Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podróżował dzielnie, trochę popiskiwał na początku, ale później już był cichutko i grzecznie leżał w transporterku :). Czekamy na info jak dalsza część podróży..

Posted

Dalsza część podróży dobrze. Siadłam koło niego by miał towarzystwo, zerkał na mnie, zmieniał pozycje, nawet zamruczał na mnie bo chyba miał już dość tej jazdy w ciasnocie:-) Do Pani Alinki dotarliśmy z jej pomocą telefoniczną i pomocą jej TZ , który wyjechał i wskazał nam ostatnie metry do dojazdu.Państwo bardzo sympatyczni, mający fajne podejście, z sercem do zwierzaków. Dżokuś z pomocą Pani Alinki wyszedł z transporterka do połowy, dla zachęty dostał puszeczkę żarełka. Chciał prosto z puszki nawet, ale podano mu do miseczki:-) Opędzlował wszystko, Pan go głaskał w trakcie jedzenia, co Dżokowi nie przeszkadzało:-) Na kota nie zareagował:-) Będzie mieszkał w kuchni, pod stołem czekało na niego posłanko, na które Pani Alinka połozyla jego kocyk z transporterka. Połaził po kuchni, przedpokoju, powąchał co nieco. Dał się pogłaskać. Był lekko zagubiony, ale spokojny. Myślę, że będzie miał dobrze, psy które widziałam wyglądały na zadowolone.

Posted

natalijo napisał(a):
No to ja w takim razie czekam na dobre wiadomości dotyczące podróży i na numer konta do Aliny i kwotę jaką mam na nie wpłacić :)
I ogólne zasady dotyczące zapłaty za hotelik. Tzn. czy hotelik jest płacony z góry czy z dołu. Jaki jest dokładny koszt miesięczny (wydaje mi się, ze 250 zł, ale nie wiem czy czegoś nie przegapiłam). I do kiedy mają być robione przelewy za dany miesiąc.

To ja w takim razie zacytuję siebie:)

Posted

Natalijo,

za ten miesiąc chyba wszyscy wpłącili kasę prawda?? jeśli tak, to jak tylko pojawi się Alina i poda nam numer konta, to wpłacisz kwote 250 zł za miesiąc czyli od 06.12 do 06.01.
Później na początku roku będzie zbierać kase na kolejny miesiąc. Tak aby nie było zaległości żadnych. Jednak do czasu, ja mam nadzieję, że Dżok znajdzie swój domek prawdziwy i jedyny :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Dzokus co u Ciebie?? Hihi Dzokus to pewnie do 10 kg wazy :)

No nie ! Ja dostałam info że wazy mniej niż moja Abiśka czyli ponizej 6 kg !

Ciekawe jak w rzeczywistości z nim jest

Posted

Wg mojego zestawienie brakuje tylko deklaracji od iwna5702, ale być moze to deklaracja od stycznia....Sama nie wiem.
Ale mamy za to 140 zł wpłat jednorazowych, więc nie ma problemu :)
Jak tylko dostanę numer konta to puszczę przelew.
I czekam z zapartym tchem jak tam nasz Dżokuś się aklimatyzuje...

Posted

Pozwolę sobie wkleić to, co dostałam na PW od AlinyS:

"Kosz pobytu miesięcznego 250 zł psiak przyjechał bez książeczki zdrowia - należałoby zrobić szczepienia i kastrację ( szczepienia: wścieklizna + ogólne 70 zł , Kastracja 200zł ) do cen szczepień i kastracji trzeba doliczyć 7% VAT jeśli potrzebny jest rachunek czyli razem 520 lub 538,90 jeśli będzie potrzebny rachunek od weta. Tak że jak uważacie co robimy ze szczepieniami i kastracją
Pozdrawiam Alina"

Więc tak - mamy 380 zł
250 zł zaraz przeleję za pobyt
Zostaje 130 zł.
To może przelać te 70 zł na szczepienia i dozbieramy na kastrację?

Czekam na decyzję :)

Posted

AlinaS napisał(a):
No tak ciekawskie jesteście?
No nie wiem czy zacząć od dobrych czy od złych wieści?

Zamarłam słysząc o złych wiadomościach....

Właśnie wysłałam przelew za pobyt - 250 zł. Bardzo proszę o potwierdzenie jak dojdzie.
I nie trzymaj nas dłużej w niepewności, bo zaraz zejdę na zawał...

Posted

Zacznę więc od złych wieści. Psiak pewnie długo u mnie nie zabawi.
Psiak wysokopienny również

Dżok jest bardzo miłym i i super grzecznym psem. Wcale nie jest wycofany ale jednocześnie na razie nie jest zbyt żywiołowy - jest kontaktowy grzeczny i kochany zachowuje w domu czystość, wcale nie boi się ludzi, upomina się o głaskanie, dogaduje się z kotami więc nadaje się do kociego domu natomiast z psami byłabym ostrożna