pinkmoon Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Dobrze że na razie nie ma żadnych komplikacji, trzymam kciuki za was i za Miecię. Quote
matahari81 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 juz jestesmy po kontroli. Miecia dostala jeszcze dalej antybiotyki na tydzien i leki przeciwbolowe w zawiesinie na 6 dni. w przyszlym tygodniu jedziemy na sciaganie szwow. narazie lekarz powiedzial ze goi sie nawet dobrze. komplikacje byly podczas operacji teraz narazie nie ma. amputowali ta glowke kosci ktora byla wklinowana w srodek miedniy, ma zrobiony staw rzekomy naierpi sie jeszcze bidoczka ale jak pisalam jest strasznie dzielna.lekarz mowil ze niektore psy dopiero po kilku tygodniach stawiaja nozki chore a ona juz starala sie na 2 dzien. baletnoca juz nie bedzie i bedzie kalezka nasza ale nie o to chodzi bo ja tylko chce zeby sobie zyla radosnie i nie cierpiala. jak bedzie dalej tak jak do tej pory to powinno wlasnie tak byc. Quote
punk Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Super! Gratulacje dla Was i Mieci! Będzie dobrze, tam gdzie jest tyle miłości to przecież musi być! Jesteście Wielcy!!!! Quote
matahari81 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 My ja tu wszysy po prostu bardzo kochamy wiec nie ma innej opcji trzeba robic wszystko zeby bylo dobrze.teraz sobie siedzimy w domku obie- wzielam urlopik i pilnuje malej:) jesli nie dostane 2 tygodnia to urlop wezmie moja mama. dzis Miecia wlasnie przed chwilka 1 raz od operacji usiadla na chwilke na pupce:) to dobry znak:) Quote
pinkmoon Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Super, cieszę się że została z wami i dobrze jej tam :) Quote
matahari81 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 nie oddam jej za zadne skarby. to moja niunia kochana. latem zaczynamy plywanie bo to jeden z elementow rehabilitacji. za 2 tygodnie na nowo nauka chodzenia po schodkach masaze nozki i nagrzewanie lampa- ona na to zasluguje Quote
matahari81 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 no to nasza miecia stala się pannicą:) 1 cieczka sie zaczęła. kurcze jutro o wet będą jaja. on ma zawsze mnóstwo psiaków a jutro jedziemy ściągnąć szwy no juz to widzę. Quote
pinkmoon Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Powodzenia w odganiania amantów :diabloti: sterylkę pewnie lepiej umówić kiedy już zupełnie wydobrzeje po operacji, prawda? chociaż to i tak lekarz zadecyduje ;) Quote
matahari81 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 tak lekarz powiedzial ze o sterylce narazie mamy nie myslec. musi dojsc do siebie a to troche potrwa. nio nic bedziemy pilnowac a oka w glowce. jak tylko wroca z pracy do jade do sklepu kupic narazie cos na niwelowanie zapachu. Quote
matahari81 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 od jakis 4 dni uczymy sie powolutku:) Miecia umie juz zostawac i przychodzic do nozki jak ja zawolam juz siada na pupce wiec komenda siad tez opanowana. trzeba bylo jej znalezc zajecie na miare jej obcnych mozliwosci bo jest tak biedna niewyzyta ze az szkoda. ale mam nadzieje ze za jakis czas wszystko nadrobimy. Quote
Rybka_39 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A ja widziałam jak Martusia kupowała Miećce zajebiaszczego konga :) Quote
matahari81 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 zgadza sie dzis zostal kupiony kong. ale bedzie to zabawka na czas zostawania mieci samej w domu bo ma z tym problemy powazne. raz zrobila demolke i wyje. Quote
matahari81 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 dziekuje Ci bardzo:) ze pieknotka to ja wiem:) oby tylko juz jej sie nic nie przyplatalo po drodze bo ta psinka jest bidna wszystko naraz jej sie czepia ech Quote
danal1983 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 to tak zazwyczaj jest...ze jedno zwierzątko musityle przejsc. moja kotka tez jest taka pechowa. 3 operacje amputacji łapy, ropomacicze odkryte przy sterylce...ehh ;/ Quote
matahari81 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 o matko ale wiesz.......od nocy do teraz jest spokoj. uspokoilo sie- juz z niej nie leci. nie bede zapeszala. dzis jeszcze ma glodowke od jutra po troszku jedzonka dostanie Quote
danal1983 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 oby to juz byla koniec jej problemów. wlasnie zadzwonila kobieta , że oddaje psa, ktorego pare dni temu adoptowala (karo)szlag... Quote
danal1983 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 zapraszamy na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/178763-EXTRA-biA-uteria-i-kosmetyki-dla-zwierzAE-t-z-oA-wiAE-cimskiego-schronu Quote
danal1983 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='matahari81']jak to? jaki podala powod? kurde[/QUOTE] ekhm , dobiera sie do jej dzieci;/ niewiarygodne to ale Karo poszedl dzisiaj do adopcji. oby juz to ostatnia jego przystan byla, bo zbzikuje psiak... Quote
danal1983 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='matahari81']co znaczy ze sie dobiera do dzieci?[/QUOTE] cytat:"robi to, co pies na suczce" :/ Quote
matahari81 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 matko i to powod? co za ludziki jest tyle sposobow zeby wyeliminowac takie zachowania ech..... idac takim tropem myslenia ja swoja poptrzednia suczke musialabym tez oddac bo robila tez to co piesek na suczce a byla suczka szkoda slow. oby Karus juz zostal w tamtym domku. Miecka juz 2 dobe nie robi kupki je malutkie porcje ale kurcze pic nie chce no ale jak nie leci z niej to pol biedy. jutro kontrola u Grzebinogi. Quote
danal1983 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 jak sie czuje Mieciusia? jak po dzisiejszej wizycie u weta??? Quote
matahari81 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 miecia w sobote i niedziele byla pod kroplowkami nieststy. miala robione usg i przeswietlenie i niby nic nie wykazalo lecz jelita ma bardzo bolesne i nie dala sie dotknac. pic nie chce wiec weekend spedzilismy na kroplowkach. dostala antybiotyk tez i je samego gotowanego kurczaczka- porcje mikroskopowe co 2h.dostalismy zastrzyk do domku na jutro. jesli uda jej sie zaczac pic to w srode do kontroli jesli nie i gdyby cos znow to jutro jedziemy , narazie welflonu jej nie wyciagneli. Quote
Recommended Posts