KARINA121 Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 :lol: Witam wszystkich -mam chęc podzieleniem sie tą wspaniałą wypowiedzią-a zatem mam yorka ma 2 latka jest przesliczny -ma króciutki pyszczek no naprawde przeglądając zdjęcia nie widziałam tak slicznego pieska(chodz wszystkie są sliczne)tylko mam jeden problem chodzi o jego włos-ma zniszczony i kręci mu sie,grzyweczkę ma prostą ale od tyłu główki juz zaczynają mu sie kręcić-czy mozna na to jakoś poradzić-gdyz w przyszłości chciałabym aby piesek miał długą szatę obecnie wygląda jak sznaucerek (baranek czarno srebrny).Pozdrawiam Karina Quote
KARINA121 Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 :multi: [quote name='KARINA121']:lol: Witam wszystkich -mam chęc podzieleniem sie tą wspaniałą wypowiedzią-a zatem mam yorka ma 2 latka jest przesliczny -ma króciutki pyszczek no naprawde przeglądając zdjęcia nie widziałam tak slicznego pieska(chodz wszystkie są sliczne)tylko mam jeden problem chodzi o jego włos-ma zniszczony i kręci mu sie,grzyweczkę ma prostą ale od tyłu główki juz zaczynają mu sie kręcić-czy mozna na to jakoś poradzić-gdyz w przyszłości chciałabym aby piesek miał długą szatę obecnie wygląda jak sznaucerek (baranek czarno srebrny).Czy możecie mi jakos podpowiedzieć co mozna z tym zrobic bo chce aby mój pupil ładnie wyglądał Quote
borsaf Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Witam Karino ja mam erdelka i na yorkach sie nie znam zupelnie, ale zjedz ze swym postem niże, do 3 grupy, tak jest osobny podtemat Yorki i tam znajdziesz duuużo yorkomaniaków, ktorzy Ci napewno podpowiedza, jak dzialac. Pozdrawiam Quote
bascha.p Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 karolino! mam yorka i mysle ze te krecone wlsoy to jest problem.York powinien miec prosta jedwabista szate.Wiec cos nie tak.Ja uzywam szamponow i odzywek oraz wszystkiego innego do pielegnacji firmy IV San Bernard , Zajrzyj na strone Karuska lub napisz do niech napewno Ci doradza co masz zrobic by wyprostowac mu wlsoki. Pozdrawiam bascha.p Quote
julita104 Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Karina 1. czy piesek ma rodowód? 2. jakich kosmetukow uzywasz? włos zniszczony to niestety wynik nieumiejetnej pielegnacji, zaniedbania lub braku witamin. Czy podajesz biotynkę? Jakiej karmy uzywasz? 3. czy korzystasz z usług fryzjera czy sama pielegnujesz pieska? po odpowiedzi na te pytania łatwiej bedzie Ci pomóc i zapraszamy do nas, do 3 grupy :-) Quote
tristan Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 J atez miałem ten problem. Lekarz zalecił podawnie biotyny , możes kupic preparat chyba kerabol - pomaga . Do tego dobra karma np: royal canin. No i oczywiście odpowiednie i regularne kapanie w dobrych szamponach. Ja używam SILVET firmy bayer i jestem zadowolony. Widac poprawę a wczesniej sierść może się nie kręciła ale była matowa i tępa Quote
KARINA121 Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Witam.Mój piesek nie ma rodowodu-ma 3lata i pare miesięcy temu go odkupiłam piesek ma zniszczoną szate więc raczej ścinam go na krótko.Kosmetyki specialne dla yorków jak i szampon i oliwki no i do tego karma royal-a co do przeniesienia sie do grupy 3 to musze zobaczyc jak tam sie przenieś,gdyż jestem nowym członkiem ale bardzo dziekuje za rady i pozdrawiam Karina:lol: Quote
julita104 Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 zmartwie Cie ale niestety piekno okrywy włosowej jest w duzej mierze uzaleznione genetycznie :( U yorkow wlos to w sumie cay pies. Ale napewno duzo da sie zrobic z pieskiem, wiec trzeba zakasac rekawy i do roboty a napewno piesek zmieni sie nie do poznania! Pomoze Ci dobry fryzjer. Nie wiem z jakiego miasta jestes ale widze ze juz do nas na grupe zajrzałas to Ci cos doradzimy w Twojej okolicy Dobre kosmetyki - szampon + mocno regenerująca odzywka (ja polecam hery, ale są tez inne dobre firmy). Akurat w ofercie Hery jest odzywka w sprayu dla zniszczonego włosa. Stosowałam w lecie gdy moj piers przesuszył wlos wielogodzinnym lezeniem na słoncu i polecam, bo jest super. http://www.hery.pl/zniszczona.php a jakiej oliwki uzywasz? Oliwka bedzie raczej za tłusta. Dla yoreczkow polecałabym olejek norkowy, ale nie kazdy piesek lubi jego zapach. Quote
KARINA121 Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Dzieki za zainteresowanie sie tym problemem i tak zakasam rękawy i zobaczymy co mi z tego wyjdzie -wrrrr oby tylko wyszedł z tego York:lol: Quote
bascha.p Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Mam nadzieje ze sobie poradzisz tym problemem.Choc podzielam zdanie powyzsze ze moze to byc uwarunkowane genetycznie. ale to nic strasznego.Poprostu i napewno pomoga mu dobre kosmetyki a takowe sa i mysle ze moze nie bedzie to jedwabiscie piekny wlos jaki maja zwykle yorki ale Ci sie uda.napewno!Powodzenia.:lol: Moze jedna rzecz ci poradze gdybys nie dala rady wyprostowac tych wlosow , nie bylabys zadowolona z tego jaka ma mimo pozadnej pilegnacji to idz znim do fryzjera, obetnij go ala sznaucerka co ostatnio jest bardzo modne, kitke zostaw i bedzie sliczny.Albo modne ostatnio jest na szczeniaczka tez slicznie wygladaja..sama zdecyduj jak i w czym twoja psinka wygladalaby najpiekniej dla Ciebie oczywiscie. Quote
Recommended Posts