Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co wiem to w dniach 25-26 pazdziernika odbeda sie w Ińsku zawody.Czy ktos z Was sie na nie wybiera?

Dosc prawdopodobne ze uda mi sie zmusic rodzicow zeby na nie pojechac jako widzowie.Bo raczej jako zawodnicy nie mamy tam czego szukac... :D

Jakie beda tam klasy,czy mozna canicross lub velo?

Bo ja juz nie wiem.

Ciemna jestem... :wink: :roll:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ELO!!!

stronka Worony Cup

http://www.wyscigi.worona.pl/html_pl/index.html

Oficjalne informacje dotyczące tegorocznej edycji zawodów pod nazwą "WORONA CUP ".

Komisarz zawodów: Pani Julita Kozak

Sędzia główny: Pan Andrzej Zamoyski

Konsultant trasy: Pan Radek Ekwiński

Lekarz odpowiedzialny: Pan dr. Leonard Gugała

Sędzia czasowy Pani Danuta Miśkowiec

Czas i miejsce: etap pierwszy: IŃSKO 25.10. 03 , GODZINA 15.00 stadion sportowy

etap drugi: IŃSKO 26.10. 03 , GODZINA 11.00 stadion sportowy

Długość tras: Wyścigi podzielone są na 2 etapy, ich długość jest zgodna z regulaminem.

PROGRAM ZAWODÓW ( ORIENTACYJNY )

25.10.2003

do 11.00 25.10.2003 PRZYJMOWANIE I REJESTRACJA ZAŁÓG W OŚRODKU

" PROMYK" W IŃSKU

12.10 OBIAD

12.45 ODPRAWA ZAWODNIKÓW

13.00 PRZEJAZD NA MIEJSCE STARTU I ETAPU

13.30 PRZEGLĄD TECHNICZNY I WETERYNARYJNY

14.00 START PIERWSZEGO ZAWODNIKA

16.00 ZAKOŃCZENIE I ETAPU, POWRÓT DO OŚRODKA

20.00 WIECZÓR MASZERA

26.10.2003

11.00 PRZEGLĄD TECHNICZNY I WETERYNARYJNY

12.00 START PIERWSZEGO ZAWODNIKA

14.00 ZAKOŃCZENIE II ETAPU,

14.30 OBIAD

15.30ROZDANIE NAGRÓD, OFICJALNE ZAKOŃCZENIE IMPREZY

Wyścigi Psich Zaprzęgów "WORONA CUP 2003" organizowane są w zachodniopomorskiem po raz czwarty. Zawsze cieszyły się ogromnym zainteresowaniem publiczności i ,co miło nam stwierdzić, zostały wysoko ocenione przez zawodników. Zamysł imprezy jest prosty - ma to być nade wszystko spotkanie przyjaciół, ludzi których łączy ta sama pasja; okazja do wymiany doświadczeń i zaprezentowania tego pięknego sportu jak najszerszej publiczności.

W tym roku, wychodząc naprzeciw sugestiom zawodników, przesunęliśmy termin zawodów na koniec października. Impreza została także zredukowana do dwóch dni, aby zminimalizować koszty związane z udziałem w niej.

Po raz drugi zawody zaliczane są do Pucharu Polski w ramach Polskiej Federacji Sportu Zaprzęgowego. A zatem punkty zdobyte w naszej imprezie zaliczane są do punktacji Pucharu Polski.

W kwestiach organizacyjnych należy dodać kilka szczegółów :

Ramowy plan imprezy jest orientacyjny i w szczegółach może ulec zmianie

Jedyną osobą, której decyzjom należy się bezwzględnie podporządkować jest sędzia główny

Wszystkie psy muszą przejść kontrolę weterynaryjną przed i po starcie w każdym z etapów

Zaprzęg składa się z jednego maszera i jednego pomocnika, dla takich zespołów przygotowaliśmy zakwaterowanie i wyżywienie

Detale, których nie znajdziecie Państwo w tej korespondencji znajdą się na stronie internetowej Worona Cup 2003, pod adresem www.wyscigi.worona.pl

Istnieje możliwość zakwaterowania od 24.10 wieczorem, jednakże za ten nocleg zawodnicy będą musieli zapłacić z własnej kieszeni (ok.40 PLZ/osobę).

Nocleg i wyżywienie w trakcie zawodów są bezpłatne dla załóg składających się z jednego zawodnika i jednego pomocnika.

Adres do korespondencji: Maciej Janiszewski

ul. Jana Dąbskiego 5

72-300 Gryfice

Adres e-mail: maciek@worona.pl

tel.: (91) 384 22 82

tel. kom.: 606 38 55 55

Posted

To fajnie PaY.Moze ja tez rodzicow wyciagne.A ile gdzies kosztuje start?

Chociaz nie wiem czy by mojemu misiowi cos nie odpalilo.Bo on nie lubi sam.

Ale podobno na zawodach psy bardziej sie staraja.

Takie pytanie.Czy jakis samobojca chce mojego piesa do swojego zaprzegu pozyczyc? :D

Posted

To moze sie skusze i wystartuje...Przynajmniej wesolo bedzie.TYlko nie wiem gdzie jest to insko,bo jak daleko od gryfic to chyba nie pojade:(

POza tym nie wiem czy nas by nie zdyskfalifikowali,bo anuk czasem jak ma zly humor to biegnie kolo mnie a nie ciagnie.Wiec nie wiem.sie zobaczy...:)

Posted

Ale mam wrednych rodzicow,nie chca mnie puscic na zawody,chyba sie powiesze:(.Mowia ze mnie nie puszcza na dwa dni samej z jakimis obcymi ludzmi itp.

Nie no nie wiem o co im chodzi.

Teraz mnie juz nawet za rok do bukowca nie chca puscic,bo mowia ze tam bede z ludzmi ktorych oni wogole nie znaja itp.Jakies odbitki maja.

Powiedzieli ze moze mnie do bukowca puszcza,ale pojada tam i beda z wami rozmawiac,zeby miec pewnosc,ze wszyscy ktorzy tam beda sa odpowiedzialni i rozwazni.Ale moja mama jest kuzwa wszystkiemu przeciwna:do inska nie ,do bukowca nie.Bez sensu tacy rodzice.Ale jeszcze ich zmusze,chocbym miala im na glowe wejsc.

Wyc mi sie chce... :( :evil:

A tak poza tym to naet jesli bym ich przekonala to nie mam sprzetu:liny i pasa-wiec i tak guzik.

Czemu mam takiego pecha????

Wwrrrrrrrrr 0X :evil:

Posted

Ula nie denerwuj sie..

Twoi rodzice moga porozmawiac np z naszymi rodzicami, moga przyjechac tez is ie przekonaja ze towarzystwo jest oki...

A sprzetem tez sie nei denerwuj... mam 2 pasy amortyzator tez sie znajdzie :)

Posted

Na razie sprobuje ich przekonac zeby mnie puscili do ińska,a o zlocie to im pomendze kiedy indziej :) Jakby cos to ja ci powiem czy jade na zawody czy nie,i wtedy to jakbys mogla to przywiozlabys ten sprzecior,oki?

Ale jeszcze nic nie wiadomo,ale nie trace nadzieji.Moze nie sa tacy zli.Ale jesli beda sie czepiali to serio powiem im zeby pogadali z czyimis rodzicami,zeby mieli pewnosc ze nie umre.

AnTU,a twoi rodzice jada do inska z wami?

Pozdrawiam :wink:

Posted

My się z Badim wybieramy ale jako oglądacze. Chociaż jak Badi zobaczy tyle ziomków to pewnie będę biegła za wszystkimi jako niezarejestrowany uczestnik zawodów. :D

Zobaczę, pogadam, może sama się skuszę!

Posted

Wlasnie wtym problem ze im sie to nie oplaca,bo musieliby mnie wiezc 4 razy.W jedna strone i oni spowrotem,a potem znow to samo.no chyba ze tylko poogladac na 1 dzien.Bym sobie pobiegla poza konkursem,mozna tak?

No chyba ze ktos chce mojego psa pozyczyc...ale watpie. :D

Zoebacze,poprosze zebym chociaz mogla poogladac.

Posted

Ula niech jada z tobą chociaż na jeden dzień. Przecież nie muszą wracać od razu. Pewnie tez z checią by zobaczyli jak to wygląda. Powiedz że się toba starsza kolezanka ze Stargardu zaopiekuje. hihi Tylko że ja tam tez tak bede na raz (no chyba że się uda to przyjadę w dwa dni)

Posted

Nie moge jechac.Buuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!! :( Powiedzieli ze nie jade dlatego zebym sobie nie myslala ze wszystko mi wolno,i mowia ze ja nie respektuje zadnych zakazow.Akurat.

No ale powiedzieli ze nad bukowcem pomysla.Chociaz tyle dobrego... :(

Posted

Pay, ty byłeś w ubiegłym roku na Woronie, napisz jak wygląda kwestia zakwaterowania. Wiem, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ;-) ale jedziemy, i chcialabym wiedziec, czy to są jakies wspolne sale, czy normalne pokoje? I czy daleko od miejsca zawodów? dzięki z góry za odp.

Posted

ELO!!!

z soboty na niedziele nocleg jest gratis... spi sie w takich domkach letniskowych ale sa ogrzewane i bylo cieplo w zeszlym roku przy paskudnej pogodzie a start w tym roku jest gdzie indziej wiec nie mam pojecia ale bedzie trzeba kawalek podjechac na stadion pewnie....