Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hotelik był opłacony za miesiąc z góry - Dzok wyjeżdża z Hotelu w sobotę. zaokraglając był tam 2 tygodnie czyli 125 zł do zwrotu.
Jednak kwota 125 zostaje pomniejszona o to, co wyda p.Alinka na transport z Jaktorowa do Warszawy. To co zostanie, bo przeciez zostanie :) chciałabym przeznaczyć dla Pappiego - psiaka, który nie toleruje innych psów, lada chwila zostanie zagryziony przez inne psiaki... wspomne, że Pappi wrócił po raz kolejny z adopcji :( W ten sposób jednorazową wpłatą chciałabym, abysmy pomogli Pappiemu.
http://www.dogomania.pl/threads/171931-JeA-li-nie-hotelik-lub-DT-to-grabarz-Potrzebne-staA-e-deklaracje

Chyba, że macie inne propozycje :) czekam.

P.Alinko bardzo proszę policzyć ile mniej więcej kosztować bedzie paliwo :)

Posted

Ufff, dopiero do domu wróciłam i nadrabiam zaległości.

Na koncie z tego co pamiętam mam 90 zł.
Rozumiem, że pieniążki Zmysła, chyba 30 zł (piszę z pamięci, potem sprawdzę) mam przesłać na podanego wcześniej psiaka - nie ma sprawy, ale dopiero jutro w pracy ok?
Czyli wg moich pamięciowych obliczeń zostanie 60 zł.
Obrączuś dostanie (też jutro) 17 zł za smyczkę.
Więc resztę też prześlę do Obrączusia - ona mądrze te pieniądze rozdysponuje ;)
Jakbym coś pomyliła to krzyczeć.
Muszę szybko posprawdzać "moje" wątki, a potem na spokojnie sprawdzę co i jak (chyba, że Pani Prezes :) wcześniej mi napiszę czy i w czym się pomyliłam.
Przelewy zrobię jutro w pracy, jak tylko znajdę chwilkę.

Przepraszam, ale jest późno, a muszę jeszcze dużo spraw załatwić.

Posted

Awit napisał(a):
I uważam, że można resztę z Dżoka przeznaczyć na tego Pappi, a ja jeszcze natalijo prześlę Ci za parę dni za kastrację 10zł.

Nie musisz wysyłać - prześlij na tego Pappiego, albo na wybranego przez siebie psiaka :)

Posted

Natalijo Kochana, na kwote 90zł składają się:

- Twoja deklaracja 50zł
- deklaracja iwna5702 za grudzień - 10 zł
- wpłata Zmysła - jednorazowa 20zł oraz deklaracja stała 10zł ze styczeń.

Tak więc pozostałe pieniążki jakie zostaną to tak naprawde Twoja styczniowa deklaracja, która powinnaś przeznaczyć na innego psiaka :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Natalijo Kochana, na kwote 90zł składają się:

- Twoja deklaracja 50zł
- deklaracja iwna5702 za grudzień - 10 zł
- wpłata Zmysła - jednorazowa 20zł oraz deklaracja stała 10zł ze styczeń.

Tak więc pozostałe pieniążki jakie zostaną to tak naprawde Twoja styczniowa deklaracja, która powinnaś przeznaczyć na innego psiaka :)

Przesłałam dziś Tobie obrączuś 17 zł za smyczkę, a na konto z wątku Jaro i Lecha 10 zł deklaracji miesięcznej Zmysła za styczeń i te 20 zł, które Zmysł wysłała Dżokusiowi w prezencie świątecznym. Jako, że Dżokuś na święta dostał najwspanialszy prezent, to doszłam do wniosku, że może odstąpić swój prezent tym dwóm biedaczkom.
Mam nadzieję, że Zmysł nie ma nic przeciwko :)

Więc rozliczenie końcowe:

Było 90 zł
Poszło 17 zł za smyczkę, 30 zł do Jara i Lecha - zostaje 43 zł z mojej wpłaty, którą przeznaczę na któregoś z "moich psiaków" :)
Jak pieniądze dojdą, to potwierdź proszę na wątku, żeby można było finansową stronę sprawy Dżokusia oficjalnie zamknąć.
Czytałam, że załatwiłyście bezpłatny transport. W razie czego jeśli jednak coś się zmieni, podtrzymuję swoją propozycję opłacenia kosztów podróży.

Dżokuś, powodzenia!
W moim serduszku zostaniesz na zawsze :)

Posted

Awit napisał(a):

I rozumiem, że Marinka mówiłaś Państwu o prowadzeniu na smyczy, nie spuszczaniu przez ileś tygodni, wprowadzeniu linki itp? Czyli o zrobieniu wszystkiego aby pies nie zginął.

To nie jest pierwszy psiak Państwa, mieli już kiedyś przygarnięta bidką w domu rodzinnym. Oczywiście są świadomi, że Dżok musi do nich przywyknąć i poczuć, że stanowią rodzinę. Psiak oczywiście będzie na spacerki chodził na smyczy.
Dżok będziesz miał wspaniały dom i kochających Cię ludzi... Do góry ogon :lol:

Z prawdziwą przyjemnością za jakiś czas odwiedzę ponownie Panią Agatę, poznam Dżoka, zrobię kilka fotek, a następnie zdam Wam relację na wątku (ze zdjęciami) :lol:

Posted

Natalijo - psssttt Zmysł to Wujek :)

Jak dojdą pieniądze to napiszę na wątku. :)

Juz się soboty doczekać nie mogę aż zawiozę Dzokusia do Agnieszki :) a w niedzielę --> kurs do lepszego życia :)

Posted

Coiteczki czytam od jakiegoś czasu wątek Dzokusia , ciesze się że znalazł domek , ale dzis u mnie pod praca wyrzucono z samochodu psa , na moich oczach , podjechał samochód i fiu psa na przystanek wyrzucili , niesety tablice rejestracyjne były zasypane śniegiem więc nie widziałam numerów , zadzwoniłam na policję i mnie olali . Pies jest śliczny ( nie mam aparatu żeby mu zrobić zdjęcie) Dobrze utrzymany , ma obroze oczywiście bez adresówki . Ja nie mam pojęcia co robić . Sople z lodu wisza mu z mordki - ma morkę podobną do Dzokusia. Wielkoscią do kolana około 10 kg wagi .
Co robic ???

Posted

obraczus87 napisał(a):
Marlenka a możesz Go gdzieś przechować??

Nie mam , mam w domu sunię z pseudocieczką mojego psa w domu i psa na dt , nie wspomnę o 2 duzych psach na dworzu . I maleńkie mieszkanie +4 koty . Nie dam rady :(

Posted

AlinaS napisał(a):
Awaryjnie jestem zawsze gotowa pomóc w przechowaniu

Dziekuję ale niestety mnie nie stac na jego utrzymanie w hoteliku sama mam zwierzyniec :(
On zamarznie na dowrzu , może ktos poratuje grosikiem na hotelik ??? Potrzebne ewentualnie stałe deklaracje .