Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zakla napisał(a):
MNalutki zachipowany tzry godziny temu, oczywiscie wielka panika na widok igly, ale szybko mu przeszlo(karmili:P). Jak na razie wszystko jest ok i mam nazieje ze tak pozostanie :)
I pytanie bo weta zapomnialam wypytac- pies moze normalnie biegac i skakac jak do tej pory, prawda? ;)

Zakla, moje oba są zachipowane już od 2 lat.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chodzilo mi raczej o aktywny ruch przez najblizszy czas:eviltong:
Ale dzieki za odpowiedzi:cool3:
No i maly sporo sie drapal przez piewrsze kilka dni, ale teraz juz nie ma sladu ;)

Posted

Czy do wszczepienia czipa goli się skórę? Chciałbym zaczipować swojego psiaka, a w sezonie wystawowym nie wskazane jest, żeby był wygolony :lol: .

Posted

Ludek napisał(a):
Czy do wszczepienia czipa goli się skórę?
Nie. Cały zabieg trwa kilka sekund i nie zostawia śladu. Możesz prosto z wszczepiania na ring się udać ;-).

Posted

Moje psy chipowałam kilka lat temu w schronisku na Marmurowej. Wtedy robili to bezpłatnie. Umieszczony miedzy łopatkami. Pytałam sie veta przy wystawianiu paszporów i załatwianiu spraw związanych z wyjazdem do UK, czy będzie wszystko w porządku. Powiedział, że tak, bo czytnik "czuje " chip w dość duzym promieniu, a w razie czego mozna podpowiedzieć, gdzie szukać. One się rzeczywiście mogą przemieszczać.
A sam "zabieg" to zupełny pryszcz dla psa.