AlinaS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='natalijo']Zamarłam słysząc o złych wiadomościach.... Właśnie wysłałam przelew za pobyt - 250 zł. Bardzo proszę o potwierdzenie jak dojdzie. I nie trzymaj nas dłużej w niepewności, bo zaraz zejdę na zawał... Przepraszam za kiepską jakość ale jak mnie nie było małżonek robił z telefonu niestety kiepskiego Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Kobieto, serce mi w poprzek stanęło :-o Dżok ma się chyba dobrze z tego co widać :lol: Mamy nadzieję, że Dżok szybciutko trafi do DS :loveu: Quote
AlinaS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Myślę że tak ponieważ to bardzo fajny bezproblemowy psiak. Dżok mam nadzieję że nie pokaże rogów jak się pewniej poczuje ale nie sądzę gdyby miał być problem to chyba już by był. Tym bardziej że nas chyba zaakceptował bo cieszy się okrutnie jak nas widzi co prawda dzisiaj męża nie bardzo poznał jak wszedł w kurtce i warknął ale po zdjęciu kurtki buła już wielka rado9ść Quote
Aga-33-76 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Alina, zapytam na tym wątku bo moje apele na wątku Barego odbijają się głuchym echem; bardzo prosimy o zdjęcia Barego z nowego domu, chcemy mieć dobitny dowód że z psiakiem jest wszystko w porządku. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Alinko super wieści!!!!! :) :) :) OWieczko, Esperanzo - myslałam, że Dżok był szczepiony w schronisku...... myle się?? Czemu ze schroniska nie została zabrana książeczka zdrowia?? Co do kastracji - musimy poczekać na przypływ gotówki. Alinko, na pewno Dzoka trzeba odrobaczyć i odpchlić. Natalijo - deklaracja od iwny miała wpłynąć do mnie od innej osoby. zaraz do niej napiszę. Quote
Awit Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 esperanza mówił, że był szczepiony na wściekliznę chyba w połowie listopada lub coś koło tego. Książeczek wet nie wydaje, ale chyba ma wydać zaświadczenie o szczepieniu. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Własnie mi Owieczka napisała o tym. Ale tak czy siak, Alinka musi miec u siebie dowód szczepienia... tak więc uważam, że najpierw trzeba Dzokusia zaszczepić, odrobaczyc i odpchlic. Potem zaczniemy zbierac kase na kastracje. Quote
esperanza Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tak, psy w schronisku nie maja zakładanych książeczek, jest tylko wpis do książki weterynaryjnej. Na naszą prośbę zaświadczenie o szczepieniu może być wystawione- to potrwa do 2 tygodni, zanim je dostaniemy. Dżok był szczepiony na wściekliznę 15 listopada, natomiast nie był szczepiony na wirusówki, więc dobrze by było go zaszczepić. Kilka razy już spotkałam się z takimi sytuacjami, że pies był niedotykalski w schronisku, a po zmianie warunków na domowe był zupełnie innym psem. Za każdym razem były to niewielkie psy. Bardzo się ucieszyłam :-) Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 dziewczyny a czy nie uważacie, że jednak trzeba powtórzyc Dzokowi szczepienie?? Uważam, że Alinka powinna mieć dowód Jego szczepienia jak najszybciej... sama juz nie wiemn... Quote
natalijo Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Awit']esperanza mówił, że był szczepiony na wściekliznę chyba w połowie listopada lub coś koło tego. Książeczek wet nie wydaje, ale chyba ma wydać zaświadczenie o szczepieniu. To ja w takim razie poczekam na wyjaśnienie sprawy szczepionek, za pobyt już wysłałam. No więc rozliczenie: wpływy: 380 zł (240 zł dekl. stałe + 140 zł wpłaty jednorazowe) wydatki: 250 zł za hotel od 06-12-2009 do 05-01-2010 (przelew 07-12-2009) [SIZE=4]stan konta na dzień 07-12-2009 + 130 zł Quote
esperanza Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie ma sensu po raz drugi szczepić go na wściekliznę, bo ta szczepionka nie jest obojętna dla zdrowia psa. Lepiej zaszczepić na wirusówki, a zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę zostanie dosłane. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Oki skoro tak mówicie to niech tak będzie.. Quote
natalijo Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To w takim razie jaki jest koszt szczepienia na wirusówki? Quote
AlinaS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Zadzwonię do wetki rano teraz to troszkę przypóźno a nie jest to nagły wypadek i zapytam. Pytałam ogólnie wirusówki +wściekłość. Jutro podam cenę Quote
natalijo Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ok, jak będę wiedzieć ile to wyślę przelew. Nie ma się co śpieszyć, po prostu trzeba wziąść pod uwagę, że przelew do różnych banków idzie jakiś czas, więc wolałabym wysłać jak najszybciej. Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że przeogromnie się cieszę, ze Dżokuś jest już bezpieczny....i że taki grzeczny jest.....i wogóle, że nie jest już taki smutny,,,,,, Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Zrobiłam Dzokowi ogłoszenie na gumtree wyróznione - koszt 15 zł za 10 dni. Za pierwsze wyróżnienie zapłaciłam, jednak za nastepne nie dam rady. Ostatnio dzięki Gumtree do adopcji poszło kilka szczeniaczków. Quote
natalijo Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='obraczus87']Zrobiłam Dzokowi ogłoszenie na gumtree wyróznione - koszt 15 zł za 10 dni. Za pierwsze wyróżnienie zapłaciłam, jednak za nastepne nie dam rady. Ostatnio dzięki Gumtree do adopcji poszło kilka szczeniaczków.[/QUOTE] No to trzeba było mówić, już przy tym pierwszym ogłoszeniu:) Zaraz Ci zrobię przelew, na ten sam numer konta z którego wysyłałaś do mnie deklaracje? Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Ale ja dopiero teraz dałam to ogloszenie, także przez 10 dni bedzie wyróżnione. Natomiast chciałabym dać ogłoszenia Dżoka do papierowych gazet: Super Express, Zycie Warszawy, Rzeczpospolita. Koszt tych ogłoszeń w 1 wydaniu papieorwym i 1 dzień w necie (jesli gazeta jest również w wersji interentowej) to: - Super Express - 3zł + 22% VAT - Życie Warszawy - 2,40 zł + VAT (dodatkowo wyróżnienie full wypas = płatne o 100% więcej) - Rzeczpospolita - 4,80 zł + 22% VAT (wyróżnienie + 50% ceny). Co o tym sądzicie?? Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Na razie tylko tyle ogloszeń, komputer mi sie zawiesza ;/ Ogłoszenia: gumtree.pl ( wyróżnione na 10 dni, dn. 07.12) morusek.pl przygarnijzwierzaka.pl petworld.pl adopcjepsa.pl ale.gratka.pl animalia.pl petsy.pl Quote
natalijo Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='obraczus87']Na razie tylko tyle ogloszeń, komputer mi sie zawiesza ;/ Ogłoszenia: gumtree.pl ( wyróżnione na 10 dni, dn. 07.12) morusek.pl przygarnijzwierzaka.pl petworld.pl adopcjepsa.pl ale.gratka.pl animalia.pl petsy.pl Kochana szalejesz:) Ja popieram wszystkie Twoje pomysły;) No więc jutro prześlę Ci te 30 zł + kwotę za ogłoszenia w gazetach które wymieniłaś w poprzednim poście. Tylko musisz mi podać konkretną kwotę, bo ja mimo, że księgowa (raczej z przypadku niż zamiłowania), to wolę mieć wszystko czarno na białym podane ;) Aha,nie odpowiedziałaś, więc rozumiem, że na to konto z którego poszła Twoja deklaracja? Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Ale czemu 30 zł?? Zafundowałam Dzokowi wyróżnienie na gumtree (ważne do 17.12) oraz na allegro opcja full wypas - ale allegro będzie jak będzie więcej wyraźnych fotek. Ale tak jak pisze - zafundowałam z własnej nieprzymuszonej woli :) Jak podliczę ile wyszło za te ogłoszenia w gazetach to napiszę. Mam nadzieje, że jutro uda mi się zrobic te ogłoszenia. Faktem jest, że treść ogloszenia wynosi max do 30 słów, ale wiele osób czyta akurat takie gazety. zresztą co będe dużo gadać - trzeba porobic i tyle :) Dżok MUSI mieć szybko dom! Konto cały czas takie samo :) Quote
natalijo Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ok, wygląda na to, że trochę się pogubiłam. Więc czekam na informację ile mam Ci przelać. Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Natalijo, jak napisze i opłace te gołoszenia, to powiem ile wyszło :) Mam dobra wiadomość - z 3 bazarków (rzeczy podarowała Jo37) w sumie wyszło 211zł, czyli dla Dżokusia jest połowa :) --> 105,5 zł. Dzisiaj wyślę pieniążki :) Quote
Recommended Posts