Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasia12345elo napisał(a):
Co zrobic jak mały dostał czkawkę ?

Oj chyba nic nie zrobisz, trzeba przeczekać, niech nie szaleje za bardzo. Nie przejmuj sie bo czkawka jest często u maluchów, szczególnie jak sie nałykają powietrza przy szybkim i łapczywym jedzeniu.

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam:)

mój malutki ma już 12 dni:) i wcale nie jest taki malutki:) waży 550 g i wciąż rośnie:) Mam kilka nieprzespanych nocy ale to sie nie liczy:) Mam tylko mały problem z karmieniem bo ostatnio powiększyłam mu dziurkę w smoczku ponieważ bardzo mało mu leciało i szybko sie męczył ssaniem i zasypiał,gdzie np po godzinie budził sie i domagał sie jedzenia. Dlatego wiec powiększyłam mu minimalnie dziurkę jednak to był błąd:( mały za każdym razem krztusi sie przy czym ja bardzo sie denerwuje ponieważ boję sie o jego płucka:( jesli dostanie zapalenia to sie załamie:( kupiłam dzisiaj nową butelkę ze smoczkiem jednak jestem do pozna w pracy i przez dzień mamcia nim sie opiekuje i daje mu jeść z tego beznadziejnego smoczka. Jakie sa pierwsze objawy zachłystowego zapalenia płuc?? proszę pomóżcie !!
Zauważyłam jeszcze jedną niepokojącą sytuacje jak żyła jeszcze jego matka to cały czas przy niej kwiczał i wydawał jakies dzwieki, teraz od jakis 3 dni nawet jak sie budzi rano nie skiałczy ani nie kwiczy:( czasem cos tam kwiknie ale to sporadycznie:( moim zdaniem to nie jest w porządku. Może wiecie cos na ten temat???. Chyba sie jutro wybiorę z nim do weterynarza:(

Posted

Odchowałam sama niedawno miot buldogów od 1 doby życia jeżeli mogę coś poradzić to ja dawałam już mleko kozie z kurzym żółtkiem i koopy były lepsze niż po sztucznym do tego zaparzony koper włoski jak dla dzieci na wzdęcia.Co do kwilenia to moje były bardzo ciche chyba,że pora karmienia,ale one miały tylko dobę na życie z mamusią,więc się przyzwyczaily.Ja swoje karmiłam smoczkiem i butelką dla dzieci ale w pozycji prawie pionowej.A jak już skonczyły 2 tygodnie wprowadzilam surową skrobaną wolwinę (mikroskopijne dawki,u mnie wielkości malego orzecha laskowego)Wszystkie odchowane maluchy rosną ślicznie,są zdrowe i są caly czas na BARFIE,trzymam kciuki żeby Tobie się też udało.bubina

Posted

Ale śliczny Maluch! O takie szczenięta bez matki trzeba szczególnie dbać, trzeba zadbać aby w jak najlepszy sposób 'zastąpić mu matkę'. Trzeba podawać specjalne mleko, ciepło (tak jakby czuł ciało matki). I otoczyć czułościa :)

• 4 weeks later...
  • 7 years later...
Posted

Hej :)

Odkopałam to forum i ten wątek, przeczytałam z łezką w oku. ;)

Ja zdążyłam już przez ten czas wyjść za mąż i urodzić dwie wspaniałe córki a Czarna nadal jest. :)