obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Jolanta08 napisał(a):Poproszę o nr konta na pw wysłałam numer konta Natalijo - bo to Ona zbiera kasę dla Dżokusia :) Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Zapraszam serdecznie na trzy bazarki - dochód zostanie przeznaczony na hotelikowanie Dżoka oraz Pućki!!! ZAPRASZAM!!! http://www.dogomania.pl/threads/174367-Bazarek-A-wiAE-teczny-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-DZISIAJ-KONIEC-1-WYSYA-KA-GRATIS http://www.dogomania.pl/threads/174373-KsiAE-A-ki-filmy-DVD-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-Do-02-12-WYSYA-KA-GRATIS http://www.dogomania.pl/threads/174371-Bazarek-kuchenny-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-DZISIAJ-KONIEC-WYSYA-KA-GRATIS Quote
Jolanta08 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Przelałam 20,00 zł ( więcej nie dam rady ) i w grudniu też zrobię przelew a ze co stałą deklaracją, to decyzję podejmę po nowym roku.Niech Dżekuś zbiera kaskę bo każdy grosik się liczy. Quote
Aga-33-76 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Wszystkim ofiarodawcom serdeczne dzięki!!! Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 DEKLARACJE STAŁE NA DZIEŃ 29.11: Aga-33-76 - 10 zł miesięcznie Agata,Sonia- 50 zł miesięcznie obraczus87 - 10 zł miesięcznie AnnaA - 10 zł (od Grudnia) katarzyna005 - 30 zł Zmysł - 10 zł KSpasiuk - 20 zł Awit - 10 zł Natalijo - 30 zł RAZEM: 180 zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: Yajo - 30 zł obraczus87 - 30 zł Aimez_moi - 30 zł Aga-33-76 - 50 zł Agnieszka103 - 10 zł Jolanta08 - 20 zł RAZEM: 170 zł SUMA na dzień 29.11 - 350 zł Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 wszystkim serdecznie dziekuje za deklaracje :) Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Zakończyły się dwa bazarki - świateczny oraz kuchenny. Uzbierało się 100zł, czyli dla Dżoka będzie 50 zł i dla Pućki będzie 50 zł. Kolejne pieniążki dla Dżokusia :) Tylko DT brak :( Quote
bela51 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Śliczna ta Wasza malizna, a nie chcecie dać bidulka do hoteliku? Czekacie na DT? Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 bela51 napisał(a):Śliczna ta Wasza malizna, a nie chcecie dać bidulka do hoteliku? Czekacie na DT? Jesli Hotelik będzie na miarę naszych mozliwości finansowych to chętnie :) tylko Owieczka mówiła, że pytała wszędzie i brak miejsc.... No sliczny, malutki... w ogóle nie wyobrażam Go sobie w schronisku..... Quote
Aga-33-76 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Dżok powinien obcować z ludźmi. Też już myślalam o hoteliku jako miejscu dopóki nie znajdzie DT a konkretnie Jeziórku. W sobotę z hotelika wyjechała jedna z "naszych" suczek, więc miejsce może jeszcze jest. Co o tym myślicie? Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Hotelik w Jeziórku jest ok, ale tam trzeba psy odwiedzać, bo inaczej zdziczeją.... oczywiście jest to lepsze miejsce niz schronisko, bez porównania w ogóle. Koszt pobytu w Jeziórku to 300zł + karma.. dałam zapytanie jeszcze w kilka miejsc, może ktos mi odpowie, że miejsce jest. A może znacie jeszcze inne hoteliki, które polecacie?? Quote
obraczus87 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Dżokusiu - śpij dobrze. Noce coraz zimniejsze, zaraz beda mrozy.... a Ty taki maleńki w tym schronisku siedzisz..... mam nadzieje, że w końcu uda nam się znaleźć dla Ciebie DT bądź Hotelik.... Martwię sie o Ciebie bardzo kruszynko... Quote
tripti Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 obraczus87 - spróbuj skontaktować się z funacją przytul psa (chyba z pania Elżbietą Lipińską) - teraz na szybko nie pamiętam, a nie zapisałam tego numeru, ale to był jeden z numerów komórkowych z ich stronki, Fundacja proponowała mi kiedyś dom tymczasowy w domu u kogoś za 10 zł za dobę... w tamtej sytuacji proponowali tez, że pomogą z karmą, nie wiem jak teraz. Quote
Awit Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Oby udało się z domkiem za 300m-nie. On powinien byc w domku, malutki taki Quote
agata51 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 agata51 napisał(a):Śliczniuchny Dżoko. 10zł/mies ode mnie. Zapomniałyście o mnie! Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='obraczus87']Majqa napisała tekst do ogłoszeń dla Dżokusia :loveu: Nie było to łatwe zadanie, gdyż jest mało informacji o psiaki... TEKST DO OGŁOSZEŃ (gdyby ktoś miał jakieś poprawki proszę pisać:)) Ciupeńki szorściaczek Dżok i jego los... Urodziwy, maleńki, młodziutki, bo góra 1,5 roczny, a zachowujący rezerwę wobec człowieka, nie domagający się jego nadmiernej uwagi, atencji, pieszczot szorściaczek. Jak to możliwe, że wciąż samotny? Jak mogło dojść do tego, że został oddany do schroniska? Czy i czym naprawdę zawinił, by podzielić smutek innych, podobnych mu bezpańskich stworzeń, dla których nikła nadzieja na lepsze jutro zbija z tropu chęć życia? Czy Dżok, bo o nim tu mowa, zaznał aż tyle zła, że wybiera stronienie od ludzi i nie zabieganie o ich łaskę? Najprawdopodobniej za tym 4-5kg maleńtaskiem stoi jakaś mroczna historia, a za nią idące, bolesne wspomnienia, które przytłaczają strapioną główkę i...nie pozwalają zapomnieć, o tym, na co nie ma się już wpływu, o tym...co było i...co się utraciło. Znikąd nie nadchodzi ratunek, wybawienie wciąż omija Dżokiego szerokim łukiem, a...wystarczyłoby, przechodząc obok schroniskowych boksów zadać sobie odrobinę trudu, zaprzęgnąć do pracy uważny wzrok i wyłowić nim spośród tłumu kłębiących się psich ciałek właśnie to, utkane różnymi odcieniami szarości, czerni, beżu, bieli, rudości i...niemego cierpienia. Czy ktokolwiek i kiedykolwiek sprawi, że na uroczym pyszczku Dżokiego zagości zawadiacki uśmiech, jego ogonek poruszy się w radosnym rytmie, a serduszko rozsadzi wiara? Na te pytania odpowiedzi zna tylko los. Ów cud nigdy się nie ziści, jeśli z przepływającej przez schroniskową rzeczywistość fali chętnych na przygarnięcie psiaka nie wyłoni się ta jedna, jedyna ręka, przeznaczona właśnie Dżokiemu. Może należy ona do Ciebie? Osoby zainteresowane losem Dżokiego proszone są o kontakt z panią.........., dzwoniąc na numer......... lub pisząc na adres mailowy........... Moje namiary : Aneta 782-674-952 , aneta.ofca@wp.pl Ogromne dzieki za piekny tekst Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Przepraszam że tak długo milczałam ale nie mam dostępu do netu w eekendy :( Nie wiem jak mam Wam wszystkiem dziekować... Jesteście kochani !!! Czekam na odpowiedź z potencjalnego DT. Zobaczymy. Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 TEKST DO OGŁOSZEŃ!!! Ciupeńki szorściaczek Dżok i jego los... Urodziwy, maleńki, młodziutki, bo góra 1,5 roczny, a zachowujący rezerwę wobec człowieka, nie domagający się jego nadmiernej uwagi, atencji, pieszczot szorściaczek. Jak to możliwe, że wciąż samotny? Jak mogło dojść do tego, że został oddany do schroniska? Czy i czym naprawdę zawinił, by podzielić smutek innych, podobnych mu bezpańskich stworzeń, dla których nikła nadzieja na lepsze jutro zbija z tropu chęć życia? Czy Dżok, bo o nim tu mowa, zaznał aż tyle zła, że wybiera stronienie od ludzi i nie zabieganie o ich łaskę? Najprawdopodobniej za tym 4-5kg maleńtaskiem stoi jakaś mroczna historia, a za nią idące, bolesne wspomnienia, które przytłaczają strapioną główkę i...nie pozwalają zapomnieć, o tym, na co nie ma się już wpływu, o tym...co było i...co się utraciło. Znikąd nie nadchodzi ratunek, wybawienie wciąż omija Dżokiego szerokim łukiem, a...wystarczyłoby, przechodząc obok schroniskowych boksów zadać sobie odrobinę trudu, zaprzęgnąć do pracy uważny wzrok i wyłowić nim spośród tłumu kłębiących się psich ciałek właśnie to, utkane różnymi odcieniami szarości, czerni, beżu, bieli, rudości i...niemego cierpienia. Czy ktokolwiek i kiedykolwiek sprawi, że na uroczym pyszczku Dżokiego zagości zawadiacki uśmiech, jego ogonek poruszy się w radosnym rytmie, a serduszko rozsadzi wiara? Na te pytania odpowiedzi zna tylko los. Ów cud nigdy się nie ziści, jeśli z przepływającej przez schroniskową rzeczywistość fali chętnych na przygarnięcie psiaka nie wyłoni się ta jedna, jedyna ręka, przeznaczona właśnie Dżokiemu. Może należy ona do Ciebie? Osoby zainteresowane losem Dżokiego proszone są o kontakt z panią Anetą dzwoniąc na numer 782-674-952 lub pisząc na adres mailowy aneta.ofca@wp.pl. Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 DEKLARACJE STAŁE NA DZIEŃ 30.11: Aga-33-76 - 10 zł miesięcznie Agata,Sonia- 50 zł miesięcznie obraczus87 - 10 zł miesięcznie AnnaA - 10 zł (od Grudnia) katarzyna005 - 30 zł Zmysł - 10 zł KSpasiuk - 20 zł Awit - 10 zł Natalijo - 30 zł agata51- 10 zł RAZEM: 190 zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: Yajo - 30 zł obraczus87 - 30 zł Aimez_moi - 30 zł Aga-33-76 - 50 zł Agnieszka103 - 10 zł Jolanta08 - 20 zł RAZEM: 170 zł SUMA na dzień 30.11 - 360 zł Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 agata51 - przepraszam :( nie zauważyłam Twojej dekklaracji :( Quote
katarzyna005 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Julia prześlij mi na pw dokładne dane na który mogę wysłać pieniążki, bo chyba sam numer konta i kod pocztowy nie starczy. Całuski dla Dźokusia Quote
katarzyna005 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Przepraszam to nie miało być tutaj wysłane. Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Dżokowi brakuje minimum 110 zł stałych deklaracji!!! Bardzo proszę pomóżcie, rozsyłajcie wątek... każde 5 zł deklaracji jest bardzo ważne!!! Quote
Recommended Posts