Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki, niestety moje czarne intuicje często znajdują potwierdzenie...Będąc ostatnio w okolicy Kamieńca Ząbkowickiego coś mnie tknęło żeby zajrzeć na zamek i sprawdzić czy wielce szanowny właściciel od siedmiu boleści nie wziął sobie nowych psów do maltretowania. taką miałam nadzieję, że nie...
Niestety, wygląda na to że podczas odbierania psów Sobiechowi kilka umknęło uwadze i teraz...się rozmnożyły :( Były 2 sunie, dwa psy i jeden szczeniorek (przynajmniej tylko tego jednego widzieliśmy, czy w środku jest więcej- nie wiem). To małe biegało po dziedzińcu i było ganiane i gryzione przez dorosłe psy. W pewnym momencie dojrzało nas i jakby po ratunek piszcząc przyleciało w te pędy do nas, przeczołgało się pod bramą i przykleiło się na stałe do mojego TŻ, jakby prosząc "zabierzcie mnie stąd, mnie tu nic nie czeka..."
No to co mieliśmy robić...Pyrtka buch pod kurtke i w nogi, po lepsze życie...
Tam naprawdę nie czekało go nic dobrego. Nazwaliśmy go Haszek, bo faktycznie taki mały dzielny wojak i buntownik :)
Dzisiaj pan doktor powiedział, że zdrowy, ma około 10 tygodni, waży całe dumne 3.70 kg i dostał środek na odpchlenie i odrobaczenie i fajową książeczkę. Za tydzień- szczepienia. No i... po nowy domek! :)
Cioteczki, jeśli któraś wie o kimś kto czyha na szczeniorka to podeślijcie im tego linka dobra? Im szybciej tym lepiej póki to małe. Niech od razu przyzwyczaja się do stałego domku...
Oto Hasiu:

Posted

ellensilla napisał(a):
Bazarka nie umiem... Czy ktoras z cioteczek moglaby pomoc w tym? Ja mu porobie ogloszenia.

Zrob fotki tego co masz
Ja ci zrobie bazarek,jak mi przyslesz fotki namaila:evil_lol:

Posted

Pokerku, wielkie wielkie dzieki! Napisz mi prosze na priva swoj numer telefonu, bo gdzies go posialam. A tak w ogole to mam twoj kubraczek posterylkowy i szczote psiejska, moglybysmy sie od razu umowic na przekazanie :)

Posted

Cioteczki, jestem w kropce! W ten weekend jedziemy z moim TZ na dialogi przedmałzeńskie do Góry Świętej Anny, nie możemy tego odwołać niestety, z przyczyn oczywistych ;) Bardzo bardzo ładnie prosimy, czy ktoś mógłby zaopiekować się tym małym pyrtkiem od piątku wieczór do niedzieli po południu? My cały czas szukamy mu domku stałego, ale nie licze na cuda że do piątku się takowy znajdzie...
Proszę, dajcie znać jeśli macie taką możliwość. Przywieziemy razem z karmą, posłankiem i miseczkami i odbierzemy w niedzielę :) Mój tel 0 505 716 710

Posted

Dzięki, kochana jestes :) Właśnie dzisiaj znajomy odezwał się i zaoferował pomoc w opiece, posiedzi z pyrtkiem u nas w mieszkaniu, to nawet i lepiej bo mały nie będzie robił zadymy u kogoś tylko na swoim podwórku ;)
Ale gdybyś słyszała że ktoś chce fajowego szczeniorka to dawaj znać, Hasiu cały czas czeka na swój stały domek...

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczynki, chciałam się z Wami podzielić dobrymi wieściami! Hasio znalazł dzisiaj fajowy domek! Będzie miał towarzystwo nadopiekuńczej 9 letniej dobermanki, która wprost doczekać się nie mogła malucha! :) No i dobra rodzina, która wygląda na to ma mnóstwo cierpliwości do takich maluchów z ADHD ;)
Pokerku, Gizelko, Alexandra, Dzięki za wsparcie i chęć pomocy! Lubię takie happy endy... :) Kolejna bida ma domek!

Posted

Dziekujemy w imieniu Hasia! :) Niedlugo rodzinka wysle mi jakies zdjecia to wkleje. Maluch podobno juz się oswoił z dobermanką i próbuje na nią włazić, a córki pani gryzie po dredach :)