Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Daga & Maks napisał(a):
teraz przejrzałam, ale nie umiem znaleźć no to spróbuję wytłumaczyć. Weź do ręki jakiś smakołyk, piłkę, coś za czym Diana podskoczy i jak już będzie w górze to opuść rękę w dół, to jak będzie to obserwować cały czas to powinna wylądować na czterech łapach.

Diana skacze za zwykła szatą :p ale ona tak raptownie skacze, że ja czasem muszę szybko odskoczyć by się na mnie nie wspięła i nie podrapała. Spróbowałam to i tak spada na bok. Postaram się jeszcze jutro poćwiczyć i zdam tu relacje :D

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NATKA napisał(a):
Ale szaleje :lol:
http://img180.imageshack.us/img180/6092/sdc14914.jpg

Tu wygląda jakby chciała zapolować na Twoją rękę hi hi ;)
http://img710.imageshack.us/img710/2153/sdc14937.jpg

A jak skacze niżej to też na bok ląduje? Ja w każdym razie bałabym się o psa gdyby miał za każdym razem takie lądowanie i raczej bym go do tego nie zachęcała :roll:

Za każdym razem to nie, jak skacze na 1,60m to wtedy czasem źle upadnie. A jak skacze na 1 m to dobrze ląduje tak jak kot na cztery łapki :p

Posted

Hmmm to może stopniowo zwiększać wysokość skoków i patrzyć jak psiak sobie daje radę. Jak jest oki sprowokować wyższy skok jak nie to wrócić do takiego poziomu kiedy ląduje bezpiecznie - bo szkoda żeby coś jej się stało :p

Posted

NATKA napisał(a):
Hmmm to może stopniowo zwiększać wysokość skoków i patrzyć jak psiak sobie daje radę. Jak jest oki sprowokować wyższy skok jak nie to wrócić do takiego poziomu kiedy ląduje bezpiecznie - bo szkoda żeby coś jej się stało :p

Od początku jak zobaczyłam, że ma predyspozycje do skoków zaczęłam stopniowo podnosić poprzeczkę, na początku 50cm potem 60cm itd aż 1,20m ja wystarczy, że podniosę rękę na wysokości mojej brody to ona już skacze jeszcze wyżej. No tak wiadomo nie daj Bożę złamie łapę to będzie katastrofa :[

Posted

Kama & Diana napisał(a):
Ja nie wiedziała, że ktoś jeszcze oprócz mnie i Nikoli & Tiny jest jeszcze z Pruszcza :p

[FONT=Georgia]bo ja nie jestem z Pruszcza...mieszkam we wrzeszczu ale może kiedyś złożymy Wam wizytę :cool3:[/FONT]

Posted

to czyli Diana ląduje na bok przy podskokach w miejscu? To ja w takim razie odradzałabym podskoki w miejscu. Z Maksem też sobie darowałam, bo lądował na tylnych łapach

Posted

Daga & Maks napisał(a):
to czyli Diana ląduje na bok przy podskokach w miejscu? To ja w takim razie odradzałabym podskoki w miejscu. Z Maksem też sobie darowałam, bo lądował na tylnych łapach

Ona jak już to skacze w dal.
Dziś się nie stała z byt dobra historia u Diany :(
To było tak : pływałyśmy sobie kulturalnie, no i Diana postanowiła wyjść na brzeg, ja nie miała nic przeciwko. No i sobie tak siedziała i pilnowała ubrań, aż w końcu widzę jak coś łapie, myślałam, że to muchy. Ale dla pewności podchodzę bliżej i nagle o ona się trze łapami po pysku. Domyśliłam się, że to osa bo nad nią jeszcze 2 latały. Cała mokra, lecę jak szalona do weta ( 30 min drogi), przez ten czas warga dolna jej spuchła. Wet dał jakiś antybiotyk i przeciw bólowy, wyjął jej żądło i powiedział, że opuchlizna musi do jutra sama zejść. Ja podziękowałam i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. A co do os to one obudziły się po zimnie bo gniazdo mają w ziemi. Zobaczymy co się okaże jutro.

To jeszcze wczorajsze fotki:

Posted

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]ale Dianka pięknie ławeczkę przeskakuje :)
pozy też śliczne :) i taka zgrabniutka z niej panienka :loveu:
[/FONT]

Dziękuje

Chyba była na mnie wściekła za to, że smaków nie wzięłam

Posted

deer_1987 napisał(a):
Staraj sie wiecej zdjec robic z jej perspektywy, zawsze ciekawiej wyglada niz z gory :D

wiem, wiem ale jak ją się spuści ze smyczy to szaleje. I ciężko zrobić dobre zdjęcie.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Oj nie wiem czy tak ciezko ukleknac czy sie znizyc :D nie ma znacznia czy stoisz czy siedzisz/kleczysz i tak musisz ja miec na oku :)

Ja robiłam zdjęcia przyznaję się nie są za dobre ale kiedy zniżam się by zrobić zdjęcie, Diana od razu do mnie przybiega i biegnie tak jakby skacząc przez coś a tego nie mam dlatego fotki wychodza nieźle poruszone :) Kiedy jest okazja to robię zdjęcia na klęcząco :D

Posted

GaBi12 napisał(a):
Pozwalasz jej ciągnąc rekaw? :eviltong:
A tak wgl to sliczna Diana :loveu:

PS. Poprawa zamówienia jest :)

No penie, dla niej to frajda a dla mnie dziurki:cool3:, ale czego się nie robi dla pa :cool1: