Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='michal_unga']Albo mi się wydaje, albo w tym roku Leszno ma problemy organizacyjne.
Owszem około 28.01 uaktualnili listę. V gr. sędziują :
pani Krystyna Opara
pan Ove Germundsson / Szwecja.

Brakuje mi też potwierdzenia czy zgłoszenie internetowe dotarło. ( może jestem przewrażliwiony ostatnio ).
Dzięki za info :)

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Tak, Michał, tez juz widziałam sędziów na "piątkę". Chyba zaryzykujemy...

Pzdr.[/QUOTE]
Mnie podoba się ta wystawa - jest kameralna. Traktuję podobnie jak klubówkę, tzn warto być.

[quote name='jamnicze']Dzięki za info :)[/QUOTE]
Nie ma za co

[quote name='Elitesse']przedluzyli termin zgloszen do 9 lutego[/QUOTE]
Tym razem ja dziękuję za info.

Posted

uwielbiam tą wystawę bo jest taka inna od wszystkich kameralna, mała ale sami znajomi :) właściwie odkąd wystawa Championów jest w Lesznie staram się być co roku - głównie towarzysko :) by się nagadać ze znajomymi i móc wszystko co mnie interesuje zobaczyć, lubie też te specyficzne finały, losowanie :) no i co tu ukrywać kibicuje lhasakom z mojej hodowli :) do zobaczenia !

Posted

forma finałów jest świetna, uwielbiam biegać z psami po tych kolorowych dywanach!! no i można wygrać bardzo atrakcyjne nagrody, 2 lata teme pies którego pokazywałam wziął BISa i wygrał między innymi kino domowe. Wie ktoś może czy będą podane wcześniej stawki albo chociaż ilościówki?

Posted

[quote name='Darianna']jedno pytanie - jak pies ma młodzieżowy championat, to pokazuję go w klasie młodzieży? mimo ze wówczas będzie 18 dni po ukończeniu przez niego 15 miesięcy? czy po prostu juz będzie dla mnie po ptakach? :D[/QUOTE]

Moja suka 3 lata tem zdobyła CWC jako 13 miesięczne dziecko :p więc niestety się nie liczyło :P

• 2 weeks later...
Posted

tak o 10:00 choć chyba ocena zaczyna się o 10:15 ale nie pamiętam

wchodza psy na ring, sędzia dotyka, ocenia jak na każdej wystawie, nie daje opisów tylko lokaty i dyplom, porównuje się póxniej psa z suką o Zwycięstwo Rasy

Posted

jamnicze, na stronie O/Leszno masz godziny rozpoczecia sędziowania. Sprawdź, o której i na jakim ringu sa oceniane baski.
Pierwsze oceny zaczynają się o godz. 10.00 i rzeczywiście sa 4 ringi.

Nie dostajesz karty oceny, tylko dyplom. Ponieważ nie ma opisu psa, to sędziowanie idzie b.szybko; sama się przekonasz.

Jeszcze jedna inność to taka, że katalog jest płatny;)

Pzdr.

Posted

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) My jesteśmy na ringu 4 i przed nami są tylko akity więc lepiej się nie spóźniać ;)
Ale z tym katalogiem, to przegięcie, za wystawę się więcej płaci, katalog będzie pewnie cienki, bo jak przeglądałam plan sędziowania, to nie ma za wiele psów, a oni chcą za to jeszcze pieniądze.

Posted

mieli mało zgłoszeń to szybko wpadli na pomysł, jak załatać dziurę.

Termin zgłoszeń przedłużony, ale opłata już jak w dniu wystawy. SZKODA SŁÓW !!!

Jestem z Poznania, do Leszna mam 80 km a wystawa wyniosła mnie więcej niż np. międzynarodówka w Warszawie, czy Sopocie.

Posted

jak ci nie odpowiadala cena to po co zglaszalas ? :roll: nie rozumiem takich narzekan
kazdy ma wybor - albo zglasza w terminie i placi zwykla stawke albo po i wtedy decyduje sie zaplacic wyzsza kwote, oddzial nikogo nie zmusza :roll:

na wystawie mniej psow niz w latach ubieglych i czuc bylo troszke luzu
spoznil mi sie pociag i tym samym ja spoznilam sie na szampana :placz::placz:
jak dla mnie wystawa jak zwykle bardzo dobrze zorganizowana tylko szkoda ze pucharki takie same jak w zeszlym roku

Waciak - V1 CWC Zwyc Wystawy Championow i BOB :multi:
przez ostatnie 6 lat na championach pokazywalam swoje sznaucerki srednie, w tym roku zglosilam minika i debiut mu sie udal :)