majuska Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 dziewczyny jesteście po prostu niesamowite:loveu: Zróbcie sobie przerwę i chodźcie coś kupić: Bombowe galoty dla TZtów na "Orzeszki" do 22.11. - Dogomania Forum Quote
halcia Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Uwielbiam ich przepychanki słowne:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Daria_13 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 adopcja - adopcje - psy - Reks - Schronisko Dla Zwierząt w Sosnowcu imię: Reks płeć: pies wiek: 12 lat 2 miesiące rasa: mieszaniec boks: (izolatka) numer: 291/554/2009 miasto: Sosnowiec sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: oddany przez sąsiadów z powodu śmierci swojej właścicielki, pies bardzo spokojny, towarzyski, przyzwyczajony do ludzi, opiekowało się nim na zmianę wiele osób podczas choroby jego właścicielki, jest również przyzwyczajony do przebywania na podwórku, być może znajdzie się jakaś osoba o wielkim sercu, u której ten niewielki sympatyczny kundelek będzie mógł dożyć swoich dni, będzie się dobrze nadawał do domu z ogrodem a także do mieszkania w bloku zarówno ze względu na charakter, gabaryty jak i przyzwyczajenia, Reks nie jest konfliktowy, ani szczekliwy, pies jest niewielki ma ok. 30 cm w kłębie, sierść ma krótką, gładkowłosą, brązową, podpalaną, uszy ma na wpół stojące kontakt: Schronisko dla Zwierząt ul. Baczyńskiego 11A tel. 32/ 293-75-56 Quote
Florentynka Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Siostra, narzucasz ostre tempo...co ja mam teraz zrobić z tym blogiem? Czy też Ty coś z nim zrobisz? Hę? Ja mogę pisać o parówach do oporu, ale nawet nie wiem jak się takie cholerstwo obsługuje... Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 To się tam podszyj pode mnie i napisz wstępniaka. A ja czekam na lubego, żeby mi "zrobił tam ładnie", bo sama też nie umiem. Umiem tylko pisać. Quote
Becia66 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Parówy górą !!! :multi: Uwielbiam Parówy :loveu: Mam w domu jedną z Orzechowcow, zdjęcie zrobione w momencie kiedy ją przywiozłam do domu ponad 2 lata temu....Kocham te jej kacze, krótkie łapki pod długim podwoziem...:loveu: Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Jaka śliczna! I jaki ma uśmiech rozmarzony! Quote
majuska Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zapraszam do Timurka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/timur-stracil-wszystko-czy-zdazymy-ukoic-jego-bol-orzechowce-173748/ Quote
ihabe Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Dzika_Figa']I kolejna moja myśl. KATALOG PARÓW, gdzie byłyby parówy do kupy, posegregowane wg województw, płci, temperamentu itd w formie jakby banerków zawierających zdjęcie i krótki opis. Tulko trzebaby chyba zrobić stronę www... (Bo na dogo to by chyba było trudne, skoro nie wolno więcej niż 5 zdjęć w poście...) Oto przykład: taki mkatalog to mogę ( chyba, ale zapytam swego guru TZ) dać na moją stronę bezdomnepsy.pl | Strona główna. Mogę też zarejestrować jakąś domenę jeśli chcecie..... przydałyby się propozycje Quote
Dzika_Figa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 domenę wstepnie zarezerwowałam, muszę tylko opłacić, a to mogę zrobić dopiero w poniedziałek z powodu posiadania konta w takiem a nie innym banku :angryy: Za pomoc w zrobieniu strony będę bardzo wdzięczna ! Quote
Sally (od Koanka) Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Dzika_Figa napisał(a):domenę wstepnie zarezerwowałam, muszę tylko opłacić, a to mogę zrobić dopiero w poniedziałek z powodu posiadania konta w takiem a nie innym banku :angryy: Za pomoc w zrobieniu strony będę bardzo wdzięczna ! A może lepiej skorzystać z darmowych blogów? Obsługa jest prosta, duże możliwości... A i Norma dostawała Royala obesity, już się dowiedziałam Quote
Dzika_Figa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Wiesz, to nie kosztuje jakoś bardzo dużo i ja to zasponsoruję, a na blogu właśnie ciężko zrobić coś innego niż chronologiczny blog. Quote
halcia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Sercem z Wami,na reszcie sie nie znam:shake::shake::shake: Quote
Florentynka Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 halcia napisał(a):Sercem z Wami,na reszcie sie nie znam:shake::shake::shake: Halciu, serce najważniejsze, reszta jakoś się zrobi! Quote
Becia66 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Florentynka napisał(a):Halciu, serce najważniejsze, reszta jakoś się zrobi! serca to nam ci nie brakuje....:loveu: Quote
marlenka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 To ja dorzucę najładniejszego psa na świecie http://www.dogomania.pl/forum/f28/nugat-szuka-swojego-czlowieka-nowe-fotki-str-18-a-140360/ Nugat jest w Dt w warce , jest wykastrowany , łagodny około 3 lat , spokojny , nienawidzi spacerków:angryy: Quote
gosiulaa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ja wpadam dorzucić jeszcze psiaków z Rzeszowskiego "Kundelka" :p Duecik Max i Mirinda :loveu: MAX - trafił do schroniska w sierpniu 2009 r. mając ok. 4 lat razem z sunia o imieniu Mirinda. Oba pieski spotkał smutny los. Po śmierci właściciela nie miał się kto nimi zaopiekować i musiały trafić do schroniska. Mirinda i Max są bardzo zżyte ze sobą. Na wybiegu jedno patrzy za drugim. Najlepiej by było gdyby znalazł się ktos kto chciałby zaadoptować oba pieski. Mirinda jest niższa, spokojniejsza i bardziej nieśmiała od Maxia. Max uwielbia pieszczoty i przebywanie w towarzystwie człowieka. MAX:p MAX i MIRINDA ROKI ( kastr.) - to malutki, nie siegający kolana piesek , ma około2-3 latek , jego cudne trzykolorowe umaszczenie świetnie komponuje się z jego charakterem ... Roki jest bardzo odważny, dzielny i zaradny ... uwielbia Człowieka i pieszczoty z nim :) na pewno będzie najwierniejszym Przyjacielem .... Roki bardzo lubi ganiać ze swoimi czworonożnymi znajomymi na wybiegu :) Quote
Sylwia K Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 celestynowiaki-parówiaki:evil_lol:: (tam jest takich baaaaardzo duuuużo) Łatusia (fota jest stara, teraz sunia jest grubsza niż wyższa:cool1:) bardzo spokojniutka sunia, uległa, przyjazna o ciekawym umaszczeniu ma ok 1,5 roku średnio-mała na wielkość PRĘGUSKA Jest opanowana i spokojna, łagodna i przyjacielska. Ma ok 2-3 lata. średniej wielkości sunia w średnim wieku, sięga głową do kolana. Spokojna, zrównoważona, bardzo lubi ludzi, psami się nie interesuje. mała na wielkość młodziutki samczyk: wesoły, łagodny, spokojny, nie przejawia żadnej agresji. Ma ok 7 miesięcy. mały na wielkość Quote
Figafiga Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Kurde jaka ta pręguska wyjątkowo upasiona :shake: :crazyeye: Quote
Tola^^ Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [FONT=Century Gothic]PARÓWECZKI Z OBORNICKIEGO SCHRONISKA DLA PSÓW "AZOREK" OKOŁO POZNANIA.[/FONT] Cz.1 IMIĘ:[FONT=Century Gothic]DEDE[/FONT] [SIZE=2]PŁEĆ: Samiec ROK URODZENIA: 2002 WĄTEK: http://www.dogomania.pl/threads/175900-Malutki-starszy-DeDe-prosi-o-Pomoc!Mieszka-na-jednym-wybiegu-z-ok.200-innymi-psami! KASTRACJA: Tak STAN ZDROWIA: Zdrowy CZIP: Nie ma SZCZEPIENIA: Tak- wścieklizna STOSUNEK DO LUDZI: Bardzo łagodny STOSUNEK DO DZIECI: Bardzo łagodny STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Przyjazny STOSUNEK DO KOTÓW: Łagodny INNE WAŻNE INFORMACJE: Musiał zostać oddany przez właścicieli, z powodu alergii dziecka - poprzednio mieszkał w domu. W schronie znajduje się od 2007roku. Znajduje się na wybiegu z 200 innymi psami! KRÓTKI OPIS: [FONT=Georgia]Lubi kontakt z człowiekiem i głaskanie a najbardziej kocha drapanie po plecach. [/FONT][FONT=Georgia]Jest bardzo kontaktowy i przeuroczy. Ładnie chodzi na smyczy, spuszczony z niej słucha i nie ucieka. [/FONT] LOKALIZACJA: Schronisko dla psów "Azorek" w Obornikach Wlkp. / koło Poznania KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Tel: 782 - 556 - 399 E-mail: tola1335@op.pl Quote
piechcia15 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 to jest chyba parówa:) aczkolwiek pewna nie jestem:( Fafiś jest juz długo w naszym Pabianickim schronisku:( długo bo 2 lata:( coraz bardziej smutnieje:( Ma ok 4-5lat, wykastrowany, zaszczepiony, tolerancyjny do innych psów, przyjacielski do ludzi, umie chodzić na smyczy. Kochany Fafiś, a nikt na niego nawet nie patrzy:( Quote
majuska Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Fafiś jest prawdziwym parówem i my chętnie tutaj na niego popatrzymy i potrzymamy kciuki:lol: Quote
Tola^^ Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [FONT=Century Gothic]PARÓWECZKI Z OBORNICKIEGO SCHRONISKA DLA PSÓW "AZOREK" OKOŁO POZNANIA.[/FONT] Cz.2 IMIĘ:[FONT=Century Gothic] CZARNULKA [/FONT] PŁEĆ: Suczka ROK URODZENIA: 2001 WĄTEK: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/291/lp/137 KASTRACJA: Tak STAN ZDROWIA: Zdrowy CZIP: Nie ma SZCZEPIENIA: Tak- wścieklizna STOSUNEK DO LUDZI: Bardzo łagodny, dla obcych bojaźliwa STOSUNEK DO DZIECI: Bardzo łagodny STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Przyjazny STOSUNEK DO KOTÓW: Łagodny [SIZE=2]INNE WAŻNE INFORMACJE: Trafiła do schroniska jako mały szczeniaczek w 2001 roku. Dwa razy była adoptowana. Niestety, ze względu na chorobę właściciela wróciła do schroniska. Wróciła z uśmiechem- czyli schronisko to jej drugi dom ;) KRÓTKI OPIS: Lubi pieszczoty, jest bardzo kochana i łagodna. Ładnie chodzi na smyczy. Bardzo przywiązuje się do opiekuna. LOKALIZACJA: Od Czerwca 2010roku mieszka w DT - Oborniki Wlkp/ koło Poznania KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Tel: 782 - 556 - 399 E-mail: tola1335@op.pl [FONT=Century Gothic] [/FONT] Quote
Tola^^ Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [FONT=Century Gothic]PARÓWECZKI Z OBORNICKIEGO SCHRONISKA DLA PSÓW "AZOREK" OKOŁO POZNANIA.[/FONT] Cz.3 [FONT=Century Gothic]SISI [/FONT]Jest to około 8 letnia, wysterylizowana suczka. Oddana z domu w 2002 roku. Jest bardzo płochliwa i bardzo ugodowa w stosunku do innych zwierząt. Bardzo potrzebuje osoby, która pomoże jej odzyskać zaufanie do ludzi. Gdy się ją złapie bardzo się boi lecz nie ugryzie musi zaufać na nowo człowiekowi. Jej wysokość w kłębie: 40 cm. Quote
Recommended Posts