Romka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Oglądałam właśnie oficjalną stronę schroniska w Orzechowcach jest naprawdę fajnie zrobiona,kto ją aktualizuje? Quote
karolciasz28 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Romka napisał(a):Oglądałam właśnie oficjalną stronę schroniska w Orzechowcach jest naprawdę fajnie zrobiona,kto ją aktualizuje? Chyba pracownicy z kierownikiem,bo to oni mają wiadomości z pierwszej ręki.;) Quote
weronika1 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Z tego co wiem to Ania B, robiła tą stronkę:lol: Macie rację , jest fajna. Quote
Florentynka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 karolcia - tak, zbiorowe allegro to dobra myśl, niech się ich trochę uzbiera i wystawimy aukcję "komu parówę, komu?" Ej, ekipo z Orzechowców - a Czador to tu nie pasuje? Quote
Romka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ania.B powiadasz?Słyszałam osobiście a męza i dziatki poznałam osobiście przy okazji adopcji mojego Pako(Pikusia) z Waszego schroniska!Jest na stronie schroniska w zakładce mają dom razem z moją Romcia!Oficjalna strona schroniska w Łowiczu jest nieaktualizowana,dlatego założyłyśmy ten wątek! Quote
majuska Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Czadorka zaraz wrzucimy i naszą Ptaśkę ( tylko się ogarnę trochę bo dzień pełen wrażeń dziś był;) ) Quote
Sally (od Koanka) Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ale wątek :loveu: Nasza CKNorma była kiedyś taką fest paróweczką, ale przeszła na dietę i schudła (co nie oznacza, że nadal nie ma skłonności do pochłaniania niesamowitych ilości jedzonka) Tak wyglądałam: A tak wyglądam: Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/misiu-norma-razem-na-dobre-na-zle-czekaja-na-dom-62982/ E: Czy parówą zostaje się do końca życia? Bo tak sobie myślę, że Normeńka nasza w głębi duszy nadal nią jest, ale dzięki diecie nie odbije jej się to na zdrowiu... Quote
Florentynka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Majusko - Ptaśka już wrzucona, wkleiłam ją w pierwszym poście. Sally - z Normy była zaiste niezła parówa, pięknie zeszczuplała, ale ja osobiście jestem zdania, że parówą się zostaje na całe życie. Słuchajcie - a może trzeba by powołać wątkową komisję kwalifikacyjną? Nie czuję się na siłach osobiście weryfikować kto jest parówa a kto nie jest! Quote
Romka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Jaką dietę zastosowałyście Normie?Jaka karma,jak często karmiona i inne ważne rzeczy!Chcemy zacząć odchudzanie naszej Balbiny już w warunkach schroniskowych! Quote
Ra_dunia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 jej :) ale to w większości nie parówy a niskopodłogowce :evil_lol: Które uwielbiam :loveu: W zasadzie większość psiaków z "corgi w potrzebie" się tu nadaje :) Może nie wszystkie są bardzo grubiutkie, ale z tymi krótkimi łapusiami i tak wyglądają jak... parówy :evil_lol: Quote
majuska Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ale ja jestem za wklejaniem również tutaj w kolejnych postach paróweczek i przedstawianie ich krótkiej charakterystyki , a linki w pierwszym poście niech będą. No to zacznę: Ptaśka - około 10 letnia sunia, przełagodna, bardzo miziasta, poddaje sie bezgranicznie człowiekowi, obecnie biega sobie luzem po schronisku, zgadza sie z innymi psiakami, ale jednak przede wszystkim wypatruje wciąż człowieka i jego ręki wyciaganej w jej stronę..wciąż czeka aż ktoś powie: " chodź paróweczko idziemy do domku..." Na prawdę szczerze polecam....sunia ma sporą nadwage i od czasu do czasu pobolewaja ja pewnie z tego powodu nóżki ( sa nieproporcjonalnie chudziutkie ) czasem kuleje na którąś, w schronie nie ma szans dopilnować odpowiedniej diety... Quote
Florentynka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 no bo corgi to parówy pełną gębą. W zasadzie mi się wydaje, że parowa powinna być niskopienna, ale sama mam taką na długich nogach, a niewątpliwie parówę. Quote
majuska Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 I kolejny parówek orzechowski Czadorek: Bardzo pogodny psiak, nazywany albo lambadziarzem, to z racji tańców wykonywanych na widok ludzia zbliżającego sie do boksu, albo też przegubowcem:lol: Jest bardzo kochanym, miziastym i łagodnym psiaczkiem, zgadza sie z innymi psiakami, jest bardzo energiczny i ruchliwy, ale zauważyłam , że chlopak tak jakby z miesiąca na miesiąc coraz bardziej smutnieje , traci nadzieję..ma dopiero 6 lat, może się uda aby resztę życia gdzieś przy ludziu spędził... link do wątku Czadorka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/czador-psi-akrobata-przegubowy-czeka-na-dom-orzechowce-137020/ Quote
Laima Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Świetny wątek. Zaraz Wam tu podrzucę Lankę. Oto wątek cudnej parówy Lany z Konina: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lana-kupka-nieszczescia-sunia-tylko-do-kochania-w-schronie-149201/ Może być? :cool3: Quote
majuska Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='Laima']Świetny wątek. Zaraz Wam tu podrzucę Lankę. Oto wątek cudnej parówy Lany z Konina: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lana-kupka-nieszczescia-sunia-tylko-do-kochania-w-schronie-149201/ Może być? :cool3: Śliczota....:loveu: Wstawiajcie chociaż po jednej fotce na zachęte i wtedy link, będzie barwnie, ciekawie i po prostu parówkowato:p Quote
Florentynka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Rany! Jakie piękne parówy! Nie mogą się zmarnować, nie damy im! Już lecę podoklejać linki w pierwszym poście - jeszcze trochę i będziemy myśleć o zbiorczym allegro. Tak się zastanawiam czy nie dobrze by było jakiś parówi fundusz ogłoszeniowy spróbować utworzyć - może jakiś bazarek na ten cel. Będę myśleć, jak się trochę odkopię spod roboty. Quote
Sally (od Koanka) Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='Florentynka']Majusko - Ptaśka już wrzucona, wkleiłam ją w pierwszym poście. Sally - z Normy była zaiste niezła parówa, pięknie zeszczuplała, ale ja osobiście jestem zdania, że parówą się zostaje na całe życie. Słuchajcie - a może trzeba by powołać wątkową komisję kwalifikacyjną? Nie czuję się na siłach osobiście weryfikować kto jest parówa a kto nie jest! A wiecie, co sobie pomyślałam? A gdyby tak dodatkowo zrobić jakąś akcję pokazującą jak parówy się zmieniają po diecie? (patrz Norma :p). Bo może ludzie nie zdają sobie sprawy, jakie to w gruncie rzeczy piękne psy, tylko ze skłonnościami do tycia, więc trzeba być konsekwentnym i upartym a psiak będzie piękny i zdrowy. Oczywiscie to akcja bardziej do ludu, bo tu na dogo, to pewnie sobie ludzie zdają z tego sprawę... [quote name='Romka']Jaką dietę zastosowałyście Normie?Jaka karma,jak często karmiona i inne ważne rzeczy!Chcemy zacząć odchudzanie naszej Balbiny już w warunkach schroniskowych! Nazwa karmy wyleciała mi kompletnie z głowy, było to na pewno coś dla psów z nadwagą, takiego specjalnego. Ja się tego jeszcze dowiem :diabloti: Norma dostawała chyba najniższą możliwą dawkę co drugi dzień. Dla ciekawostki powiem, że był z tym nie lada problem, bo Norma mieszka w kojcu z Misiem, a ten diety nie potrzebował z pewnością. DLatego na czas jedzenia musieli być rozdzielani. Rozdzieleni całkiem byc nie mogli, bo to taka nasz zakochana para i Misiek bez Normy żyć nie może. Było z tym trochę zamieszania. Potem, o ile dobrze pamiętam, gdy już trochę schudła, zaczęła dostawać tę karmę codziennie a potem przeszła na normalne żarcie, ale w zmniejszonych ilościach. Początkowo pilnowano ją, żeby zjadła swoje a Miśkowe zostawiła (bo to neico rozkojarzony psiak jest, trochę zje, potem coś zrobi, pójdzie się poprzytulać, pochodzi sobie, popatrzy na zewnątrz, potem znów coś zje i w ten sposób miska Normy jest już dawno pusta a Miśkowa tylko do połowy :lol:). Teraz chyba jeść dostaje normalnie, ale oczywistym jest, że nowy właściciel na jej wagę uważać będzie musiał... Zapytam o tę karmę, to napiszę. Quote
Florentynka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Ej! Nagle znikł parówi banerek z mojej sygnatury!! I z posta na pierwszej stronie, gdzie wlepiłam 3 banerki do wyboru też wszystko wywiało! No co jest???? Edit: przepuścilam banerki ponownie przez imageshacka, podlinkowałam, podkleiłam jak poprzednio i nagle mi się przestało mieścić - ja oszaleję! Czy to jakieś siły piekielne? A może któryś z moderatorów jest parówkożercą, hę? Quote
Dzika_Figa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Taki banerek zrobiłam... Kradnąc pomysł Florentynce EDIT: Tylko nie wiem czemu u mnie on nie działa, momi, że podlinkowany prawidłowo... Na prawdę też zaczynam mieć podejrzenia, że grasuje tu jakiś ... antyparówista! Quote
majuska Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Florentynkowe banerki widać i działają, a Figowy nie działa... Jest taka karma odchudzająca Royal Canin Obesity, wbrew pozorom wcale drogo to nie wychodzi, można u weta na wagę kupować....ja ja jakis czas swojemu dziadkowi Poldkowi kupowałam i zrzucił 2 kilo, nie fundowałam mu z racji wieku i kondycji duzych porcji ruchu, więc to chyba zasługa tej karmy... Quote
halcia Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Moja Nelusia { z banerka }na zime utyła.....moze sie na parówe załapie,bo ze zgrabna sylwetką nikt jej nie chciał:-( Quote
Florentynka Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Dawaj Halciu zdjęcia utytej Neli, będzie robić za parówę Quote
idusiek Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 my mamy parówkę Bunię - proszę i ją dopisać :) http://www.dogomania.pl/forum/f28/laciata-bunia-juz-w-dt-prosimy-o-pomoc-w-oglaszaniu-147386/ Bunia siedziała w schronisku 1,5 roku. Postanowiłam ją wyciągnąć, bo sliczna sunia i na pewno szybko znajdzie dom ( jej siostra znalazła ). Moją decyzję przyspieszyła jej pogryziona łapa :( Bunia przyjechała i ....cisza.... nie dzwoni nikt. Sunia na ok 2 lat. Troche nieśmiała w stosunku do obcych, jak juz pozna- to zakochuje się w człowieku na zabój. Dogaduje sie z sukami i psami, toleruje koty. Jest po sterylce. Czeka na domek kontakt w sprawie adopcji Ida 600 101 446 idusiek@o2.pl Quote
Recommended Posts