje: i na żeden deszcz się nie zanosi...

Celina12 napisał(a):
Cudne zdjęcia...Kochane Pyszczątka.:loveu::loveu:

Dziękujemy :lol:

Jak ręka Celinko? I chcę usłyszeć - że lepiej troszkę :modła:

Posted

Kochana troszkę jakby lepiej...tylko dziwnie mnie boli w miejscu poprzedniej operacji...takie dziwne szarpanie, kłucie....ale wytrzymam -już w środę ściągną mi szwy...i będzie lepiej-nie będzie takiego napięcia, naciągnięcia skóry.

Nic nie popadało???