Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja tez tak mam, i mam nadzieje , ze się to wreszcie wszystko uspokoi.....banerki tylko nie działają, nie mogę dodawać emotek i takie tam pierdołki....ale parówczki działaja pełną parą, chyle czoła parówkowym ciotkom!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']a czy mogą być potencjalne parówki, małe, długie, na krzywych łapkach, tyle,że jeszcze szczeniaki i bez nadwagi, Szanowna Komisjo zerknij. Zgłaszam kandydaturę Rudego i Dusi, rodzeństwa. Wkleję zdjęcia dopiero jak pozwolicie.

http://www.dogomania.pl/threads/173752-RUDY-szczeniak-rudzielec-do-adopcji

http://www.dogomania.pl/threads/173756-DUSIA-A-liczny-szczeniak

Ja jestem za - to niewątpliwie będą parówy. Czekamy na głosy reszty komisji...

Posted

Słuchajcie ,ja pusciłam fame o "parach" i usłyszałam,ze tu jamnikowate,lub nisko podwoziowe...a przeciez normalna łaciata ,utuczona,przełagodna sunia tez by tu znalazła miejse?Nie?Sredniej wielkosci...tusza swoje zrobiła,ze wydaje sie wieksza.

Posted

[quote name='mamanabank']a czy mogą być potencjalne parówki, małe, długie, na krzywych łapkach, tyle,że jeszcze szczeniaki i bez nadwagi, Szanowna Komisjo zerknij. Zgłaszam kandydaturę Rudego i Dusi, rodzeństwa. Wkleję zdjęcia dopiero jak pozwolicie.

http://www.dogomania.pl/threads/173752-RUDY-szczeniak-rudzielec-do-adopcji

http://www.dogomania.pl/threads/173756-DUSIA-A-liczny-szczeniak

Też mam wrażenie, że wyrosną z nich piękne parówy i jestem za

Posted

Florentynka napisał(a):
Wstrzymaj się chwilę - podlinkujesz a tu znowu wszystko zwariuje i będziesz podlinkowywać w nieskończoność.
Może jak się ten dogo burdel ustabilizuje to podlinkujemy.

Tak, zwłaszcza, że jak tylko chciałam się zabrać to dogo siadło.
A teraz chodzi jakby mogło a nie chciało, albo chciało a nie mogło...

Posted

halcia napisał(a):
Słuchajcie ,ja pusciłam fame o "parach" i usłyszałam,ze tu jamnikowate,lub nisko podwoziowe...a przeciez normalna łaciata ,utuczona,przełagodna sunia tez by tu znalazła miejse?Nie?Sredniej wielkosci...tusza swoje zrobiła,ze wydaje sie wieksza.

Halciu, jakby niskopodłogowe tylko chodziły jako parówy, to Matylda by się nie załapała! A ona, mimo długich łapek i obecnie pięknej linii jest parówa całą gębą!

Posted

No tak, szczeniaczki słodkie. Ale ja mam zamiar je podle wykorzystać. Chodzi mi po głowie takie zbiorcze parówie allegro. Na zasadzie : mamy wszystko - parówy duże i małe, młode i starsze, małe i wielkie, pręgowane, nakrapiane, jednobarwne i kolorowe, męskie , żeńskie i nijakie...

Gdzie jest duża i okrągła suka łaciata??? No gdzie???

W sprawie łaciatej suczki z Celestynowa: czy możliwe jest zdobycie zdjęć uwierzytelniających jej stan parówi?

Posted

Foczka

Foczka to mała suczka w średnim wieku, ma około 6 lat. Do schroniska trafiła z dwójką dzieci. Potem zaopiekowała się 5 kilkudniowymi szczeniakami i na dokładkę kociakami. Maluchy szybko znalazły nowe domki, a nasza bieda wciąż siedzi w ponurym boksie. Siedzi i czeka na kogoś, dla kogo będzie całym światem.

[FONT=Verdana]Utyka na przednią łapkę- źle się zrosła po złamaniu. Jednak zupełnie jej to nie przeszkadza. Rwie się na spacerki i chętnie bawi. Jest bardzo miłą i opiekuńczą suczką. Łatwo się przywiązuje i kocha mocno całym swoim psik serduszkiem. Uwielbia się przytulać, wszystkim rozdaje całusy. [/FONT]

[FONT=Verdana]Pięknie się pilnuje, jest grzeczna i ułożona. To idealny piesek kanapowy. Byłaby wspaniałą towarzyszką małych dzieci, jak i osoby starszej. Jest bardzo łagodna zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt. Nie potrzebuje dużo ruchu- wystarczą jej krótkie spacerki. Potrafi się sama sobą zająć, nie wymaga ciągłej uwagi.[/FONT]

[FONT=Verdana]Do pilnowania posesji się nie nada, towarzyszem porannego joggingu też nie będzie. Ale może ktoś starszy, samotny szuka przyjaciela? Nie wierzę, że dyskryminuje ją łapka. Skoro jej to nie przeszkadza, nam też nie powinno, prawda?[/FONT]

[FONT=Verdana]Wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana, odrobaczona i odpchlona czeka na kochających właścicieli. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

[/FONT]
Draka
to sunia w kwiecie wieku, ma ok. 5 lat. Zarówno z wyglądu jak i charakteru jest kudłatym misiem-przytulanką. Bardzo łagodna, spokojna, przymilna. Dobrze dogaduje się z psami, choć jest trochę dominacyjna i nie pozwoli rozbrykanemu szczeniakowi wejść sobie na głowę. Nie potrzebuje dużo ruchu, woli oddać się pieszczotom tego jednego, jedynego człowieka.

Draka najchętniej zamieszka w domku z ogródkiem. Niestety, boi się głośnych samochodów, ruchliwych ulic. Nie czułaby się najlepiej mieszkając w centrum miasta.

Draka jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, zaczipowana i wysterylizowana. Pozostaje tylko kochać

Czeka na nowy w dom w Białostockim Schronisku dla Zwierząt.

Bunia
to młoda, zdecydowanie dłuższa niż wyższa suczka
Jest bardzo zagubiona w schronisku, widac że była domowym pieskiem. Mimo, ze przebywa tu kilkanaście tygodni, nadal nie może się odnaleźc
Jest łagodna, bardzo spokojna, opanowana, akceptuje inne psy.
No i do tego śliczna
Wysterylizowana.

Wika
jest około 7-letnią suczką w typie rottweilera. W schronisku jest
już od dawna. Nie wiadomo gdzie się wychowywała i jak wcześniej żyła,
ale ze względu na długi pobyt w przytulisku i spore gabaryty wskazany
byłby dla niej dom z ogrodem (co oczywiście nie oznacza, że blok jest
wykluczony).

Z Wiką ktoś pracował, to widać. Nie sprawia problemów jeśli chodzi o
smycz (ale należy pamiętać, że jest silna!). Nie jest też jednak typem
przytulanki. Być może już nie pamięta, by ktoś poświęcił jej więcej niż
kilka minut tygodniowo.

To pies niezależny, mający swoje zdanie, uparty, dominujący, ale NIE
agresywny. W swoim kojcu rządzi od zawsze, niezależnie z kim mieszka.
Nigdy jednak nie zrobiła krzywdy współlokatorowi i ze wszystkimi dobrze
się dogaduje. To ona ustala, co będzie w danej chwili robić i gdzie są
granice. Jeśli nie chce wyjść na spacer, żadna siła nie wyciągnie jej z
budy. Kiedy znudzą się jej pieszczoty, po prostu odchodzi.

Nie spoufala się, nie dopomina o zainteresowanie. Sprawia wrażenie nieco
wyniosłej. Pewnie dlatego jest w schronisku tak długo. Nie skacze na
kraty, nawet nie wychodzi z budy, gdy obok przechodzą ludzie. Jest
suczką spokojną, opanowaną, chyba niewiele rzeczy jest w stanie
wyprowadzić ją z równowagi.

Wika cierpliwie czeka na swój własny dom. Na człowieka o wielkim sercu,
który zaakceptuje suczkę w średnim wieku ze wszystkimi nawykami i
przyzwyczajeniami. Za odrobinę cierpliwości na pewno odpłaci się
bezgraniczną miłością i wiernością.

Wszystkie psiaki są na zbiorowym wątku Schroniska w Białymstoku.

Posted

O matko Bunia jest przepiękna , czy ona ma swój watek?
Wydaje mi sie , że trochę ogłoszeń jej porobić i domek murowany
Foczka też cudowna...
Co one w schronach robią:placz::placz::placz:

Posted

Foczka jest prześliczna... Bardzo życzę jej domu - pasowałaby do naszego, może też dlatego zwróciła moją uwagę. Oby jej się poszczęściło - w jej okolicach przecież dobrzy, ciepli ludzie mieszkają. :)

Jeśli ktoś będzie robił zbiorowe allegro (tylko ile psów na raz można ogłosić??), w grudniu mogę opłacić wyróżnienie (przypomnijcie się na pw!!!).