Krystak Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Witam. Mam do was pytania.Otóż ok. 2,5 tyg. temu byłem na spacerze z moją 6 miesięczną sunią.Jest to mały kundelek,ważący 6,5 kg.Bawiła się z pieskiem no i po zabawie poszliśmy w stronę domu.Chodziła sobie po trawie,lecz w pewnym momencie przyszła do mie przestraszone.Nie wiedziałem o co chodzi, więc ją pogłaskałem i zacząłem iść dalej.Lecz ona zaczęła utykać na lewą TYLNIĄ łapkę.Więc wziąłem ją na ręce i poszedłem do domu.Jeszcze tego samego dnia poszliśmy do weterynarza.Młoda weterynarka powiedziała że musimy poczekać 2 tyg i zobaczyć czy jej nie przejdzie.Lecz to nie przeszło a wręcz zrobiło się gorzej:shake:.Wczoraj byliśmy ponownie i teraz starszy wet dał jej jakiś zastrzyk i proszki(scanodyl) no i mamy jeszcze czekać do piątku.Sunia dostała wczoraj oraz dzisiaj lek no ale zbytniej różnicy nie ma.Może jest, ale to minimalna.A wet powiedział że jak nie przejdzie to w piątek ma naczczo przyjść i zrobi jej zdjęcie rtg w znieczuleniu.Gdy badał tą łapę bolało ją w okolicach stawu biodrowego. I teraz pytania: Ile może kosztować takie zdjęcie i narkoza? I drugie pytanie: Czy wiecie coś może o zapaleniu główki stawu biodrowego(nie pamiętam tej nazwy), obumarciu jakiejś główki.Proszę was o pomoc:-( Quote
ewa11211 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Nie wiem czy ci to pomoże ale napisze . My mieliśmy problem z martwicą chrząstki stawowej w przedniej łapce jak piesek miał 6 miesięcy . Mój wątek jest na tej stronie ortopedia osyeochondroza głowy kości ramiennej przeczytaj i jeśli pędziesz miała jakieś pytania to pisz . My chodzimy do Igora Bisenika on przed zrobieniem zdięcia naciągał każdy staw psa i patrzył czy piesek nie kuleje . Zdięcie stawu mieliśmy robione bez narkozy bo psiak ładnie leżał i się nie ruszał . Za zdięcie płaciłam 60 zł. Quote
Recommended Posts