Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Oglądałam właśnie oficjalną stronę schroniska w Orzechowcach jest naprawdę fajnie zrobiona,kto ją aktualizuje?

Chyba pracownicy z kierownikiem,bo to oni mają wiadomości z pierwszej ręki.;)

Posted

Ania.B powiadasz?Słyszałam osobiście a męza i dziatki poznałam osobiście przy okazji adopcji mojego Pako(Pikusia) z Waszego schroniska!Jest na stronie schroniska w zakładce mają dom razem z moją Romcia!Oficjalna strona schroniska w Łowiczu jest nieaktualizowana,dlatego założyłyśmy ten wątek!

Posted

Ale wątek :loveu:
Nasza CKNorma była kiedyś taką fest paróweczką, ale przeszła na dietę i schudła (co nie oznacza, że nadal nie ma skłonności do pochłaniania niesamowitych ilości jedzonka)

Tak wyglądałam:

A tak wyglądam:

Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/misiu-norma-razem-na-dobre-na-zle-czekaja-na-dom-62982/

E: Czy parówą zostaje się do końca życia? Bo tak sobie myślę, że Normeńka nasza w głębi duszy nadal nią jest, ale dzięki diecie nie odbije jej się to na zdrowiu...

Posted

Majusko - Ptaśka już wrzucona, wkleiłam ją w pierwszym poście.
Sally - z Normy była zaiste niezła parówa, pięknie zeszczuplała, ale ja osobiście jestem zdania, że parówą się zostaje na całe życie.

Słuchajcie - a może trzeba by powołać wątkową komisję kwalifikacyjną?
Nie czuję się na siłach osobiście weryfikować kto jest parówa a kto nie jest!

Posted

Jaką dietę zastosowałyście Normie?Jaka karma,jak często karmiona i inne ważne rzeczy!Chcemy zacząć odchudzanie naszej Balbiny już w warunkach schroniskowych!

Posted

jej :) ale to w większości nie parówy a niskopodłogowce :evil_lol: Które uwielbiam :loveu:
W zasadzie większość psiaków z "corgi w potrzebie" się tu nadaje :)
Może nie wszystkie są bardzo grubiutkie, ale z tymi krótkimi łapusiami i tak wyglądają jak... parówy :evil_lol:

Posted

Ale ja jestem za wklejaniem również tutaj w kolejnych postach paróweczek i przedstawianie ich krótkiej charakterystyki , a linki w pierwszym poście niech będą.

No to zacznę:
Ptaśka - około 10 letnia sunia, przełagodna, bardzo miziasta, poddaje sie bezgranicznie człowiekowi, obecnie biega sobie luzem po schronisku, zgadza sie z innymi psiakami, ale jednak przede wszystkim wypatruje wciąż człowieka i jego ręki wyciaganej w jej stronę..wciąż czeka aż ktoś powie: " chodź paróweczko idziemy do domku..."

Na prawdę szczerze polecam....sunia ma sporą nadwage i od czasu do czasu pobolewaja ja pewnie z tego powodu nóżki ( sa nieproporcjonalnie chudziutkie ) czasem kuleje na którąś, w schronie nie ma szans dopilnować odpowiedniej diety...

Posted

I kolejny parówek orzechowski Czadorek:
Bardzo pogodny psiak, nazywany albo lambadziarzem, to z racji tańców wykonywanych na widok ludzia zbliżającego sie do boksu, albo też przegubowcem:lol: Jest bardzo kochanym, miziastym i łagodnym psiaczkiem, zgadza sie z innymi psiakami, jest bardzo energiczny i ruchliwy, ale zauważyłam , że chlopak tak jakby z miesiąca na miesiąc coraz bardziej smutnieje , traci nadzieję..ma dopiero 6 lat, może się uda aby resztę życia gdzieś przy ludziu spędził...

link do wątku Czadorka:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/czador-psi-akrobata-przegubowy-czeka-na-dom-orzechowce-137020/

Posted

Rany! Jakie piękne parówy!
Nie mogą się zmarnować, nie damy im!
Już lecę podoklejać linki w pierwszym poście - jeszcze trochę i będziemy myśleć o zbiorczym allegro.
Tak się zastanawiam czy nie dobrze by było jakiś parówi fundusz ogłoszeniowy spróbować utworzyć - może jakiś bazarek na ten cel. Będę myśleć, jak się trochę odkopię spod roboty.

Posted

[quote name='Florentynka']Majusko - Ptaśka już wrzucona, wkleiłam ją w pierwszym poście.
Sally - z Normy była zaiste niezła parówa, pięknie zeszczuplała, ale ja osobiście jestem zdania, że parówą się zostaje na całe życie.

Słuchajcie - a może trzeba by powołać wątkową komisję kwalifikacyjną?
Nie czuję się na siłach osobiście weryfikować kto jest parówa a kto nie jest!

A wiecie, co sobie pomyślałam? A gdyby tak dodatkowo zrobić jakąś akcję pokazującą jak parówy się zmieniają po diecie? (patrz Norma :p). Bo może ludzie nie zdają sobie sprawy, jakie to w gruncie rzeczy piękne psy, tylko ze skłonnościami do tycia, więc trzeba być konsekwentnym i upartym a psiak będzie piękny i zdrowy.
Oczywiscie to akcja bardziej do ludu, bo tu na dogo, to pewnie sobie ludzie zdają z tego sprawę...

[quote name='Romka']Jaką dietę zastosowałyście Normie?Jaka karma,jak często karmiona i inne ważne rzeczy!Chcemy zacząć odchudzanie naszej Balbiny już w warunkach schroniskowych!

Nazwa karmy wyleciała mi kompletnie z głowy, było to na pewno coś dla psów z nadwagą, takiego specjalnego. Ja się tego jeszcze dowiem :diabloti:

Norma dostawała chyba najniższą możliwą dawkę co drugi dzień. Dla ciekawostki powiem, że był z tym nie lada problem, bo Norma mieszka w kojcu z Misiem, a ten diety nie potrzebował z pewnością. DLatego na czas jedzenia musieli być rozdzielani. Rozdzieleni całkiem byc nie mogli, bo to taka nasz zakochana para i Misiek bez Normy żyć nie może. Było z tym trochę zamieszania.
Potem, o ile dobrze pamiętam, gdy już trochę schudła, zaczęła dostawać tę karmę codziennie a potem przeszła na normalne żarcie, ale w zmniejszonych ilościach. Początkowo pilnowano ją, żeby zjadła swoje a Miśkowe zostawiła (bo to neico rozkojarzony psiak jest, trochę zje, potem coś zrobi, pójdzie się poprzytulać, pochodzi sobie, popatrzy na zewnątrz, potem znów coś zje i w ten sposób miska Normy jest już dawno pusta a Miśkowa tylko do połowy :lol:). Teraz chyba jeść dostaje normalnie, ale oczywistym jest, że nowy właściciel na jej wagę uważać będzie musiał...

Zapytam o tę karmę, to napiszę.

Posted

Ej! Nagle znikł parówi banerek z mojej sygnatury!! I z posta na pierwszej stronie, gdzie wlepiłam 3 banerki do wyboru też wszystko wywiało!
No co jest????

Edit: przepuścilam banerki ponownie przez imageshacka, podlinkowałam, podkleiłam jak poprzednio i nagle mi się przestało mieścić - ja oszaleję!
Czy to jakieś siły piekielne? A może któryś z moderatorów jest parówkożercą, hę?

Posted

Taki banerek zrobiłam... Kradnąc pomysł Florentynce

EDIT: Tylko nie wiem czemu u mnie on nie działa, momi, że podlinkowany prawidłowo...
Na prawdę też zaczynam mieć podejrzenia, że grasuje tu jakiś ... antyparówista!

Posted

Florentynkowe banerki widać i działają, a Figowy nie działa...

Jest taka karma odchudzająca Royal Canin Obesity, wbrew pozorom wcale drogo to nie wychodzi, można u weta na wagę kupować....ja ja jakis czas swojemu dziadkowi Poldkowi kupowałam i zrzucił 2 kilo, nie fundowałam mu z racji wieku i kondycji duzych porcji ruchu, więc to chyba zasługa tej karmy...

Posted

my mamy parówkę Bunię - proszę i ją dopisać :)

http://www.dogomania.pl/forum/f28/laciata-bunia-juz-w-dt-prosimy-o-pomoc-w-oglaszaniu-147386/

Bunia siedziała w schronisku 1,5 roku. Postanowiłam ją wyciągnąć, bo sliczna sunia i na pewno szybko znajdzie dom ( jej siostra znalazła ).
Moją decyzję przyspieszyła jej pogryziona łapa :(

Bunia przyjechała i ....cisza.... nie dzwoni nikt.

Sunia na ok 2 lat. Troche nieśmiała w stosunku do obcych, jak juz pozna- to zakochuje się w człowieku na zabój. Dogaduje sie z sukami i psami, toleruje koty. Jest po sterylce.
Czeka na domek
kontakt w sprawie adopcji
Ida 600 101 446
idusiek@o2.pl