Zeliika Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 Hej, wrocil juz ktos? Ponoc zasypalo autostrady na poludniu Niemiec i byly potworne korki ... Quote
dorotal Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Już wróciłam i się pochwalę. W sobotę w Zagrzebiu buldożki: Pepe - CAC Junior, Leos - CAC, CACIB, Zwycięstwo Rasy, Kingi: Vidor - CAC, CACIB Fela - CAC, CACIB, Zwycięstwo Rasy. A w niedzielę oczywiście Monachium z trochę mniejszą stawką (ze względu na zakaz wystawiania psów z kopiowanymi ogonami): Pepe - CAC Junior, Młodzieżowy Zwycięzca Bawarii Leos - res.CAC Vidor - CAC Junior, Zwycięstwo Rasy, Młodzieżowy Zwycięzca Bawarii i ukończony Młodzieżowy Championat Niemiec. Przy okazji zaliczyliśmy i wiosnę i zimę w pełni. W Zagrzebiu pogoda była wiosenna, temperatura + 12 C, zero śniegu, ładne słoneczko. Szczerze mówiąc, to trochę żałuję, że nie mogliśmy zostać dłużej i trochę się pocieszyć wiosną. A w Monachium zima w pełni, mnóstwo śniegu i kilka stopni mrozu. Drogę z Zagrzebia do Monachium początkowo mieliśmy ładną. Problemy zaczęły się w Niemczech, a im bliżej Monachium tym było gorzej. Z trzech pasów na autostradzie odśnieżone były tylko dwa. A na tych dwóch pozostałych też mnóstwo śniegu. Wiele samochodów, a w szczególnosci Tir-y miały problemy z podjechaniem pod górkę. Mnóstwo samochodów stało na poboczu albo ludzie zakładali łańcuchy. A nam oczywiście nawet do głowy nie przyszło aby brać ze sobą w marcu łańcuchy na koła ;-) Wjeżdzając pod kolejną górkę myślałam więc tylko o jednym - oby jakiś samochód nie zblokował drogi, bo jak byśmy stanęli to mógłby być problem. Ale udalo się nam dotrzeć na miejsce bez przygód Jak wracalismy z wystawy droga była już znacznie lepsza i poza kilkoma zatorami na drodze większych trudności nie było. Dopiero później usłyszeliśmy w radiu, że w Niemczech na drodze którą jechaliśmy utworzyły się 60-kilometrowe korki. Udało sie nam więc chyba przejechać przed tymi atrakcjami. Wystawa w Monachium podobała mi się zdecydowanie mniej niz Kassel i Stuttgart. Pierwszy problem to dojście do wystawy. Parkingi są na dole, a hala wystawienicza na sporej górce na która trzeba po prostu wejść. Jak ma się kilka psów, klatki i inne tobołki daje się to we znaki. Chociaż z drugiej strony miałabym zdecydowanie lepszą kondycję, jakby na każdej wystawie tak było :lol: Ogólnie organizacja dobra, dużo miejsca dla wystawców, ale to co mi bardzo przeszkadzało to bardzo małe ringi. Nie było szans, aby pokazać psa w ruchu ;-( Ja miałam problem juz z buldożkami więc zastanawiam się jak radzili sobie właściciele większych ras. Więcej wrażeń i stawki nieco później. Na razie idę się wyspać, bo jechaliśmy z Monachium do domu około 18 godzin. Pozdrawiam Quote
Elitesse Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 dorotal no coz mozna powiedziec? :) GRATULACJE !! :laola: :laola: Quote
Zeliika Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 dorotal serdeczne gratukacje, nie tylko za wyniki ale przede wszystkim - wytrwalosc! :loveu: Quote
askaa Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 dorotal - gratulacje widzę że też maratoniki objazdowe lubisz :multi: Quote
Agasia Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 dorotal brawo :) Mozna prosic stawke beagle? Jak duzo to tylko psy. Quote
Zeliika Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 dorotal jak juz odespisz, to napisz mi prosze psy z klasy posredniej, otwartej i championow rhodesian ridgeback. z gory dzieki. Quote
EwikB Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Dorota - ogromne gratulacje dla Was za wyniki na ringach i za odwagę na drodze.I życzę wielu kolejnych sukcesów pozdrawiam Ewa Quote
PSYLLA Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Dorotal, jak zwykle ogromne gratulacje :lol: I prośba o stawkę posokowców bawarskich z Zagrzebia (o ile jakieś były bo w Monachium wiem już że nie było) Quote
Zeliika Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 PSYLLA napisał(a):Dorotal, jak zwykle ogromne gratulacje :lol: I prośba o stawkę posokowców bawarskich z Zagrzebia (o ile jakieś były bo w Monachium wiem już że nie było) Zeby w Monachium nie bylo zadnego posokowca bawarskiego? :crazyeye: Quote
PSYLLA Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Zeliika napisał(a):Zeby w Monachium nie bylo zadnego posokowca bawarskiego? :crazyeye: Na początku też się trochę dziwiłam, ale już się przyzwyczaiłam, że na Niemieckich wystawach nie ma posokowców. A jak już się pojawiają to zazwyczaj z Polski. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 A mogłabym prosić o stawkę samców seterów irlandzkich? :) Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 PSYLLA napisał(a):Na początku też się trochę dziwiłam, ale już się przyzwyczaiłam, że na Niemieckich wystawach nie ma posokowców. A jak już się pojawiają to zazwyczaj z Polski. Rzeczywiscie w katalogu z Monachium, czyli stolicy Bawarii nie ma posokowców bawarskich :evil_lol: Za to w Zagrzebiu byl jeden pies w klasie championow ze Słowenii NERO VATROVA Quote
Elitesse Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 ja poprosze o sznaucery srednie pieprz i sol z Zagrzebia a o miniatury schwarzsilber PSY z monachium Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Agasia napisał(a):dorotal brawo :) Mozna prosic stawke beagle? Jak duzo to tylko psy. Monachium Psy mlodziez AMBROSIUS VOM FRAUENSEE IRCO VOM STEINERNEN TOR OB-LA-DI'S THE HOLY GRAIL posrednia ARRY VOM KLOSTER MICHAELSTEIN RED BARON ROCKY MOUNTAIN KLEIN-GUSTAV VON WALD UND FORST PEANUTS-PACK BIGFOOT otwarta RODAN PA-BO-MA DREAM AMLYN OF FAMILY DELIGHT ANNAVAH WARRIOR champion QUIET XENO OF JUSTINE'S PACK suki mlodziez ALEXIS THE DREAM OF GAJA JOSIE VON REKKAS HOLZHUTTE ANGELINA THE DREAM OF GAJA ISN'T SHE LOVELY FROM ELLY'S PACK SWEET CONNECTION'S JOURNEY WITH JADE RED BARON SHELBY SENSATION ALICE VOM COSELPALAIS AYLA VOM COSELPALAIS FAMOUS FARAH OF GRANT'S GARDEN ALASKA THE DREAM OF GAJA INGE VON WALD UND FROST posrednia MONEYPENNY'S DELIAH DIAMONDS OF TIFFANY EXACT ICE-BEAR RAPA-NUI otwarta IMAGE INCA FROM CHIRPY FELLOW'S SARRER'S SWEET DREAM ALWINA AMY XELLENT DIAMONDS OF TIFFANY BONNIE FROM THE HOUSE OF GIPSY LIFE BROKEN LANE CHARMING CASSANDRA uzytkowa SARRER'S SWEET DREAM ALICE CALESTA V. FEDERECK champion Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Beagle Zagrzeb psy mlodziez SENTIMEL SHOWDANCER'S MELBOURNE SENTIMEL SHOWDANCER'S NATIVE SPEAKER MASTERPIECE posrednia BOSS OSTRA LUKA otwarta LEONE GUOZO FANCY FRODO OF ALBION ORIGIN champion DUDDLE DELBOY OF ALBION ORIGIN suki baby BASZTA BI GURU szczenieta ADORABLE ABBY COUNTRY TIME mlodziez SENTIMEL SHOWDANCER'S NONCHALANCE otwarta SNOOPY KID PAULINE FOR DALAIDI uzytkowa BRITY OSTRA LUKA ANODA BI GURU champion DARLING DAISY OF ALBION ORIGIN Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Zeliika']dorotal jak juz odespisz, to napisz mi prosze psy z klasy posredniej, otwartej i championow rhodesian ridgeback. z gory dzieki. Monachium veteran - 2 ehrenklasse (? - nie wiem co za klasa) - 1 szczenieta - 1 mlodziez - 4 posrednia - 5 FOGO-ALBERT VOM MOERSER SCHOSS DAKAR Z WERWA - nie dojechał :placz: DREAM COME TRUE KENNELBEC AJANI CIGAJI BOMANI otwarta - 15 SHANGANI VENTOUX MATONGO IKIMBA WAITIMU JUTAKA MASVINGO EKERU ROODEDRAAI BULIHAWU SHANGANI SHAMAI HESHIMA ABAYOMI OB ERLEN FANA ZULU ELRON EZULU HATARI OF SAMBESI WATERS AFRICAN RED STONEGIRI N'GUMA GENNANT SHANGANI TAKATA KARUME NYASSA KHAMI LYNES INJA UPESI CHISULO ASALI VON NYANGANI ANANDO DESERTFIELD champion - 5 CH F SHANGANI PANSA DAFINA CH CZ ASCOT ALTA MIRANO CH CH BUKURU OF SAMBESI WATERS CH D ADANI NAVARROS VON DER BURG WIDUKIND CH I PRONKBERG MAKARI OF HARMAKHIS WISDOM suki szczenieta - 2 mlodziez - 17 posrednia - 5 otwarta - 9 champion - 5 Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Rodezjany zagrzeb Psy mlodziez CHIPANGALI'S QUADI WAWERU AYABA OF KYALA posrednia WAMWARA AYABA otwarta VUMA AYABA champion SHABABU SHAITANI suki mlodziez TUSANI ANI PINK LADY posrednia WANGAI AYABA CONNIE Z TIKOVICKEHO VRSKU SHABABU RASI ALVA Z VRCHU HORKA champion OZRHODE WILD INSPIRATION Quote
flashka-g Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Dorotal ja jestem pod wrazeniem dla Ciebie..ja myslalam ze ja jestem nienormalna ( bez obrazy:lol: ) ze jade ponad 1000 km w pociagu sama po Polsce. Ale tyle km co ty zrobilam masakra!!ile wy kierowcow mieliscie? Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):A mogłabym prosić o stawkę samców seterów irlandzkich? :) Monachium veteran YESTERDAY'S HERO VEIT AT GLEN O'SHEA mlodziez LEXUS CONQUEROR OF HIDDEN IRLAND YOLOOKATME VOM GEBIRGSJAGERHOF posrednia LUCKY LESTER VOM FRANZOSENKELLER JEKYLL VON DER FREILICHTBUHNE CARUSO OF THE TRAV'LIN STAR uzytkowa SILENT ADVENTURE ADMIRAL ADAM otwarta HUBERTUS BLUFF V. SOHRENBERG MORGAN DI CASA BERTOLINI YESTERDAY'S HERO RHEDY LEBRY THE RED LOVE XL ROCKY OF MIMOSA GARDEN STAR'S DON QUIJOTE FAVORIT ADAGIO RED SIRIUS YESTERDAY'S HERO UENTAL ANDOR CLAIM TO GLORY ASHWOOD ALEC suki veteran - 1 mlodziez - 1 posrednia - 2 champion - 2 uzytkowa - 2 otwarta - 2 Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Seter Zagrzeb psy posrednia NAVAN AIR FORCE ONE Z ARISLANDU otwarta ARMANI MY IRISH DESTINY OF LONGFORD uzytkowa KVANTO RED PASSION OF VARAZDIN champion O'CEALLAIGH'S YO LOOK AT ME suki mlodziez NEFERTIRI RED NOKOMIS otwarta ALICE MY IRISH DESTINY OF LONGFORD uzytkowa MARY WONDERSTAR CD IGALFFY-IGALY champion VICARY'S CHANTILLY Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Elitesse napisał(a):ja poprosze o sznaucery srednie pieprz i sol z Zagrzebia a o miniatury schwarzsilber PSY z monachium Sznaucerow srednich w tym kolorze nie bylo w Zagrzebiu(tylko czarne) Zwergschnauzer schwarzsilber psy veteran POULOT VON DEN KLEINEN STROLCHEN mlodziez LORIO VOM STAGEFASSLI KOLJA-CHARISMO V. D. PARTHEWIESEN posrednia TUTANCHAMUN VOM SCHATZKASTLE champion ERIC-XANDRO V.D. PARTHEWIESEN otwarta KYROS VOM STAGEFASSLI ARNY VOM ZWERGHAUSLE DEVILS BREED ASTERIX CADIES-ALDEBARAN VOM GOLDBERG suki mlodziez ARTLOHRS EVITA PRIMERA posrednia UTOPIA VOM SCHATZKASTLE LISKA VON DEN KLEINEN STROLCHEN champion ELVY V.D. PARTHEWIESEN Quote
askaa Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Dorotal to można jeszcze samoyedy prosić z Zagrzebia i Monachium :) Quote
dorotal Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Monachium - 5 Psy champion WHITE MISTORY DEL BAFFIM otwarta STICK CHINOOK FROM THE HOEFERRANGE suki champion FIRST LADY DEL BAFFIM LIREVA'S KIRCHIE Zagrzeb - 11 Psy baby PUPAZZO DI NEVE DI CASA KALY posrednia HARDY ROCCO IN STILE BAROCCO otwarta THE IMPOSSIBLE DREAM DEGLI ALTI CASTAGNI CABAKA'S APOLLO SNOWSTORM suki baby LADY DI ANIMA CANDIDA szczeniaki CABAKA'S HONEYBEE OF ROCK STAR mlodziez NOX-POLI DEA posrednia INDY WHITE OF MALO otwarta THE WONDERFUL LADY DEGLI ALTI CASTAGNI champion WINDNORTH SNOW STARLET Quote
Recommended Posts