Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Wam :)

Natalijo, wpłaty traktujemy już jako grudniowe - przecież grudzień już we wtorek.

Niestety z tego co mówi Owieczka, nie ma żadnego wolnego DT :(

pomóżcie nam poszukać tymczasu dla Dżoka, :(

Posted

Kastracja pewnie byłaby możliwa, ale to kosztuje niestety.
Nie byłoby to bardzo dużym problemem, gdyby nie choroba wirusowa która zabiła ostatnio 8 szczeniąt. Reszta maluchów, w sumie 18, dostała surowicę lub szczepionkę.

Posted

DEKLARACJE STAŁE NA DZIEŃ 27.11:

Aga-33-76 - 10 zł miesięcznie
Agata,Sonia- 50 zł miesięcznie
obraczus87 - 10 zł miesięcznie
AnnaA - 10 zł (od Grudnia)
katarzyna005 - 30 zł
Zmysł - 10 zł
KSpasiuk - 20 zł
Awit - 10 zł
Natalijo - 30 zł

RAZEM: 180 zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:

Yajo - 30 zł
obraczus87 - 30 zł
Aimez_moi - 30 zł
Aga-33-76 - 50 zł

RAZEM: 140 zł

SUMA na dzień 27.11 - 320 zł

Posted

Dziękuję Marto za link. Widzę, że to Ty zajęłaś się prowadzeniem rozliczeń dla Dżekusia. Możesz w takim razie od razu wpisać tą moją jednorazową deklaracje/wpłate 10 zł (żeby było wiadomo ile Dżekuś ma już uzbierane). Raz jeszcze przepraszam, że tylko tyle i że jednorazowo, ale zbyt wiele już mam tych biedaków... Wszystkich serdecznie pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!

Posted

Agnieszka103 napisał(a):
Dziękuję Marto za link. Widzę, że to Ty zajęłaś się prowadzeniem rozliczeń dla Dżekusia. Możesz w takim razie od razu wpisać tą moją jednorazową deklaracje/wpłate 10 zł (żeby było wiadomo ile Dżekuś ma już uzbierane). Raz jeszcze przepraszam, że tylko tyle i że jednorazowo, ale zbyt wiele już mam tych biedaków... Wszystkich serdecznie pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!

super! wielkie dzięki Agnieszko!

Natalijo, Agnieszka zrobi przelew na moje konto (nie wiedziałam jeszcze wtedy na jakie będziemy zbierać) i ja Tobie przeleję deklarację jednorazową od Agnieszki :)

Posted

Majqa napisała tekst do ogłoszeń dla Dżokusia :loveu:

Nie było to łatwe zadanie, gdyż jest mało informacji o psiaki...

TEKST DO OGŁOSZEŃ (gdyby ktoś miał jakieś poprawki proszę pisać:))

Ciupeńki szorściaczek Dżok i jego los...

Urodziwy, maleńki, młodziutki, bo góra 1,5 roczny, a zachowujący rezerwę wobec człowieka, nie domagający się jego nadmiernej uwagi, atencji, pieszczot szorściaczek. Jak to możliwe, że wciąż samotny? Jak mogło dojść do tego, że został oddany do schroniska? Czy i czym naprawdę zawinił, by podzielić smutek innych, podobnych mu bezpańskich stworzeń, dla których nikła nadzieja na lepsze jutro zbija z tropu chęć życia? Czy Dżok, bo o nim tu mowa, zaznał aż tyle zła, że wybiera stronienie od ludzi i nie zabieganie o ich łaskę? Najprawdopodobniej za tym 4-5kg maleńtaskiem stoi jakaś mroczna historia, a za nią idące, bolesne wspomnienia, które przytłaczają strapioną główkę i...nie pozwalają zapomnieć, o tym, na co nie ma się już wpływu, o tym...co było i...co się utraciło. Znikąd nie nadchodzi ratunek, wybawienie wciąż omija Dżokiego szerokim łukiem, a...wystarczyłoby, przechodząc obok schroniskowych boksów zadać sobie odrobinę trudu, zaprzęgnąć do pracy uważny wzrok i wyłowić nim spośród tłumu kłębiących się psich ciałek właśnie to, utkane różnymi odcieniami szarości, czerni, beżu, bieli, rudości i...niemego cierpienia. Czy ktokolwiek i kiedykolwiek sprawi, że na uroczym pyszczku Dżokiego zagości zawadiacki uśmiech, jego ogonek poruszy się w radosnym rytmie, a serduszko rozsadzi wiara? Na te pytania odpowiedzi zna tylko los. Ów cud nigdy się nie ziści, jeśli z przepływającej przez schroniskową rzeczywistość fali chętnych na przygarnięcie psiaka nie wyłoni się ta jedna, jedyna ręka, przeznaczona właśnie Dżokiemu. Może należy ona do Ciebie?

Osoby zainteresowane losem Dżokiego proszone są o kontakt z panią.........., dzwoniąc na numer......... lub pisząc na adres mailowy...........

Posted

DEKLARACJE STAŁE NA DZIEŃ 29.11:

Aga-33-76 - 10 zł miesięcznie
Agata,Sonia- 50 zł miesięcznie
obraczus87 - 10 zł miesięcznie
AnnaA - 10 zł (od Grudnia)
katarzyna005 - 30 zł
Zmysł - 10 zł
KSpasiuk - 20 zł
Awit - 10 zł
Natalijo - 30 zł

RAZEM: 180 zł