Frogg Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Straż Miejska przyjęła zgłoszenie o znalezieniu w Gozdowcu zastrzelonego (prawdopodobnie przez kłusownika) psa. Jak się okazało była to karmiąca suczka, która tym samym osierociła jedenaścioro szczeniąt. Właścicielka psów nie jest w stanie zaopiekować się całą gromadą. Maluchy ze względu na swój wiek nie nadają się jeszcze do schroniska, dlatego każdy kto chciałby przygarnąć pieska – oczywiście nieodpłatnie – proszony jest o kontakt ze Strażą Miejską lub ze mną. Matka szczeniąt to amstaff z rodowodem, ojciec szczeniąt nieznany. 1 piesek + 1 suczka dnia 13 listopada pojechały do cioteczki emdziolek - DOM TYMCZASOWY POZNAŃ 3 suczki + 2 pieski dnia 15 listopada pojechały do cioteczki mrowa23 - DOM TYMCZASOWY - POZNAŃ 3 SZCZENIAKI - MIESZAŃCE, 6 TYGODNIOWE. info w tym wątku od strony 18. DOM TYMCZASOWY u cioteczki Pauliny - KONIN Odeszły za tęczowy most - zachorowały na nosówkę... Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Proszę o pomoc. Oby nie trafiły w niewłaściwe ręce. Quote
agaga21 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 maleńkie sierotki! co z nimi będzie???:placz: jeśli udało by się zrobić każdemu z osobna zdjęcia, wystawiłabym im allegro. Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Świetny pomysł. Już wysłałam prośbę o zdjęcia i informację co u nich. Quote
agaga21 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 dobrze by było wiedzieć, vczy są zaszczepione, odrobaczone, w jakim stanie zdrowia, które to pieski, które suczki, ile mają tygodni, w jakim mieście są do odebrania, namiary-telefon do osoby, która będzie rozmawiać z potencjalnymi chętnymi. mam nadzieję że domki będą sprawdzane przed adopcją i że w umowie będzie punkt o późniejszej sterylce/kastracji. Quote
pinkmoon Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 biedne dzieciaczki, tyle tego ostatnio jest :-( zrobię alegratkę, tylko żeby te wyraźniejsze zdjęcia były. Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Jak na razie nic nie wiem - dowiedziałam się o tek sprawie w dniu dzisiejszym. Sytuację monitoruję i wysłałam maila do osoby ze Straży Miejskiej o wszystkie informacje o których pisałaś agaga21. Bardzo dziękuję Ci za pomoc. Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 pinkmoon napisał(a):biedne dzieciaczki, tyle tego ostatnio jest :-( zrobię alegratkę, tylko żeby te wyraźniejsze zdjęcia były. Bardzo dziękuję. O zdjęcia poprosiłam, mam nadzieję , że będę je miała jutro. Quote
missy87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 można podac jakieś namiary albo na tą straż albo na właścicielkę bo chcę małe trochę poogłaszac, ale bez nr tel to nie ma sensu... Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Kontakt ze Strażą Miejską miasta Murowana Goślina pod nr tel. 061 8122010 Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Kontakt do Inspektora (dane ze strony Miasta i Gminy Murowana Goślina) Roma Dukat inspektor ds. komunikacji społecznej e-mail: r.dukat@murowana-goslina.pl tel 061 811 88 48 Z tą Panią jestem w kontakcie mailowym. Namiarów do właścicielki jeszcze nie posiadam, czekam na nie. Quote
andzia69 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 biedna sucz:-(:-(:-( tylko ciekawa jestem, gdzie była właścicielka tych bobasów:angryy: bo z tego co się naobserwowałam, to jak suka ma maluchy, do tego w takim wieku (na ok. 4-5 tyg maja) to nie oddala sie od nich...wiec jakim cudem dostała sie pod ostrzał??? i warunki jak na psa (sunię) z rodowodem wprost cudowne... trzeba kazdego malucha opisać: zdjecie i płeć....ech:shake: nie dosć, ze starszych bullowatych na pęczki to i w maluszki obrodziło:-( Quote
andzia69 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 agaga21 napisał(a): mam nadzieję że domki będą sprawdzane przed adopcją i że w umowie będzie punkt o późniejszej sterylce/kastracji. Agaga - myślisz, ze SM będzie sie takimi duperelami zajmować?:cool3: Quote
aga_1234 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Coraz wiecej, a miało być coraz mniej !!!! Quote
agaga21 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 andzia69 napisał(a):Agaga - myślisz, ze SM będzie sie takimi duperelami zajmować?:cool3: nie ale myślałam, że któraś z dogomaniaczek to koordynuje! Quote
A.R.S. Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 O mama! Aż 11. Jedyne pocieszenie, że dla szczeniaka szybciej może trafić się domek, ale to i tak dużo domków potrzeba. agaga21 napisał(a): mam nadzieję że domki będą sprawdzane przed adopcją i że w umowie będzie punkt o późniejszej sterylce/kastracji. I ja mam taką nadzieję. Tylko boję się, że SM bardziej będzie zależało na szybkości wydania psiaków, a nie spr domków i późniejszych wizytach PO. Frogg napisał(a):Ja się staram koordynować. edit aaa.., nie zauważyłam tego postu Quote
Frogg Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 W miarę możliwości i jak będzie w miarę blisko to ja postaram się sprawdzić domki. Może uda się znaleźć DT? Choć nie wiem czy to dobra myśl. Jak na razie czekam na odpowiedz od Pani Inspektor. Quote
Sylwia K Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 jeju, aż 11 ich:-( też się zastanawiam jak to sie stało, ze matkę zastrzelono... trzeba poszukać dt jak najszybciej, jak już maluchy będą u dogomaniaków to będzie pewne, ze nie pójdą dalej w pierwsze lepsze ręce... Quote
Frogg Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Dzień Dobry maluszki. Nadal czekam na info ... Quote
Recommended Posts